DN > Opinion

Friday, 10 July, 01:10

DN - 29 jun 20 kl. 21:00

”Det kommunala självstyret kostar liv under pandemin”Martin Ingvar: Väldigt många har gjort stora insatser under pandemin, men systemfel gör att insatserna ofta inte leder till resultat..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Ingvar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det kommunala, självstyret, kostar, livunder , pandemin
Barometern - 02 okt 18 kl. 00:18

Utjämningen är en del av det kommunala självstyret

Den som kritiserar utjämningssystemet mellan kommunerna attackerar själv det kommunala självstyret. Om inte välfärdens kärna är jämlik kommer kraven på att staten ska ta över kommunala uppgifter. .

Kristianstadsbladet - 03 maj 13 kl. 03:55

Kommunala självstyret bör värnas

Kan man lagstifta fram solidaritet? Den frågan ställs på sin spets när regeringen nu föreslår att landets kommuner från den 1 januari ska tvingas ta emot ensamkommande flyktingbarn, ett förslag som Miljöpartiet ställer sig bakom.
Under de senaste åren har antalet flyktingbarn som söker asyl i Sverige ökat kraftigt.

Norrtelje Tidning - 26 okt 15 kl. 08:00

M vill stärka det kommunala självstyret

Strandskydd, tiggeri och flyktingkvoter. Det är tre frågor där Moderaterna kräver att kommunerna ska ges större inflytande. – Vi måste slå vakt om det kommunala självstyret, säger Kjell Jansson (M)..

SvD - 22 jan 17 kl. 21:00

”Flyktinglagen strider mot det kommunala självstyret”

Den tvingande anvisningslagen ­strider mot det kommunala självstyret. Tvång är ett omfattande ­ingrepp och ska bara användas när vilja saknas eller formella fel begås. Så har det aldrig varit med mottagande av nyanlända, skriver Leif Gripestam (M), Täby.

DN - 30 jan 17 kl. 21:33

Ewa Stenberg: ”Regeringen rår inte på det kommunala självstyret”

Regeringen har gett Karlshamns kommun grönt ljus att gå vidare med sin affär med det ryskägda konsortiet. DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg svarar på tre frågor om beskedet. – Regeringen rår inte på det kommunala självstyret.

Sydöstran - 18 okt 19 kl. 17:10

Missvisande om det kommunala självstyret

Louise Erixon berättade i Ekots lördagsintervju om hur hon och Samstyret i Sölvesborg planerar att få till en rättslig prövning av kommunens skyldighet att ta emot nyanlända (den så kallade bosättningslagen). Erixon menade i intervjun att lagen strider mot den kommunala självstyrelsen. Erixons uttalanden ger en missvisande bild av den kommunala självstyrelsen..

Barometern - 27 jun 17 kl. 23:13

Det kommunala självstyret kan blåsa bort

Kommunernas rätt att säga nej till vindkraftetableringar ser ut att försvinna. Därmed försvagas det kommunala självstyrets innersta kärna..

BT - 10 aug 14 kl. 14:25

Lägre murar räddar liv

Bättre samordning mellan stat och kommun enda lösningen på flyktingfrågan I Västmanlands skogar tar lågorna ingen hänsyn till gränser. Den ena kommunen vet inte vad den andra gör, och släcknings- och räddningsarbetet blir ineffektivt och motsägelsefullt. Trycket på samhället är stort och ovissheten påtaglig.

UNT - 22 maj 14 kl. 11:10

EU – hot mot självstyret?

EU utgör inte ett hot mot den kommunala självstyret i Sverige, skriver Hadar Cars (bilden) och Amelie TarschysIngre, båda FP..

Blekinge Läns tidning - 14 sep 15 kl. 13:23

Ett stort steg mot det kommunala självstyrets fall och förintelse

En av grundbultarna i den svenska demokratin är det kommunala självstyret. Sedan Sveriges inträde i EU har attackerna mot denna devis varit många, men hittills har man kunnat försvara sig mot dessa. Mycket beroende på att ett av våra partier, Folkpartiet, envist hävdat den liberala ståndpunkten ”Att Sveriges befolkning äger rätt att sig själv beskatta”..

Fler nyheter från DN

DN - Igår: 21:00

”Nu skriver vi ett nytt samhällskontrakt”

Paraplyorganisationer inom civilsamhället: Hundra år efter demokratins genombrott går vi samman för att skapa en strategi för Sveriges framtid..

DN - I förrgår: 15:23

”Nybyggda bostäder är dyra – möjligheterna finns i det befintliga beståndet”

SLUTREPLIK DN DEBATT 26/6 Martin Grander: Införandet av sociala bostäder skulle slutligen innebära att vi erkänner att inte bara den….

DN - 06 jul 20 kl. 15:03

”Varför motarbetar SKR en modernisering som räddar liv?”

Martin Ingvar: Danmark och Norge har både genomfört en strukturreform och hittills lyckats möta pandemin bättre än Sverige. .

DN - 06 jul 20 kl. 13:00

”Kommunala ordningsvakter är inte ’signalpolitik’”

Erik Slottner, trygghetsborgarråd i Stockholms stad: När otryggheten breder ut sig och antalet poliser minskar kan vi inte stå passiva. .

DN - 06 jul 20 kl. 13:01

”Ordningsvakterna i Stockholm har haft god effekt”

Li Jansson, Säkerhetsföretagen: Tryggare Sverige borde ha besökt ordningsvakterna i Stockholms stad innan de skrev sin rapport. .

DN - 04 jul 20 kl. 21:00

”Stärk svensk humanitet: låt de ensamkommande stanna”

Hans Blix, Jan Eliasson och Alf Svensson: Inled en ny migrationspolitik med att rätta till den misslyckade hanteringen av dessa ungdomar..

DN - 03 jul 20 kl. 21:00

”Kommunala ordningsvakter signalpolitik för miljoner”

Magnus Lindgren: Ofta saknas en ordentlig kartläggning av problemen vilket gör att ordningsvakternas syfte många gånger blir oklart..

DN - 03 jul 20 kl. 14:04

”Frågan kvarstår: Varför låta kärnkraftsägare utreda elförsörjningen?”

Charlotte Unger Larson, Johanna Sandahl och Anna-Carin Windahl: Om Svenskt Näringslivs projekt ska få den tyngd det förtjänar måste det….

DN - 02 jul 20 kl. 21:00

”Både katederundervisning och elevcentrering fungerar”

Skolforskningsinstitutet: Katederundervisning och elevcentrerad undervisning är inte två ytterligheter som lärare måste välja mellan..

DN - 02 jul 20 kl. 15:26

”Det lokala självstyret är en förutsättning för att klara kriser”

Anders Knape, SKR: Det lokala självstyret är demokratins kärna, som ser till att makten inte är centraliserad och styrd långt från folket. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.