DN > Opinion

Friday, 10 July, 22:17

DN - 29 jun 20 kl. 21:15

Sveriges kristna råd: Nekad behandling väcker frågor om värderingar
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sveriges kristna, råd, Nekad, behandling, väcker, frågorom , värderingar
Dagen - 04 jul 11 kl. 16:59

S: Därför ökar vi bland kristna väljare

Kristna väljare har traditionellt röstat borgerligt. Men i senaste valet hände något. En av vinnarna var Socialdemokraterna.

Dagen - 28 feb 12 kl. 13:30

Kristna tål mer enligt BBC

BBC:s generaldirektör medger att kristna behandlas tuffare i media än andra troende. - Det är skillnad på att bara få starka klagomål, och att få samma klagomål kopplade till "nu laddar jag min AK47:a", säger Mark Thompson i en intervju.

Intervjun som publicerats på nätet  ingår i ett forskningsprojekt om yttrandefrihet vid Oxfords universitet och tar upp många olika aspekter av tro och mediasändningar.

Helsingborgs Dagblad - 05 maj 13 kl. 01:56

Kritik för behandling av kristna

Israel kritiseras för att försvåra för kristna palestinier att nå heliga platser när firandet av den ortodoxa påsken avslutades i Jerusalem på lördagen. Troende fyllde Heliga gravens kyrka och omgivande gator där tusentals israeliska poliser utplacerats. Enligt polisen hade tiotusentals människor samlats runt platsen där de kristna tror att Jesus korsfästes, begravdes och återuppstod..

Världen Idag - 16 apr 20 kl. 23:00

Nekad tårtbeställare vill ha ny rättslig prövning

Bagaren Jack Phillips har blivit friad i USA:s högsta domstol efter att ha vägrat baka en tårta med motiv han, utifrån sin kristna tro och övertygelse, inte vill stå för. Den långvariga rättsprocessen kan dock få en fortsättning då en tårtbeställare som fått nej arbetar med en ny stämning mot bagaren..

Dagen - 13 nov 18 kl. 17:05

Bistånd ifrågasätts efter hädelsestraffet

Liberal ledarskribent menar att svenskt bistånd måste ställa högre krav på mänskliga rättigheter och hänvisar till den kristna pakistanskan Asia Bibis behandling. Diakonias generalsekreterare Georg André håller delvis med..

Dagen - 13 nov 18 kl. 17:05

Bistånd ifrågasätts efter hädelsestraffet

Liberal ledarskribent menar att svenskt bistånd måste ställa högre krav på mänskliga rättigheter och hänvisar till den kristna pakistanskan Asia Bibis behandling. Diakonias generalsekreterare Georg André håller delvis med..

Dagen - 28 feb 12 kl. 03:00

Allt mer inhuman politik

Svensk migrationspolitik när det gäller förföljda minoriteter är numera så inhuman att en jämförelse med 1930-talets ovärdiga politik är relevant, menar artikelförfattarna.

Den senaste tiden har vi hört om många upprörande fall av tvångsavvisningar, förvarstagningar och annan inhuman behandling av asylsökande i Sverige. Människor som hotas till livet i sitt hemland på grund av etnicitet, religion eller sexuell läggning deporteras under ovärdiga förhållanden till ett ovisst öde i sitt forna hemland.

Dagen - 02 mar 12 kl. 03:00

"Det var enda hoppet för min son"

JERUSALEM. Deras kärleksbudskap går ut från Profeternas gata. Med mottot "varje barn är lika mycket värt" hjälper den kristna organisationen Shevet Achim svårt hjärtsjuka barn från Irak och Gaza till operation i Israel.

Dagen - 15 apr 12 kl. 16:07

Att äga en bibel kan sätta hela famlijen i fängelse

Söndag den 15 april är det 100 år sedan Nordkoreas grundare, Kim Il-Sung, föddes. Att vara kristen i Nordkorea kan vara förenat med livsfara. Samtidigt förväntas landets invånare hylla ?

SVT Debatt - 28 mar 14 kl. 15:56

Kristdemokraterna står för en familjefientlig politik

KRISTDEMOKRATERNA Göran Hägglund kallar Sverige ”familjefientligt”. Jag är tveksam till att han på det sättet kommer att lyckas vinna tillbaka väljare från den yttersta kristna högerkanten. Vad jag däremot vet säkert är att KD själva varit ytterst familjefientliga.

Fler nyheter från DN

DN - 14 timmar sedan

Polens vägval är också Europas

Polen står inför ett vägskäl som är avgörande också för Europa när president Andrzej Duda möter liberalen Rafal Trzaskowski..

DN - I förrgår: 20:00

Modeföretagen trampar på arbetarnas rättigheter

I coronakrisen har miljoner asiatiska sömmerskor lämnats utan ersättning. Det är inte första gången den globala textilindustrin skymfar….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.