Expressen > Nyheter

Thursday, 02 July, 08:46

Expressen - I förrgår: 20:23

Efter hotet från MP – då kan Löfven tvingas avgåMiljöpartiet hotar att lämna regeringen om Socialdemokraterna gör upp med oppositionen om migrationen.Men vad händer egentligen om orden omsätts i handling?Svaret formuleras inte uttryckligen i grundlagen – utan återfinns i en dramatisk regeringskris på 80-talet.– Regeringen får i sådana fall lämna in sin avskedsansökan, säger Tommy Möller, professor i statsvetenskap vid Stockholms universitet..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
MP, Löfven, Socialdemokraterna, Svaret, Tommy Möller, Stockholms

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter hotetfrån MP , kan , Löfven, tvingas, avgå
Sydsvenskan - 30 sep 14 kl. 15:48

Löfven tvingas kohandla hela hösten

Stefan Löfven förhandlar mot klockan. På fredag presenterar den nyvalde statsministern sin rödgröna regering - och sin politik.Men i två frågor riskerar han svidande nederlag i riksdagen: skolan och vinst i välfärd.

DI - 04 jun 18 kl. 15:23

Löfven: "Ryssland är det största hotet"

Statsminister Stefan Löfven har träffat de övriga partiledarna i Rosenbad för att diskutera eventuella försök att påverka det svenska valet i september. "Vi vet att det pågår påverkanskampanjer och Ryssland är det största hotet", säger Löfven (S) efter mötet..

Expressen - 29 nov 19 kl. 07:01

V-hotet mot ministern skakar Stefan Löfven

Vänsterpartiets misstroendehot mot Eva Nordmark har skakat om S-ledningen, och källor till Expressen beskriver det som ”ett nytt läge” i svensk politik.Att Jonas Sjöstedt försöker göra gemensam sak med M, KD och SD för att bilda en majoritet mot regeringen var inget man hade räknat med.– Det här är en helt ny komponent som kommer göra det svårare att regera landet, säger en tung S-källa.

Expressen - 14 aug 18 kl. 06:55

Hotet mot Löfven – slagen av Sjöstedt i ny mätning

Hotet mot Löfven kommer nu även från vänster.För femte månaden i rad ökar Jonas Sjöstedts partiledarförtroende i Expressen och Demoskops mätningar och återigen placerar han sig framför statsminister Stefan Löfven.– Det är en signal om att Vänsterpartiet har förutsättningar att kunna bli en farlig konkurrent till S om S-väljare som lutar åt vänster, säger Peter Santesson, Demoskops chef för opinionsanalys..

YA - 08 maj 13 kl. 03:55

Löfven är inte största hotet

Det hettade till ordentligt i söndagens tv-sända partiledardebatt när regeringsfrågan kom upp.
?Du, bekymra dig mer om din kant, det här fixar jag.

SVT Debatt - 13 dec 13 kl. 11:39

Ta hotet mot vår existens på allvar

HATBROTT Man tvingas sällan att ta hänsyn till vare sig intergenderpersoner eller transsexuella. Folk brukar inte tänka på att vi finns.  Osynliggörandet märks till exempel i lagstiftningen och i rapporteringen från Ryssland angående lagarna om homopropaganda.

Sydsvenskan - 08 dec 15 kl. 13:30

Olle Lönnaeus: Regeringen backade inför hotet att tvingas luta sig mot SD

Regeringen behövde Sverigedemokraternas stöd för att driva igenom förslaget att göra det möjligt att stänga Öresundsbron. Då valde Stefan Löfven att backa. För honom har det viktiga hela tiden varit att få igenom ID-kontroller på tåg och bussar.

Dagens PS - 28 aug 17 kl. 16:16

Åkesson: Avgå, Stefan Löfven!

SD-ledaren höjer kravet efter senaste turerna i it-skandalen på Transportstyrelsen. Som DagensPS berättat i dag har Stefan Löfvens närmaste medarbetare, statsekreterare Emma Lennartsson, meddelat att hon lämnar sin stol med omedelbar verkan. Bakgrunden är att hon säger sig ha suttit på information om it-haveriet på Tranpsortstyrelsen tidigare än vad hon gjort gällande.

BT - 30 dec 14 kl. 13:31

Jas-tung Brasilienresa för Löfven

Statsministern startar det nya året i Brasilien. Stora delar av besöket kretsar kring den miljardaffär som Stefan Löfven flitigt lobbat för och som gick i lås i höstas när landet beslutade att köpa svenska Jas-plan.Med hotet om extraval ur vägen landar Stefan Löfven på nyårsdagen i Brasilien för att närvara vid den omvalda presidenten Dilma Rouseffs installationsceremoni.

SR - 14 aug 17 kl. 16:54

Löfven om Alliansens hot om misstroende­förklaring: Vore ansvarslöst

När Stefan Löfven talade på SSU:s kongress i dag tog han upp hotet om misstroendeförklaring som ligger kvar mot försvarsminister Peter Hultqvist när riksdagen återupptar arbetet i höst. Och statsministern hoppas att hotet ska dras tillbaka..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Minst 50 döda i jordskred i Burma

Minst 50 personer har dött i ett jordskred i Burma, enligt flera medier.Ytterligare ett dussintal kan ligga begravda..

Expressen - 1 timme sedan

Regeringen skulle öva – valde bort äldreboenden

Redan tidigt i mars skulle socialminister Lena Hallengren, S, och Folkhälsomyndigheten öva på hur man hindrar smittan från att spridas. Men den viktiga punkten om risker för äldreboenden togs aldrig upp till diskussion, kan Expressen avslöja.Hallengren minns inte mötet.

Expressen - 1 timme sedan

Farliga andningsskydd använda i coronavården

Under coronapandemin har flera regioner köpt in farliga andningsskydd som senare använts i äldrevård, hemtjänst och på sjukhus, avslöjar SVT:s Uppdrag granskning.– Det utbröt en pandemi. Det fanns inte lager, inte skyddsutrustning.

Expressen - 1 timme sedan

MORGONENS NYHETER: Barn allvarligt skadat efter fall från fönster i Malmö • Över 50 000 smittade på ett dygn i USA • Farliga andningsskydd använda i coronavården

Ett litet barn har förts till sjukhus med allvarliga skador efter att ha fallit från ett fönster i Malmö.■■■För första gången har antalet nya bekräftade fall av coronaviruset i USA nått över 50 000 – på ett dygn.■■■Flera regioner har köpt in farliga andningsskydd som senare använts i äldrevård, hemtjänst och på sjukhus, avslöjar SVT:s Uppdrag granskning.

Expressen - 1 timme sedan

Totalstopp i tågtrafiken – väntas pågå i ett dygn

Det är totalstopp i tågtrafiken mellan Malmö och Lund efter en olycka.Alla sträckor till och från Malmö påverkas.Enligt Trafikverket kan trafiken återupptas tidigast klockan 04 på fredagen..

Expressen - 2 timmar sedan

Ilska på nudiststranden efter männens angrepp

Efter upprepade trakasserier och ofredanden på nudistbadet i Malmö har de kvinnliga badgästerna fått nog. Nu kräver de att något görs. – Inte en chans i helvete att några äckel ska få ta ifrån oss det här, säger 34-åriga Rebecka Bengtsson, som själv utsattes för ett ofredande för ett par veckor sedan.

Expressen - 2 timmar sedan

Larmet från USA: Fler än 50 000 smittade per dygn

Antalet nya bekräftade fall av coronaviruset i USA har för första gången nått över 50 000 personer per dygn.Bara Kalifornien har närmare 10 000 nya smittade..

Expressen - 2 timmar sedan

Oscar förlorade sin bror – sen brann minnena upp

När Oscar Nävarp, 23, var på resande fot från USA till Frankrike fick han det overkliga beskedet.Hans lillebror Gustaf hade plötsligt avlidit, två dagar efter sin tjugonde födelsedag.Två dagar efter att deras farfar avled i cancer.

Expressen - 3 timmar sedan

Totalstopp i Skånes tågtrafik

Det är stopp i tågtrafiken mellan Malmö och Burlöv efter en olycka vid 03-tiden. All tågtrafik till och från Malmö påverkas..

Expressen - 4 timmar sedan

Harrys känslosamma hyllning till Diana på födelsedagen

Prinsessan Diana skulle ha fyllt 59 år på onsdagen. I ett klipp under den virtuella Diana Awards Ceremony hyllade prins Harry sin mamma.– Hon stod för någonting och hon stod upp för människor som behövde det, sa prinsen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.