Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Monday, 06 July, 19:01

Helsingborgs Dagblad - 29 jun 20 kl. 20:09

Corona får äldre att rusa till betalappenKraven på social distans får fler personer över 65 år – och allt fler företag – att göra sina betalningar genom appen Swish. – Vi fortsätter växa, men inte inom de områden vi tänkte oss, säger vd:n Anna-Lena Wretman till TT. Våren började tufft för bola.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Swish, Anna-Lena Wretman, TT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Coronafår , äldreatt , rusatill , betalappen
BT - 01 jun 20 kl. 06:00

Här tvingas äldre rusa över gatan

Vissa av oss äldre var tidigare oroliga för att korsa gatan, men nu är vi rädda med den fartökning som har skett, skriver Oroliga äldre på Göta..

Nya Wermlands Tidningen - 28 mar 20 kl. 10:00

Corona: Äldre möter många i hemtjänsten – "är det lämpligt?"

Kristianstadsbladet - 09 maj 20 kl. 16:00

Corona: Äldre kan få träffa anhöriga via plexiglas

Axeltorps vårdhem vill skapa en mötesplats utomhus med plexiglasskärm som skulle möjliggöra för anhöriga att komma på besök..

News55 - 10 nov 17 kl. 16:07

SPF Seniorerna: Skärpt amorteringskrav slår mot äldre

13 november möts Finansinspektionens styrelse för att ta beslut om kraven ska skärpas för amortering av bolån eller inte. Detta skulle kunna innebära att bolånet – förutsatt att förslaget går igenom – kan komma att rusa i höjden och att det blir svårare att låna pengar till en bostad, det skriver Aftonbladet. Enligt SPF Seniorerna kan skärpta amorteringskrav komma att slå hårt mot Sveriges äldre då många äldre – om förslaget klubbas igenom – kommer ha svårt att skaffa sig en ny tillgänglig bostad, det skriver förbundet i ett öppet  brev till Finansinspektionen.

News55 - 15 mar 20 kl. 11:22

Så skyddas de äldre från corona

I inlägget, som återges i Expressen, beskriver experten och tidigare statsepedemiologen Annika Linde att det är en annan tid nu. Förr ansåg man att influensa var en sorts välsignelse för äldre. Som ett sätt att dö efter ett långt liv.

News55 - 13 mar 20 kl. 13:58

Professorns råd till äldre: Så skyddar du dig mot corona

Det är Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, som ger sina bästa tips på hur du som äldre ska skydda dig bäst mot coronasmitta. Ett av tipsen är att vara misstänksam mot alla som är yngre än 60 år. -Unga får ofta en väldigt lindrig sjukdom.

Expressen - 15 okt 19 kl. 15:55

Betalappen Swish ligger nere

Betalappen Swish ligger nere och det råder totalt driftstopp. ”Vi arbetar för fullt med att lösa problemet ”, skriver Swish på hemsidan. .

Skånskan - 05 mar 20 kl. 20:52

Nytt möte hålls om corona

LUND Philip Sandberg (L), kommunstyrelsens ordförande, försvarar kommunstyrelsens beslut att i nuläget inte låta personal som arbetar med äldre, och har varit i riskområden för corona, stanna hemma under 14 dagar. Att införa denna försiktighetsåtgärd var ett förslag från S, V och MP.
– Innan man stänger av medarbetare utan saklig grund måste man se vad det får för konsekvenser.

News55 - 13 mar 20 kl. 15:11

Rekord: Så snabbt blev 103-åring frisk från corona

103-åriga Zhang Guangfen från Wuhan var en av alla dem som smittades av coronaviruset i Kina. För många äldre skulle det betyda en dödsdom mer eller mindre. Men inte för den här 103-åringen.

SmålandsPosten - 14 mar 20 kl. 09:52

Äldre kvinna: Andra svenska dödsfallet i corona

Sverige har fått sitt andra dödsfall till följd av corona. Båda dödfallen hittills har handlat om äldre personer med underliggande sjukdomar..

SmålandsPosten - 15 mar 20 kl. 12:17

Växjö: Polisen varnar för corona-bedrägerier mot äldre

Polisen i Växjö varnar nu för bedragare som försöker utnyttja den pågående corona-smittan i Kronoberg genom att försöka lura äldre personer på pengar..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Skyfall försvårar räddningsinsats i Japan

Cirka 50 personer befaras ha mist livet i översvämningarna i sydvästra Japan. Fler än 40 000 poliser, brandmän och frivilliga letar efter överlevare, men insatserna försvåras av ihållande oväder. Sent på måndagskvällen, lokal tid, bekräftade myndigheter.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Världen sörjer Ennio Morricones bortgång

Politiker, musiker och skådespelare hedrar minnet av den bortgångne italienske kompositören Ennio Morricone. I sociala medier hedras och sörjs den legendariske italienske filmkompositören och dirigenten Ennio Morricone, som har somnat in 91 år gammal. ".

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Brittiska sanktioner mot ryssar och saudier

Den brittiska regeringen riktar ekonomiska sanktioner mot 25 ryska och 20 saudiska medborgare. De ryssar som London sätter åt anses på ett eller annat sätt ha varit delaktiga i övergrepp mot den ryske advokaten och skatterevisorn Sergej Magnitskij, som.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Trump kritiserar Nascar efter flaggförbudet

USA:s president Donald Trump går hårt mot Nascar efter förbudet mot sydstatsflaggan. Han riktar också en känga mot seriens enda svarta förare, Bubba Wallace. Flaggan som användes av sydstaterna under det amerikanska inbördeskriget är i mångas ögon en sy.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Uppgörelse klar om indisk-kinesisk gränsstrid

Kinesiska trupper har setts börja riva installationer i den dalgång i Ladakhregionen i Himalaya där en dödlig strid rasade med indiska soldater i juni. Enligt Indiens utrikesdepartement har nu länderna förhandlat fram en tillfällig lösning på gränskonfl.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

HIF-stjärnan magsjuk: Reservmålvakt ersätter

Här är alla ändringar i startelvan mot Djurgården..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Sirius om Örebro: ”Jättemärkligt”

Flera Örebrospelare kräktes innan de spelade bortamatch mot Sirius. Något som hemmalaget inte hade någon vetskap om. – Jag blev överrumplad, det är otroligt märkligt i dessa tider, säger klubbdirektör Christer Abrahamsson till Upsala Nya Tidning.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

”Mentalt starkaste jag någonsin har tränat”

Mål och assist i startcomebacken mot Lazio. Nu hyllas Zlatan Ibrahimovic av sin tränare inför stormötet med Juventus. – Han är den mentalt starkaste spelaren jag någonsin har tränat, säger Milans Stefano Pioli.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Helsingborgs stad sätter in ordningsvakter på Söder

Från och med i höst bekostar kommunen patrullerande ordningsvakter på Söders allmänna platser. Förhoppningen är att det ska lyfta en stadsdel som länge kämpat med dåligt rykte..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Nya ägare till hus i Ödåkra – 2 850 000 kronor blev priset

Nya ägare har köpt huset på Yrvädersgatan 82 i Ödåkra..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.