SVT > Inrikes

Thursday, 16 July, 16:36

SVT - 29 jun 20 kl. 18:25

JO utreder Arbetsmiljöverkets rekommendationer om skyddsutrustningJustitieombudsmannen (JO) har beslutat att utreda Arbetsmiljöverket efter myndighetens omdebatterade rekommendationer om skyddsutrustning för personal på äldreboenden för att undvika spridning av covid-19. Det är fackförbundet Kommunal som har anmält myndigheten för att ha varit partisk..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Arbetsmiljöverkets, Arbetsmiljöverket, Kommunal

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JO utreder, Arbetsmiljöverkets, rekommendationerom , skyddsutrustning
Skånskan - 11 mar 20 kl. 15:58

Accepterar Arbetsmiljöverkets beslut

HÖRBY Kommunledningen accepterar föreläggandet och har inga planer på att överklaga det, meddelar HR-chefen Paul Eklund.
Han bedömer inte att det är någon risk att vitet kommer att dömas ut.Paul Eklund har inte hunnit läsa igenom Arbetsmiljöverkets beslut när Skånska Dagbladet når honom på telefon på onsdagsförmiddagen.

Resume - 11 maj 15 kl. 16:02

Hon ska stärka Arbetsmiljöverkets kommunikationsavdelning

Ulrica Klettner tillträdde tjänsten som chef för enheten kommunikation och press på Arbetsmiljöverkets kommunikationsavdelning den 4 maj i år..

Dalarnas tidningar - 17 dec 15 kl. 04:30

DT Puls: Landstinget riskerar en halv miljon i böter - efter Arbetsmiljöverkets krav

Här kan du läsa Arbetsmiljöverkets beslut.

DI - 04 dec 17 kl. 06:00

Larmrapport: nio av tio undersökta byggarbetsplatser bryter mot Arbetsmiljöverkets föreskrifter

Extra skyddsronder som Byggnads har gjort visar på utbrett slarv med att skydda anställda mot vibrationsskador. Nu kräver Byggnads att sanktioner införs mot de arbetsgivare som inte följer Arbetsmiljöverkets föreskrifter på..

SR - 27 dec 17 kl. 17:50

Arbetsmiljöverkets kampanj granskas av JO

Justitieombudsmannen har inlett en granskning av Arbetsmiljöverkets kampanj mot psykisk ohälsa, sedan Ekot rapporterat om kritiken mot en annons i kampanjen. Granskningen gäller om kampanjen strider mot grundlagens krav på att myndigheter uppträder opartiskt och sakligt..

Regeringen - 25 jan 18 kl. 12:30

Lokalisering av del av Arbetsmiljöverkets verksamhet till Mölndal

Regeringen har beslutat att den del av Arbetsmiljöverkets verksamhet som bedriver arbete mot osund konkurrens ska omlokaliseras från Stockholm till Mölndal. Totalt handlar det om cirka 25 årsarbetskrafter..

SVT - 30 apr 20 kl. 12:16

Förvaltningsrättens dom om Serafen-ärendet: upphäver Arbetsmiljöverkets förbud

Nu har förvaltningsrätten fällt sitt avgörande i frågan om skyddsstoppet på äldreboendet Serafen. Man upphäver Arbetsmiljöverkets förbud mot arbete utan munskydd..

Expressen - 10 mar 20 kl. 20:37

Arbetsmiljöverkets hårda kritik mot SD-styret i Hörby

Hela ledningsgruppen som fanns före valet 2018 valde att lämna Hörby kommun. Efter att tre fackförbund gjort en anmälan om arbetsvillkoren i kommunen kommer nu verkets krav, skriver Akademikerförbundet i ett pressmeddelande.Hörby måste kartlägga orsakerna till den dåliga arbetsmiljön och vidta åtgärder..

SVT - 02 okt 19 kl. 09:00

Arbetsmiljöverkets SAS-rapport: Ni saknar kompetens och måste ta in extern hjälp

Arbetsmiljöverket har länge haft skarpa synpunkter på hur SAS sköter arbetsmiljön. Nu kräver myndigheten att bolaget tar hjälp av externa resurser för att komma tillrätta med sina arbetsmiljöproblem. – Det är ett arbete vi genomför med både entusiasm och fokus, svarar SAS..

ÖstersundsPosten - 18 okt 16 kl. 18:41

Socialsekreterare mår allt sämre enligt Arbetsmiljöverkets undersökning

Socialtjänsten går på knäna och socialsekreterares arbetsmiljö blir allt sämre. Samtidigt som var fjärde socialsekreterare mår psykiskt dåligt brister stödet från cheferna, enligt Arbetsmiljöverket. (TT).

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Flera partier arbetar med frågan om dödshjälp

Nyheten om läkaren Staffan Bergström som i tisdags tillhandahöll en dödlig dos sömnmedel till en man svårt sjuk i ALS har aktualiserat frågan om dödshjälp i Sverige. Dagens Nyheter har gjort en sammanställning över var partierna står i frågan..

SVT - 5 timmar sedan

Regeringen vill ha körkort för vattenskoter

Regeringen vill ha krav på körkort för vattenskoter. Transportstyrelsen får uppdraget att ta fram ett förslag till förarbevis och obligatorisk utbildning för att få köra vattenskoter. – Nu är det slutlekt, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) på en pressträff med sommarregeringen..

SVT - 6 timmar sedan

Statens medicinsk-etiska råd: ”I Sverige har vi inget förbud mot att assistera självmord”

En diskussion om dödshjälp har blossat upp efter att en läkare hjälpt en ALS-sjuk man att dö. Michael Lövtrup på Statens medicinsk-etiska råd menar att det har funnits en oklarhet i svensk lag kring vad som händer om en läkare skriver ut läkemedel för så kallad assisterad dödshjälp..

SVT - 6 timmar sedan

Dykledaren: ”Man blir mållös och förbannad”

När räddningstjänsten i Mälardalen ryckte ut på ett drunkningslarm kunde de inte köra hela vägen ner till stranden eftersom felparkerade bilar blockerade vägen. – Man blir mållös och förbannad, säger William Lagerwall, dykledare..

SVT - 6 timmar sedan

Räddningstjänster slår larm: Felparkerade bilar hinder vid drunkningslarm

Felparkerade bilar vid badplatser är ett återkommande problem och det hindrar brandmän från att komma fram vid drunkningslarm, enligt räddningstjänsten i Mälardalen. I år förväntas problemet att öka då många semestrar på hemmaplan..

SVT - 18 timmar sedan

Läkarförbundet: ”Dödshjälp är emot våra etiska regler”

Torsten Mossberg, styrelseledamot i Sveriges läkarförbud, reagerar kraftigt mot tanken att införa aktiv dödshjälp i Sverige. – Vi ska bota och lindra, men vi ska inte medverka till att avsluta en människas liv, säger Mossberg i Aktuellt..

SVT - 19 timmar sedan

Läkare hjälpte ALS-sjuk man att dö

En svårt sjuk man i 60-årsåldern hade fått tid i Schweiz för att få avsluta sitt liv. Men coronakrisen stoppade resan. Då bestämde sig den pensionerade läkaren Staffan Bergström, 77, för att förse mannen med en dödlig dos sömnmedel..

SVT - 23 timmar sedan

Vaccinlyft på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen är tillbaka på plus sedan årsskiftet igen, trots den djupa coronakrisen. Suget efter aktier ökar efter en rapport från USA om positiva tester av ett potentiellt vaccin mot covid-19..

SVT - Igår: 16:06

Experten: Därför är det vanskligt att jämföra överdödlighet mellan länder

Överdödligheten i Sverige har varit hög i jämförelse med andra länder under coronapandemin, visar siffror från det europeiska nätverket EuroMOMO. Epidemiolog Karin Modig varnar för att dra allt för stora växlar på siffrorna. – Det är inte ointressant att jämföra länder men just nu är fokus kanske lite väl mycket på det, säger hon..

SVT - Igår: 09:04

Systembolagets vd: ”Hemleveransen har ökat”

Förändrade handlingsmönster under coronapandemin har märkts tydligt på Systembolaget. – Hemleveransen har ökat med tusentals procent från låga nivåer, säger Systembolagets vd Magdalena Greger i SVT:s Morgonstudion..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.