SR > Nyheter

Saturday, 04 July, 17:57

SR - 29 jun 20 kl. 18:19

Regeringen släpper krav på politiker i coronakommissionenRegeringen släpper kravet på att politiker eller före detta politiker ska ingå i den kommission som ska utvärdera hur Sverige klarat coronabekämpningen, erfar Ekot..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige, Ekot

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, släpper, krav, politikeri , coronakommissionen
Regeringen - 29 mar 12 kl. 16:22

Regeringen vill skärpa krav på energieffektiva hus

Kraven på de allra energieffektivaste husen, de så kallade "nära nollenergibyggnaderna", bör enligt regeringen skärpas framöver. Detta för att klara de framtida bindande reglerna för nära-noll energihus som börjar gälla från 2021. Pressmeddelande: Regeringen pekar ut vägen till mer energieffektiva byggnader Skrivelse 2011/12:131 Vägen till nära-nollenergibyggnader Näringsdepartementet, 29 mars 2012.

Regeringen - 08 dec 16 kl. 13:32

Regeringen beslutar om krav på nära-noll-energibyggnader

Regeringen har i dag beslutat om en ändring av Plan- och byggförordningen (PBF) som genomförs för att Sverige ska uppfylla sina åtaganden kring nära-nollenergibyggnader enligt EU-direktivet om byggnaders energiprestanda..

DI - 04 sep 14 kl. 19:48

Regeringen släpper elprisbomb

Elkunderna kan se fram emot upp till 30 miljarder kronor i lägre elnota tack var nya tuffare krav mot elnätsföretagen. Det hävdar energiminister Anna-Karin Hatt. Branschföreträdare går till hårt angrepp mot regeringen och varnar för samhällsekonomiskt slöseri och att elnätstillgångar för mångmiljardbelopp är hotade..

SR - 27 mar 17 kl. 13:50

Regeringen släpper på bullerkrav

Regeringen ska tillåta att bostadshus byggs i bullrigare områden. Det här är något som Alliansen länge krävt och i dag fick man igenom sina krav i ett möte med bostadsminister Peter Eriksson (MP)..

SVT - 24 aug 18 kl. 11:19

Regeringen: ”Höga krav på djurskydd ska vara obligatoriskt”

Vid alla upphandlingar av animaliska livsmedel ska det vara obligatoriskt att ställa höga krav på djurskydd. Det kravet vill regeringen införa, meddelade man på en pressträff under fredagen. – De krav som våra bönder har på sig, ska också vara krav som ställs i våra offentliga upphandlingar, säger civilminister Ardalan Shekarabi..

SvD - 13 dec 15 kl. 10:53

Regeringen sänker krav på asylboenden

Tidigare har samma krav gällt när ett asylboende skapas som för ett nybyggt hus. Dessa krav sänks efter beslut från regeringen, rapporterar SVT Nyheter..

P3 - 12 maj 15 kl. 10:53

Regeringen: hårdare krav på tidsbegränsade anställningar

Ett nytt förslag från regeringen vill begränsa möjligheten att stapla tidsbegränsade anställningar på varandra. Det kommer som ett svar på EU:s krav, men facket TCO som har drivit frågan tycker inte att det är tillräckligt..

YLE - 05 apr 16 kl. 05:24

Regeringen täpper budgethål i dag

Klockan halv nio samlas regeringen för att spika ramarna för den offentliga ekonomin för åren 2017–2020. På eftermiddagen presenteras slutresultatet som kan förväntas medföra skattehöjningar som känns i plånboken. Några stora överraskningar ska inte vänta – men fortfarande finns stora behov av nedskärningar för att lappa de sparåtgärder regeringen inte lyckats driva igenom.

BT - 24 aug 18 kl. 10:50

Regeringen: Högre krav på upphandlade livsmedel

Regeringen föreslår att göra det obligatoriskt för upphandlande myndigheter att ställa krav på djurskydd och låg grad av antibiotikaanvändning när det gäller upphandlingen av animaliska livsmedel. - Det finns en utmaning som vi måste ta på största allvar.(TT).

Blekinge Läns tidning - 24 aug 18 kl. 10:50

Regeringen: Högre krav på upphandlade livsmedel

Regeringen föreslår att göra det obligatoriskt för upphandlande myndigheter att ställa krav på djurskydd och låg grad av antibiotikaanvändning när det gäller upphandlingen av animaliska livsmedel. - Det finns en utmaning som vi måste ta på största allvar.(TT).

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

SAS-flyg till Grekland stoppades – resenärer fick vända på Arlanda

Tre SAS-flyg som skulle ha flugit till Grekland i helgen har ställts in i sista sekund, vilket har gjort att flera resenärer har strandats på Arlanda. Flera hundra resenärer påverkas av de inställda flygen..

SR - 2 timmar sedan

Intern S-kritik mot partiets hållning: ”Asylrätten är helig”

Tidigare socialdemokratiska statsrådet och FN-ambassadören Pierre Schori kräver att Socialdemokraterna driver en solidarisk flyktingpolitik..

SR - 5 timmar sedan

Nu öppnar pubarna i England – ”Nya sociala koder som gäller”

I dag öppnar pubar och restauranger igen i England, efter att ha varit stängda sedan slutet av mars på grund av coronapandemin..

SR - 4 timmar sedan

Tidiga antikroppstester kan ha visat fel resultat

Personer som gjort antikroppstest innan vecka 26 kan behöva ta om testet, framförallt om man fått ett positivt resultat trots att man inte haft några symptom..

SR - 5 timmar sedan

200 000 spanjorer isoleras efter kraftig ökning av nya fall

I Spanien har ett område väster om Barcelona, kring kommunen Lleida, stängts av sedan man konstaterat en kraftig ökning av nya smittade av coronaviruset..

SR - 9 timmar sedan

Donald Trump: ”De vill förinta USA”

I dag firas USA:s nationaldag, fourth of July, och president Donald Trump inledde firandet redan i natt med ett tal i South Dakota, där han gick hårt åt den senaste tidens proteströrelse mot polisvåld och rasism..

SR - 8 timmar sedan

Mikael Damberg (S): Allvarligt läge med gängkriminaliteten

Läget när det gäller gängkriminaliteten är fortsatt väldigt allvarligt, säger inrikesminister Mikael Damberg (S), som ersätter Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven i P1-morgons serie med partiledarintervjuer. Under coronakrisen har verksamheten i gängen fungerat som vanligt, konstaterar Mikael Damberg..

SR - 9 timmar sedan

Första larmet kom inte från Kina

Det första larmet om smittan som Världshälsoorganisationen WHO fick den 31 december kom inte från de kinesiska myndigheterna, utan från bland annat WHO:s eget kontor i Kina, visar nya publicerade dokument från organisationen..

SR - 9 timmar sedan

Tidiga antikroppstest kanske inte går att lita på

Om du gjort ett antikroppstest tidigt under coronapandemin kanske det testet inte längre går att lita på..

SR - 11 timmar sedan

Facket larmar: Kompetensen sjunker i ambulanserna

Brandmän och militärer har tagit över delar av ambulanssjukvården på flera håll i landet på grund av personalbrist under coronapandemin. Nu larmar Vårdförbundet om att det här utgör ett hot mot patientsäkerheten eftersom de saknar rätt kompetens. Ambulanssjuksköterskan Anna-Karin Andersson i Luleå menar att det här kan leda till stressade situationer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.