Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Saturday, 11 July, 16:39

Helsingborgs Dagblad - 29 jun 20 kl. 18:00

Frågan som kan splittra regeringen: ”Det går inte att sätta ett tak på mänskligt lidande”MP:s språkrör om risken för regeringssplittring och varför kärnkraften inte är ett alternativ..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frågansom kan , splittra, regeringenDet , gårinte att , sätta ett tak på mänskligt lidande
SVT - 15 jan 15 kl. 21:52

Vargfrågan splittrar regeringen

Dagens besked från kammarrätten om att det kan bli licensjakt på varg blottar en djup och svår spricka i den rödgröna regeringen. Det är pinsamt, menar miljöminister Åsa Romson..

Expressen - 18 jun 18 kl. 14:56

Flyktingfrågan hotar att splittra Tyskland

Flyktingfrågan hotar att splittra regeringen i Tyskland. Inrikesminister Horst Seehofer (CSU) vill att man ska börja direktavvisa flyktingar vid tyska gränsen. Förbundskansler Angela Merkel har tidigare ställt sig emot förslaget – men uppger nu under en pressträff att hon är villig att kompromissa, skriver flera tyska medier.

Sydsvenskan - 29 jun 20 kl. 18:00

Frågan som kan splittra regeringen: ”Det går inte att sätta ett tak på mänskligt lidande”

MP:s språkrör om risken för regeringssplittring och varför kärnkraften inte är ett alternativ.

YLE - 07 mar 17 kl. 17:02

Orpo: Ingen god idé att minska antalet ministrar i regeringen

Statsminister Juha Sipilä vill ursprungligen minska antalet ministrar för att göra regeringssamarbetet smidigare. Finansminister Petteri Orpo säger att Sipiläs idé inte har lett till önskade resultat. Diskussionen om antalet ministerposter i regeringen har blivit aktuell igen efter att Sannfinländarnas ordförande Timo Soini meddelade att han inte ställer upp i ordförandevalet i juni.

Regeringen - 02 feb 18 kl. 12:01

Sakråd om utredning av frågan om en MR-institution

Riksdagen har i ett beslut den 6 december tillkännagett för regeringen att regeringen på nytt skyndsamt ska låta utreda frågan om en nationell institution för mänskliga rättigheter i Sverige. Utskottet betonar vikten av att i den fortsatta processen ta till vara det civila samhällets kunskaper och perspektiv. Mot den bakgrunden bjuder statsrådet Alice Bah Kuhnke in till ett sakråd om utredning av frågan om en MR-institutionen..

Regeringen - 09 maj 16 kl. 15:33

Boverket ska på nytt utreda frågan om individuell mätning i lägenheter

Regeringen ger Boverket i uppdrag att följa upp frågan om individuell mätning av värme och tappvarmvatten på lägenhetsnivå. Därför inför inte regeringen någon reglering för individuell mätning i nuläget..

Regeringen - 07 okt 16 kl. 09:11

Uppdrag till Polismyndigheten att identifiera och genomföra åtgärder för att förstärka förmågan att bekämpa sexualbrott mot barn

Regeringen ger Polismyndigheten i uppdrag att identifiera och genomföra åtgärder för att förstärka och utveckla förmågan att upptäcka, utreda, förhindra och förebygga sexualbrott mot barn, utveckla förmågan att identifiera offer och gärningsmän vid dessa brott samt förbättra samverkan inom Polismyndigheten, med berörda aktörer nationellt och inom det internationella samarbetet..

Regeringen - 20 sep 17 kl. 11:52

Regeringen ska lösa frågan om Bällsta radarstation

Regeringen föreslår i höständringsbudgeten att 50 miljoner kronor avsätts för att lösa ut frågan om riksintresset för Bällsta radarstation i Bromma och det långsiktiga behovet av stationen. Därmed skapas bättre förutsättningar för bostadsprojekt i området. Regeringens samordnare för större samlade exploateringar, Johan Edstav kommer att ansvara för att Luftfartsverket, Stockholms stad och exploatörer kommer överens..

SR - 28 nov 13 kl. 16:04

Regeringen fick stöd av SD i rovdjursfrågan

Efter misslyckade försök att förhandla med Socialdemokraterna i rovdjursfrågan fick regeringen i dag stöd av Sverigedemokraterna i riksdagens miljö- och jordbruksutskott, bland annat att vargstammen bör ligga på 170-270 djur och dessa partier anser också att det är politikerna, inte myndigheter som ska ha rätt att avgöra om exempelvis vargstammen är livskraftig eller inte..

Alliansfritt Sverige - 04 sep 14 kl. 10:20

Regeringen förnekar förbjudet vapensamarbete med Kina

Uppdrag Granskning avslöjade igår att Totalförsvarets Forskningsinstitut (FOI) använt Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) som bulvan för ett militärt samarbete med Kina, trots att Sverige har vapenembargo mot diktaturen.  Eftersom FOI är en myndighet är frågan om regeringen visste om något. Visste regeringen inte betyder det att den inte har kontroll på våra myndigheter.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Sydafrika: Fem döda i gisslantagning i kyrka

Fem personer dödades vid en gisslantagning i en kyrka i Zuurbekom i Gautengprovinsen i Sydafrika, meddelar polisen. Polisen uppger att de tidigt på lördagsmorgonen larmades om en gisslansituation och en skjutning vid kyrkan, och att 30 personer greps oc.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Tuffande träbåtar åter genom Ängelholm

Ett 20-tal båtar tog sig upp längs Rönne å..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

32-åring ny ägare till mindre hus i Saxtorpsskogen, Saxtorp – 1 645 000 kronor blev priset

Hon köpte huset på Välanvägen 62..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

HIF måste karva ut sin egen nisch i hierarkin

Sportens krönikör om resultatjakt och att samtidigt skapa stabilare framtid..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Ekman-Larsson: ”Masken blev en väckarklocka”

Coronakrisen gav honom chansen att bli helt återställd. Nu längtar Oliver Ekman-Larsson efter att spela slutspelshockey för första gången på åtta år. – Vi har chansen att göra något speciellt, säger Arizonakaptenen.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Krav på teologi kan slopas för danska präster

Den som vill jobba som präst i den danska folkkyrkan ska inte längre behöva ha läst teologi på universitetet för att vara behörig att söka tjänsterna, enligt ett lagförslag från kyrkominister Joy Mogensen (S). Bakgrunden till förslaget är svårigheter at.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Häktad för brutalt kvinnoöverfall i Västerås

En 56-årig man har häktats misstänkt för att ha överfallit en kvinna vid ett promenadstråk i Västerås i torsdags morse. En förbipasserande lyckades stoppa överfallet, som av polisen beskrivs som oprovocerat och hänsynslöst, skriver VLT. Kvinnan skadades.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Fortsatt låga virussiffror i Finland

Det senaste dygnet har tolv nya fall av coronaviruset konstaterats i Finland, meddelar det finländska Institutet för hälsa och välfärd på lördagen. Hittills har 7 291 personer insjuknat i covid-19 i Finland. Inga nya dödsfall till följd av viruset har i.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Tufft för tomatodlare i Viken i coronatider

Vikentomaters ägaren Mats Olofsson har svårt att klara konkurrensen..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Bon Jovi sjunger om George Floyds död

Det amerikanska rockbandet Bon Jovi tar upp det mycket uppmärksammade George Floyd-fallet i sin nya låt "American reckoning". Sångaren Jon Bon Jovi sjunger dels om de protester som fallet lett till men han går också in i detalj på händelsen, där den obe.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.