Världen Idag > Nyheter

Monday, 06 July, 06:37

Världen Idag - 29 jun 20 kl. 18:00

Kyrklig oro inför ödesbeslut i IsraelMånga kyrkor runt om i världen protesterar just mot Israels planer på att annektera Jordandalen. Starkt stöd får dock premiärminister Benjamin Netanyahu från Christians United for Israel (CUI), som höll ett digitalt stormöte i helgen..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Israel, Israels, Jordandalen, Benjamin Netanyahu, Christians United, CUI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kyrklig, oroinför , ödesbesluti , Israel
Dagen - 06 feb 11 kl. 09:14

Oro i Israel för utvecklingen i Egypten

Oron i Israel är stor för hur säkerhetsläget i söder påverkas av revolten i Egypten. Tidigare i veckan uttryckte israelerna farhågor för den gasledning, som nu utsatts för ett attentat.

Ledningen löper mellan den egyptiska hamnstaden el-Arish i norra Sinaiområdet och israeliska Ashkelon.

SvD - 05 feb 11 kl. 20:11

Gasexplosion i Sinai vållar oro i Israel

Gasexport genom egyptiska Sinaiöknen till Israel och Jordanien har strypts efter att en gasledning exploderat. Oron i Israel är stor för hur säkerhetsläget i söder kommer att påverkas av revolten i....

SVT - 09 okt 15 kl. 01:30

Oro i Israel

Spänningarna och oron växer efter nya våldsdåd i Israel..

SvD - 18 apr 16 kl. 15:23

Oro i Israel – kan bli USA:s första judiske president

Bernie Sanders biter sig fast i primärvalen. Vinner han i New York ökar chanserna till att han blir USA:s första judiske president. Presidentkandidaten, som beskyllts för att dölja sin judiskhet, deklarerade nyligen: – Jag är mycket stolt över att vara judisk.

BT - 08 aug 14 kl. 14:51

Hamas och Israel fortsätter strida

Vapenvilan är över och våldet mellan Israel och väpnade grupper i Gaza fortsätter. "Vi dör hellre än att leva under blockaden", säger Gazabon Farah Ayesh.Det tre dygn långa eld-upphöret förlängdes inte.

BT - 08 aug 14 kl. 13:00

Hamas och Israel fortsätter strida

Vapenvilan är över och våldet mellan Israel och väpnade grupper i Gaza fortsätter. "Vi dör hellre än att leva under blockaden", säger Gazabon Farah Ayesh. Det tre dygn långa eld-upphöret förlängdes inte.

Dagen - 22 mar 16 kl. 03:00

Kyrklig oro efter EU:s asylavtal med Turkiet

Påven Franciskus bad Europa att inte vända ryggen åt flyktingarna i sin predikan på palmsöndagen. Och en rad kristna organisationer har skrivit brev till EU:s ledare med vädjanden om att uppfylla sina åtaganden enligt internationell lag..

Dagen - 22 mar 16 kl. 03:00

Kyrklig oro efter EU:s asylavtal med Turkiet

Påven Franciskus bad Europa att inte vända ryggen åt flyktingarna i sin predikan på palmsöndagen. Och en rad kristna organisationer har skrivit brev till EU:s ledare med vädjanden om att uppfylla sina åtaganden enligt internationell lag..

SVT - 18 nov 18 kl. 20:18

Israelisk oro över Irans militära närvaro i Syrien

Förra veckan införde USA sanktioner mot Iran bland annat på grund av att Iran flyttar fram sina positioner i flera länder i Mellanöstern. När Iran stärker sin militära kapacitet i Libanon och Syrien väcker det oro i Israel. Agenda har träffat israeler som bor i Golanhöjderna nära gränsen till Syrien..

SR - 09 dec 17 kl. 14:00

Glädje och oro i Israel efter Trumps beslut

Två palestinier har dödats vid ännu ett israeliskt flyganfall i Gaza, enligt den palestinska ledningen.  Anfallet tidigt i morse var ett svar på våldsamheterna i går när palestinier sköt raketer mot israeliska områden..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 30 minuter sedan

Nu ska krigshistorierna om de messianska judarnas öde fram

Länge har man vetat att många av de judar som förintades i nazisternas läger var Jesustroende, men för första gången bedrivs nu forskning i större skala på dessa så kallade ”icke-ariska kristna”. – Det väckte mitt intresse och gav mig en önskan att få se den större bilden, säger den anglikanske David Pileggi, som tog på sig uppgiften..

Världen Idag - 21 timmar sedan

Hagia Sofia kan åter bli moské – domstol ska avgöra

Det turkiska Statsrådet meddelade på torsdagen att de inom 15 dagar kommer att ta ställning till en begäran om att åter göra Hagia Sophia-muséet till moské. Den välkända byggnaden var ursprungligen en östortodox katedral i nära 900 år..

Världen Idag - Igår: 06:00

Hit kan svenskar åka i sommar

Nu har utrikesdepartementet lättat på sin avrådan om icke nödvändiga resor. Men se upp – fortfarande har länderna olika restriktioner..

Världen Idag - Igår: 18:00

Sommarsoffan live-intervjuar OM:s grundare

På måndag kan svenskar ställa frågor till missionsorganisationen OM:s grundare, evangelisten George Verwer. I en direktsänd intervju ska den numera 82-årige evangelisten tala om vägledande principer och svara på tittarfrågor..

Världen Idag - Igår: 12:00

Lappis nådde ny publik med sändning via webb och tv

En annorlunda Lappisvecka går mot sitt slut. Den avslutas med ett förmiddagsmöte från Pingst Umeå i morgon, söndag, där Daniel Alm predikar. Detta är första gången konferensen sänds online, och genom satsningen har man även nått en ny publik..

Världen Idag - Igår: 08:00

Borg och Sundeen vill forska om samfundens syn på Israel

Hur har de olika protestantiska samfunden i Sverige förhållit sig till Israel och de palestinska områden de senaste 55 åren? Det vill religionsvetaren Annika Borg och idéhistorikern Johan Sundeen se närmare på i ett forskningsprojekt. Just nu söker de finansiering för arbetet, som i bästa fall kan starta efter nyår..

Världen Idag - I förrgår: 06:10

Sundsvallsteam spelar musik till Guds ära

”Säg upp dig, nu ska vi gå. Det handlar om musik, jag vill använda musik.” Det tilltalet fick Marcus Ceder.

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Vi kan inte välja bort eller skriva om vår egen historia

Monument byggs för att tjäna som påminnelser och motiven i fråga bör inte dömas av dagens domare, utan förstås för vilka de var när personerna levde, skriver två representanter för Kristdemokratiska ungdomsförbundet..

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Utan apostlar saknas missionellt perspektiv

Nya testamentet beskriver de femfaldiga tjänstegåvorna i Kristi kropp: apostlar, profeter, evangelister, herdar och lärare. I några Världen idag-ledare har profetens och evangelistens tjänst lyfts fram. Jag har hävdat att vi mer behöver lyfta fram och erkänna dessa tjänster.

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Om floskler och genvägar i arbets- och kulturliv

Systemkritik kan komma från olika håll, och levereras på olika sätt. I kyrkans värld ser och erkänner vi särskilt den kritik som träder fram mellan Bibelns pärmar, och som kastar ett avslöjande ljus över den värld som på så många sätt ligger under ”tomhetens välde” (Rom 8:20). Men viktig systemkritik kan komma också från andra håll.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.