DN > Inrikes

Saturday, 11 July, 16:17

DN - 29 jun 20 kl. 17:38

USA:s högsta domstol stoppar Louisianas abortlagUSA:s högsta domstol har slagit fast att en lag, som kraftigt skulle begränsa möjligheten att göra abort i Louisiana, går emot. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
USA, Louisianas, Louisiana

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA:s, högsta, domstol, stoppar, Louisianas, abortlag
SVT - 02 feb 19 kl. 01:57

Hård abortlag pausas av USA:s högsta domstol

USA:s högsta domstol stoppar tillfälligt den hårdare nya abortlag som var tänkt att träda i kraft i Louisiana på måndag..

SVT - 18 jun 20 kl. 20:06

USA:s högsta domstol går emot Trump om migrantbarn

USA:s högsta domstol stoppar president Donald Trumps försök att ta bort skyddet för unga migranter. Fallet har stor betydelse både praktiskt och principiellt..

SR - 14 feb 16 kl. 16:59

Här är de mäktiga domarna i USA:s Högsta Domstol

Efter nyheten om att en av domarna i USA:s Högsta Domstol, Antonin Scalia, hastigt gått bort 79 år gammal, har tillsättandet av hans efterträdare seglat upp som en het fråga under den pågående presidentvalrörelsen. Debatten är i full gång om ifall president Barack Obama ska nominera en ny domare, eller om beslutet ska vänta tills att en ny president tillträder nästa år.Flera republikanska presidentkandidater menar att en president som är inne på sina sista månader inte bör föreslå en efterträdare, medan många demokrater hävdar att det inte går att ha en tom plats i Högsta Domstolen under ett helt år.

SvD - 01 feb 17 kl. 23:37

Så har USA:s Högsta domstol skrivit historia

Donald Trumps utnämning av en ny domare till Högsta domstolen har fått mycket uppmärksamhet. Det förklaras av att USA:s högsta domstol många gånger har sista ordet i stora politiska frågor. Här är några historiska beslut som domstolen fattat.

SR - 28 apr 15 kl. 14:56

Enkönade äktenskap tas upp av USA:s högsta domstol

Under våren ska USA:s högsta domstol avgöra om homosexuella ska ha rätt att gifta sig i alla delstater. Frågan är fortsatt kontroversiell i USA..

SVT - 21 jun 15 kl. 15:23

Viktiga utslag väntas från USA:s högsta domstol

Blir samkönade äktenskap lagliga i hela USA? Och bryter de utdragna, plågsamma avrättningar som genomförts i landet mot grundlagen? Inom kort kommer USA:s högsta domstol med en rad viktiga beslut..

DN - 28 maj 19 kl. 20:48

USA:s högsta domstol förändrar inte abortlagstiftningen

USA:s högsta domstol valde att inte ta upp en fråga om att skärpa abortlagarna när domstolen beslutade om en restriktiv lag som införts i Indiana av USA:s nuvarande vicepresident Mike Pence under hans tid som guvernör i delstaten..

SR - 03 okt 13 kl. 09:40

Argentinsk skuld avgörs i USA:s högsta domstol

I Argentina väntar man spänt på ett beslut från USA:s högsta domstol som avgör om landet ska tvingas betala gamla skulder till två amerikanska hedgefonder..

SvD - 10 okt 16 kl. 14:24

USA:s högsta domstol tar sig an Apple och Samsung

Efter fem års bittra strider mellan Apple och Samsung har nu USA:s högsta domstol valt att ta sig an ärendet och höra vad båda parter har att säga. Det hela gäller vilket belopp Samsung ska betala för att ha kopierat Apples Iphone rent designmässigt..

DN - 16 nov 16 kl. 21:15

USA:s Högsta domstol på väg mot en snabb högersväng

Fyra liberala domare. Fyra konservativa. En vakant.

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Felparkerade bilar orsakar problem vid drunkningslarm: ”Den yttersta konsekvensen är att vi inte kan rädda ett liv”

Felparkerade bilar hindrar brandmän från att komma fram vid drunkningslarm. Räddningstjänstens uppdrag blir svårare när allt fler trängs på….

DN - 3 timmar sedan

Juli kan bli varmare till nästa helg

Tills dess är det osäkra vädret fortsatt långtidsparkerat över landet..

DN - 4 timmar sedan

Ny lag väcker oro om rättssäkerhet i Turkiet

Turkiska nationalförsamlingen har godkänt en ny lag som många advokater befarar ska splittra skrået och i förlängningen hota….

DN - 5 timmar sedan

Hård press på "snåla" Sverige inför EU-strid

Många EU-ledare vill tala ”snåla” Sverige till rätta inför striden om EU:s långtidsbudget och coronakrisstöd på det kommande toppmötet..

DN - 5 timmar sedan

Madeleine McCanns kropp eftersöks i brunnar i Algarve

Portugisisk polis söker i brunnar på orter längs Algarvekusten efter flickan Madeleine McCanns kropp, rapporterar portugisisk tv..

DN - 6 timmar sedan

Man anhållen för våldtäkt

En man i 40-årsåldern har anhållits misstänkt för våldtäkt. Brottet ska ha ägt rum i en bostad i Gislaved, dit polisen larmades vid….

DN - 6 timmar sedan

Lotta Olsson tipsar: Sommarens fem bästa feel good-böcker

Marian Keyes skriver om familjeliv och ätstörningar, Denise Rudberg om andra världskriget, Clare Mackintosh om moraliska dilemman, Mhairi….

DN - 7 timmar sedan

Bollen och boken väcker inspiration i Biskopsgården

Pandemin sätter stopp för mycket, men inte möjligheten för unga i Biskopsgården att spela basket med polisen och låta sig inspireras av….

DN - 8 timmar sedan

Många döda i oväder i Nepal

Minst 23 personer har omkommit i översvämningar och efterföljande jordskred i Nepal, enligt myndigheterna i landet..

DN - 8 timmar sedan

Anhållen för mordförsök i Vallentuna

En person har anhållits misstänkt för mordförsök, efter att en person sent på fredagskvällen knivskurits på Tuna torg i Vallentuna, norr om….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.