SR > Nyheter

Saturday, 11 July, 12:39

SR - 29 jun 20 kl. 17:34

Risk för bostadsbrist när fler studieplatser öppnasUniversiteten kommer få fler permanenta utbildningsplatser inom bristyrken som sjuksköterskor, lärare och ingenjörer. Det meddelade Matilda Ernkrans (S), minister för högre utbildning och forskning, vid en presskonferens tidigare idag. Nu har universiteten mindre än två månader på sig att hinna förbereda allt från lärare till studentbostäder innan terminsstarten börjar..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Matilda Ernkrans

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riskför , bostadsbristnär , fler, studieplatser, öppnas
Expressen - 20 apr 11 kl. 12:59

Experten: Risk för fler utbrott

Sammanlagt tolv personer ligger på sjukhus i Skellefteå - troligen smittade av parasiten Cryptosporidium. Nu varnar experter för att det finns en risk för fler utbrott. - Det verkar som att de här parasiterna är vanligare nu, säger Gullvy Hedenberg, expert på dricksvatten på branschorganisationen Svenskt vatten, till TT..

SvD - 22 feb 17 kl. 07:00

Facket i Göteborg: Stor risk att fler socialsekreterare slutar

God morgon! Facket i Göteborg menar att det finns stor risk att fler socialsekreterare som jobbar med ensamkommande väljer att säga upp sig. De hundar som polisen omhändertog i förra veckan i Skaraborg finns det ett stort intresse för – trots polisens kritiserade annons.

YLE - 15 okt 12 kl. 04:37

Fler studieplatser behövs i socialt arbete

Debatten om den skriande bristen på kompetenta socialarbetare går het. För Svenskfinland skulle det gälla att erbjuda universitetsutbildning på andra orter än i Helsingfors, säger professor Helena Blomberg-Kroll. Universiteten och fackförbundet Talentia vill öka antalet studieplatser i socialt arbete vid de finländska universiteten med 80 studieplatser.

HBL - 20 jun 12 kl. 17:02

Yrkesskolor får fler studieplatser

Yrkesutbildningarna får sammanlagt 1700 nya studieplatser.Ökningen av antalet nybörjarplatser är en del av utbildningsgarantin som ska trygga att elever som gått ut grundskolan kan fortsätta med en gymnasie-, yrkes- eller läroavtalsutbildning. I vårens gemensamma ansökan blev omkring 4000 av dem som i första hand sökt till en yrkesutbildning utan studieplats.

Skånskan - 17 okt 16 kl. 17:29

Studenterna kräver fler studieplatser

lund Som en protest mot att det saknas studieplatser för studenterna i Lund, satte kårerna på måndagen upp ett tält i Lundagård där det gavs möjlighet för alla att sitta och plugga – med mössa och vantar på.En ny rapport som Lus har tagit fram visar att endast 24 procent av studenterna har en studieplats (det vill säga antalet studieplatser i förhållande till antalet studenter). Siffran varierar mellan fakulteterna.

VBL - 20 jun 12 kl. 16:42

Fler studieplatser åt yrkesskolor

Yrkesutbildningarna får sammanlagt 1.700 nya studieplatser. Ökningen av antalet nybörjarplatser är en del av utbildningsgarantin som ska trygga att elever som gått ut grundskolan kan fortsätta med en gymnasie-, yrkes- eller läroavtalsutbildning..

Skånskan - 20 okt 16 kl. 16:44

Nationen vill bidra till fler studieplatser

lund Med anledning av den akuta bristen på studieplatser för Lunds studenter, som studentkårerna uppmärksammade i veckan, har Lunds nation beslutat att öppna ett studiekafé.
Det har öppet varje dag i nationens penthouse. Dessutom bjuds det på kaffe.

DN - 15 maj 20 kl. 14:56

Fler studieplatser när jobben sviker

Lättnader för CSN-stöd och fler jobb inom kommuner ska få fler unga sysselsatta..

GT - 31 aug 14 kl. 09:01

Staden behöver fler studieplatser framöver

Det är hög tid att investera i utbildning för fler jobb. Det finns stora matchningsproblem mellan lediga jobb och de arbetssökandes kvalifikationer. Ett av fem rekryteringsförsök i arbetslivet misslyckas med grund i detta..

SR - 01 jun 17 kl. 03:01

Risk att fler länder hoppar av klimatavtalet

USA:s president Donald Trump ska senare i veckan lämna besked om USA kommer att lämna klimatavtalet från Paris eller inte. Svenskt Näringsliv ser en risk att konkurrensen snedvrids och att osäkerheten ökar kring avtalet..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Kalifornien släpper upp till 8 000 fångar

Kalifornien i USA, kommer att släppa upp till 8000 fler fångar för att minska spridningen av coronaviruset i delstatens trånga fängelser, enligt myndigheterna..

SR - 3 timmar sedan

Flera döda i oväder i Nepal

I Nepal har minst 23 personer omkommit i översvämningar och jordskred, rapporterar Reuters..

SR - 3 timmar sedan

Panamasjukvård på gränsen till coronakollaps

I Panama larmar nu flera sjukhus om att sjukvården befinner sig på gränsen till kollaps efter en kraft ökning av covid-19 fall i landet..

SR - 4 timmar sedan

Pandemin kan öka splittringen i Storbritannien

Här om veckan protesterade invånare i Skottland mot engelsmän som reste över gränsen, eftersom smittspridningen är större i England. Och det här har dragit igång en infekterad debatt..

SR - 4 timmar sedan

Helt klart för NHL-spel i augusti

NHL återupptar säsongen efter att den avbrutits i mars med spel i Edmonton och Toronto från den 1 augusti..

SR - 5 timmar sedan

Trump lovar väg till medborgarskap

USA:s president Donald Trump säger att det ska bli möjligt för papperslösa som kommit till USA som barn, så kallade ”dreamers”, att få medborgarskap i landet. Det berättade han i en intervju med teve-nätverket Telemundo..

SR - 7 timmar sedan

Bedrägerierna minskar på nätet

Det senaste halvåret har anmälningarna om kortbedrägerier minskat med 28 procent jämfört med samma period förra året, enligt Brottsförebyggande rådet, BRÅ. Det är ett trendbrott efter tio års ökning..

SR - 8 timmar sedan

Djursjukvården brister under coronapandemin

Brist på veterinärer och djursjukskötare i kombination med att fler skaffar husdjur under pandemin slår hårt mot djursjukhus, kliniker och djurägare runt om i landet..

SR - 8 timmar sedan

Mer nationell styrning krävs

Det behövs en mer central styrning av hälso- och sjukvården i landet. Det skriver Läkarförbundets ordförande Heidi Stensmyren på Dagens Nyheters debattsida..

SR - 8 timmar sedan

Trump upphäver straff för tidigare rådgivare

USA:s president Donald Trump har upphävt det fängelsestraff som den tidigare rådgivaren Roger Stone har dömts till..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.