DI > Ekonomi

Saturday, 11 July, 16:22

DI - 29 jun 20 kl. 17:04

Skatten kan tända handelskriget mellan EU och USATemperaturen stiger när USA och Europa drabbar samman om hur digitala jättar ska beskattas..
Läs mer på DI
Läs mer om:
EU, USA, Europa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skattenkan , tända, handelskrigetmellan EU och , USA
E24 - 29 jul 11 kl. 15:31

"Självklart skatten måste höjas i USA"

Budgetkrisen i USA oroar Anders Borg. "Det behövs helt enkelt både skattehöjningar och utgiftsneddragningar", säger finansministern..

Skånskan - 10 nov 15 kl. 01:00

Låna, höja skatten el­ler …

Opinion Den som är skep­pa­re på en båt har en­ligt sjö­lagen räd­dnings­plikt och är skyl­dig att und­sätta den som är i sjö­nöd. Den som inte bi­står den som är i nöd kan straffas. Rätten att söka och be­viljas asyl kan sägas bygga på sam­ma prin­ciper.

Kristianstadsbladet - 25 jan 14 kl. 08:00

"Vi trodde det skulle vända snabbare"

Foto: Tommy Svensson
Trots att finanskrisen slagit till med full kraft två år tidigare gick Folkpartiet och Moderaterna 2010 till val med löftet att skatten skulle sänkas. Nu blev det istället en skattehöjning med 60 öre i år och anklagelser om svek mot väljarna.
Enligt Folkpartiet skulle skatten sänkas 2013.

BT - 02 jan 13 kl. 07:27

USA:s krisbudget godkänd

Representanthuset har röstat ja till det av senaten godkända budgetförslag för att lösa USA:s finanskris. Därmed är det hotande budgetstupet tillfällig avvärjt, sedan beslutet om kraftiga nedskärningar i budgeten skjutits upp i två månader. Samtidigt kvarstår skattelättnaderna, som infördes under president George W Bushs tid, för dem som tjänar upp till 400 00 dollar för enskilda och 450 00 dollar för familjer.

Dagens PS - 30 apr 19 kl. 08:40

Bloomberg: Det våras för kaffemuggs-skatten

På många ställen i USA är det numera förbud mot att använda plastkassar. Nu ska Berkeley i Kalifornien införa en skatt på ”to-go” muggar för kaffe. I ett längre reportage på Bloombergs sajt skriver Emily Chasan om kuststaden Berkeley i nordvästra Kalifornien och dess många initiativ för att förbättra miljön.

Kristianstadsbladet - 02 jan 13 kl. 08:41

USA styrde undan budgetstupet

Representanthuset har röstat ja till det av senaten godkända budgetförslag för att lösa USA:s finanskris.
Därmed är det hotande budgetstupet tillfälligt avvärjt, sedan beslutet om kraftiga nedskärningar i budgeten skjutits upp i två månader. Samtidigt kvarstår skattelättnaderna för dem som tjänar upp till 400 000 dollar för enskilda och 450 000 dollar för familjer.

YA - 26 jul 13 kl. 03:50

Skatten består

"När allt fler kommuner gör sig redo att skruva upp skattetrycket rejält, måste en maxskatt införas.?
Det anser Philip Lerulf, författare till boken ?Balansakten ?

Västerbottens Folkblad - 16 apr 14 kl. 15:42

V vill höja skatten

Vänsterpartiet i Skellefteå vill höja den kommunala skatten. Bland annat för att anställa 100 fler inom äldreomsorgen. Nu har Vänsterpartiet i Skellefteå presenterat sin skuggbudget.

SmålandsPosten - 28 nov 14 kl. 06:50

Ingen höjning av skatten

Det blir ingen skatte- höjning i kommunen. Det stod klart efter en flera timmar lång budgetdebatt när nya kommunfullmäktige sammanträdde i går. Vid kommunstyrelsens sammanträde i juni yrkade Göran Mård (V) på en höjning av kommunalskatten med 15 öre.

YLE - 04 sep 15 kl. 10:03

Förslag 110: Höj skatten rejält!

Höj skatten rejält! Ett vanligt argument från högerhåll brukar vara att skatten ska sänkas i dåliga tider för att få fart på konsumtionen, under devisen "om folk får mera pengar kommer de att konsumera mer". Det stämmer säkert men problemet är redan nu VAD vi konsumerar.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Fortsatt låga virussiffror i Finland

Det senaste dygnet har tolv nya fall av coronaviruset konstaterats i Finland, meddelar det finländska Institutet för hälsa och välfärd på….

DI - 1 timme sedan

Pandemin påskyndar tillväxten i mångmiljardbranschen

Idrottsvärlden står på paus när ­publiken inte längre kan samlas. Men en sport underhåller som aldrig förr..

DI - 1 timme sedan

Lista: Så bra är vinerna från de svenska vingårdarna

Medan 2018 var bästa årgång hittills i svenska vingårdar, är sommaren 2020 rätt tid att upp­leva vinerna på restaurang, i vinbarer och….

DI - 2 timmar sedan

Tyska energijätten säljer verksamhet till ungerskt bolag

Den tyska energikoncernen Eon har kommit överens om att sälja delar av Innogy till det ungerska statliga bolaget MVM Group, rapporterar….

DI - 1 timme sedan

Svenskar från södra Sverige välkomna i Norge

Svenskar från Kronoberg, Skåne och Blekinge kommer att få resa in i Norge utan krav på självkarantän, enligt norska folkhälsoinstitutet (.

DI - 2 timmar sedan

Nya eldrivna Volvokusinen utmanar Tesla på riktigt

Med sin andra modell, Polestar 2, har märket som samägs av Volvo Cars och ­Geely lagt ribban högt..

DI - 4 timmar sedan

Tiktok utreds – pekas ut som spionverktyg

Bannlyst av Indien och baktalad av USA. Flera länder inleder nu utredningar kring Tiktok efter att appen anklagats för censur och för att….

DI - 4 timmar sedan

Jehovas vittnen kräver 25 miljoner från staten

Efter tolv år av ständiga nekanden fick Jehovas vittnen 2019 rätt till statsbidrag..

DI - 4 timmar sedan

Uppgifter: Då ska Huawei vara ute ur brittiska 5g-nät

Senast 2025 ska all utrustning från Huawei vara bortplockad från Storbritanniens nät för femte generationens mobiltelefoni, 5g..

DI - 5 timmar sedan

USA hotar Frankrike med tullar på varor för 12 miljarder

Striden om Frankrikes digitalskatt för globala teknikbjässar går vidare. Nu hotar USA med att införa tullar på franska varor värda 1,3….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.