Nyan > Svenskfinland

Friday, 03 July, 18:01

Nyan - 29 jun 20 kl. 14:51

Alandia krymper styrelsenAtt ändra styrelsen sammansättning samt ge styrelsen möjlighet att fatta beslut om dividender var två punkter som fastställdes under Alandibolagens bolagsstämma. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Alandibolagens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alandia, krymper, styrelsen
E24 - 30 mar 12 kl. 11:35

Feelgood krymper styrelsen

Feelgoods valberedning föreslår inför bolagsstämman i maj en mindre styrelse med fem ledamöter, jämfört med dagens sex..

Nyan - 01 okt 19 kl. 09:00

Alandia ”överväger sina alternativ”

Besvära sig mot beslutet, ändra styrelsens sammansättning eller omstrukturera ägandet av fastigheterna – Alandiabolagen listar i ett pressmeddelande sina alternativ efter att förra veckan ha nekats jordförvärvstillstånd för ett antal fastigheter i stan.
Som Nya Åland skrev i fredags avslog landskapsregeringen Alandiabolagens ansökan om jordförvärvstillstånd för ett antal fastigheter i Mariehamn. Alandia skriver i ett pressmeddelande att bolaget år 2015 skickade en ansökan till landskapsregeringen eftersom den dåvarande styrelsens sammansättning ändrades så att endast 3/7 av styrelsemedlemmarna uppfyllde kravet på hembygdsrätt eller bosättning inom landskapet i minst 5 år.

Nyan - 01 sep 15 kl. 08:57

Spelglädje är viktigast för Alandia Strings

I helgen kör Alandia Strings igång sin verksamhet med en så kallad kick off.

Alla är välkomna – både de som aldrig förut hållit i en fiol och de som är vana att traktera instrumentet.
Pia Sjöberg är ordförande för Alandia Strings, hon började själv spela fiol i vuxen ålder och kallar sig nybörjare.

Nyan - 24 mar 20 kl. 09:04

Alandia Cup riskerar att ställas in

FOTBOLL. IFK Mariehamn förbereder just nu ett ”worst case scenario” för Alandia Cup, turneringen som har genomförts varje år sedan 1978. I värsta fall tvingas man för första gången ställa in turneringen helt och hållet, vilket skulle innebära ett dramatiskt ekonomiskt avbräck för föreningen.

Nyan - 08 apr 15 kl. 06:00

Bore vill växa i Alandia

Om det finns ägare som vill sälja aktier i Alandia försäkring så är också Bore intresserat av att köpa, säger Rettig Groups vd Hans Sohlström (bilden) till Nya Åland. Ålands ömsesidiga försäkringsbolag har bakvägen köpt in sig i bolagiserade Alandia försäkring. Detta har skett genom att Matkreatören i Mariehamn, bolaget bakom Indigo, har sålt sina aktier i Alandia försäkring till Ömsen genom en avancerad manöver.

Nyan - 19 feb 15 kl. 05:42

Ömsen överraskades av Bores Alandia-köp

Allt var klappat och klart för att Ömsen skulle köpa Viking Lines och tre andra rederiers aktier i nybildade Alandia försäkring ab. Då löste Bore in hela aktieposten med stöd av förköpsrätten. – Det kom som en överraskning, säger Ömsens vd Göran Lindholm till Nya Åland.

Nyan - 21 jun 18 kl. 06:00

Anders Wiklöf beredd på strid för Alandia-aktien

– Jag förstår inte varför Ömsen motarbetar Wiklöf Holding, ett åländskt bolag som betalar rätt mycket i försäkringspremier, som ägare i Alandia. Vad är de rädda för?
Anders Wiklöf, ensamägare till Wiklöf Holding, är öppet kritisk mot Ömsens och helägda dotterbolaget RÖF Invests beslut att lägga hembud på den aktie i försäkringsaktiebolaget Alandia som holdingbolaget nyligen köpte av Viking Line.

Nyan - 29 aug 18 kl. 10:00

”Vi har ingen dold agenda för Alandia”

Rettig Group har inga planer på att dammsuga Alandia Försäkrings kassa utan avsikten är den rakt motsatta. – Om Alandia är framgångsrikt är det bra för alla. För ägarna, för det åländska samhället och för de anställda.

YLE - 11 maj 15 kl. 12:58

HNS gillar att vården i Västnyland krymper

Det är bra att utbudet av specialiserad vård i Västnyland har krympt och fortsätter att krympa. Det anser vd:n för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt HNS Aki Lindén. Lindén applåderar därför också planerna att flytta den psykiatriska vården vid Västra Nylands sjukvårdsområde VNS från Ekåsen intill ett nytt hus invid det somatiska sjukhuset i Ekenäs.

Nyan - 09 sep 16 kl. 06:05

Mariehamns taxi krymper

Under de senaste åren har över hälften av åkarna i Mariehamns taxi lämnat bolaget.

Missnöjet med styrelsen är stort.
För drygt tre år sedan hörde 24 av de sammanlagt 26 åkare som har trafiktillstånd i staden till Mariehamns taxi.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Skogsindustrier vill bygga biopanna

Ålands skogsindustrier ab anhåller om bygglov för nybyggnad av biopanna på fastighet i Godby. Biopannan skulle placeras innanför skyddsområde. Byggnadsinspektörens förslag var att grannarna ska underrättas och ges möjlighet att yttra sig innnan kommunen kan godkänna bygglovet.

Nyan - 1 timme sedan

De vill ha dina förslag

Landskapsregeringen har tillsatt tre idéutvecklingsgrupper för att komma med förslag på åtgärder för att hantera pågående kriser. .

Nyan - 2 timmar sedan

Helgens V65-trav är betydelsefullt

Lördagens premiär på Ålandstravet är efterlängtad av många. Bland de tävlande finns en monsterhäst. .

Nyan - 4 timmar sedan

Kulturell sprit i Åland Distillery

I dag öppnar Åland Distillery sina dörrar vid Jan Karlsgården intill Kastelholms slott. .

Nyan - 4 timmar sedan

Vad är dina minnen av Birka?

Efter 49 år på Östersjön upphör Birka Cruises med sin verksamhet i spåren av den pågående Covid-19 pandemin. Har du några minnen av kryssningsveteranen? Har du arbetat på Birka?

Nyan - 6 timmar sedan

Sagolika Åland i fotoutställning

”Åland är en plats där man kan lugna ner sig.” .

Nyan - 7 timmar sedan

Birka Cruises lägger ned verksamheten

Eckerökoncernens dotterbolag Birka Cruises Ab har idag kallat till MBL-förhandlingar, medbestämmandeförhandling, angående bolagets avsikt att lägga ned verksamheten.
Det aviserar man i ett pressmeddelande. TEXT: Heidi Hendersson heidi.

Nyan - 8 timmar sedan

Ny belysning på fiskefyrar

Landskapsregeringen beställer nya solcelldrivna led-belysningsarmaturer till tre fiskefyrar, Hundklubben, Stångskär och Salkobb. I samarbete med Ålands fiskare och Ålands sjöräddningssällskap genomförs just nu ett Leaderprojekt där renovering av vissa fiskefyrar ingår. Projektet omfattar även att renovera nio fyrbyggnader i skärgården och att dokumentera fiskefyrarnas historik.

Nyan - 8 timmar sedan

Åda rodde iland IT-upphandling för hela Åland

Det åländska IT-bolaget Consilia Solutions får uppdraget att leverera ett gemensamt ekonomisystem till de åländska kommunerna och kommunalförbunden. Det framgår i ett pressmeddelande från Åda på fredag förmiddag. Sammanlagt 20 organisationer medverkade i upphandlingen, som samordnades av Åda.

Nyan - 8 timmar sedan

Nedskärning kan strida mot FN-konvention

Fixtjänst har sedan förra året stått utan avtal. Enligt ett nytt avtalsförslag skärs verksamheten ned med 60 000 euro per år. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.