SVT > Utrikes

Tuesday, 14 July, 12:54

SVT - 29 jun 20 kl. 14:12

Norén: ”Mot Zuckerbergs DNA att ta bort innehåll”Facebook har fått mycket kritik för att de inte agerar hårdare mot hat och rasism på sin plattform. Efter att hundratals företag hotat med en annonsbojkott ska Facebook nu markera inlägg som bryter mot Facebooks policy. – Det är en slags kompromiss mellan Twitters hårdare agerande och det Facebook sa först att de inte skulle göra någonting, säger SVT:s techkorrespondent, Alexander Norén..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Zuckerbergs DNA, Facebook, Facebooks, Twitters, SVT, Norén

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: NorénMot , Zuckerbergs, DNAatt ta , bort, innehåll
Skånskan - 23 feb 16 kl. 01:00

Kvin­nor – fort­sätt ställa krav

Opinion Vi har osed­van­ligt många själv­stän­diga och starka kvin­nor i Sve­ri­ge. Själv­fal­let finns det starka kvin­nor ock­så i an­dra länder. Men i nor­diska länder är kvin­nor i alla sam­hälls­grupper själv­stän­diga.

Skånskan - 08 dec 15 kl. 14:00

DNA bör användas

Opinion Po­li­sen lö­ser säl­lan brott ens om det kom­mit in ny DNA-be­vis­ning, vi­sar en gransk­ning som Da­gens Nyheter gjort. Bland an­nat har det rört sig om fall av våld­täkt och vil­la­in­brott som för­bli­vit olös­ta.
Anna Granlund på Nationellt forensiskt cent­rum i Upp­sa­la är fru­stre­rad av att de kan få fram tro­vär­dig be­vis­ning som se­dan inte an­vänds.

Skånskan - 22 jul 19 kl. 20:30

Su­san­na slåss för slagna kvin­nor

Hon var fram­gångs­rik vd inom it-branschen när hon be­stämde sig för att lämna ett topp­jobb och bli chef på en kvin­no­jour. Su­san­na Ud­var­di har själv gått ige­nom myc­ket i livet – i dag kämpar hon för att på­verka dem som har makten att för­ändra.Namn: Su­san­na Ud­var­di
Ål­der: 52 år
Bor: Skil­linge
Fa­milj: Man, 26-årig son, 20-årig dot­ter, två katter och en hund.

BT - 17 jan 14 kl. 08:17

En omistlig ny Norén

Lars Noréns Ingen väver samman ett historiskt-mytologiskt arv med en essäistisk och lyrisk gestaltning av samtidens intellektuella och moraliska tillstånd. Jag utgår ifrån att den kommer att räknas som omistlig i den mån man i framtiden intresserar sig för hur det är att vara människa i det tidiga tjugohundratalets Sverige. Utgångspunkten är hur skärvor av myter, idéer och tankeströmningar bildar en osäker grund för förståelsen av tillvaron i en tid som präglas av värderelativism, för att inte säga värdetomhet.

Skånskan - 10 aug 18 kl. 09:00

El­li­nor tar re­vansch bak­om ka­me­ran

Kamp. Hon drömde om att jobba med film i USA men skå­de­spe­lar­drömmarna grusades av den ame­ri­kans­ka by­rå­kra­tin. El­li­nor Taflin ger sig dock inte så lätt.

Skånskan - 09 jun 18 kl. 01:00

Mans­do­mi­nansen på väg bort i kom­mun­po­li­tiken

Männen do­mi­nerar in­för kom­mun­valet är ru­briken i SKL:s tid­ning Dagens sam­häl­le. Den är inte fel men kan be­tecknas som över­dri­ven.
För visst är det fler män som toppar par­tiernas lis­tor i kom­mun­valet.

Kristianstadsbladet - 09 maj 14 kl. 07:27

Premiär för Norén 7:0

Foto: TT
I dag fyller vår Lars Norén 70 år. Det är värt att uppmärksamma av flera skäl. Kulturskribent Martin Lagerholm sällar sig till gratulanterna.

Sydsvenskan - 07 dec 13 kl. 06:30

Salsa på rostad ananas med svarta bönor och habanero

Suverän salsa till lite fetare grisbitar marinerade med något mexikanskt eller texmexigt. Blanda med fisk eller skaldjur och lägg på majschips om du vill ha något lite lyxigare. Eller varför inte pigga upp fredagstacon?

Skånskan - 08 sep 16 kl. 04:00

Leken får inte byggas bort

Det ska byggas 700 000 bo­städer de nä­rmaste tio åren. Det är inte långt från 1960- och 1970-talens mil­jon­pro­gram.
Bo­stads­bristen är akut, till stor del på grund av den snabba be­folk­nings­ök­ningen i Sve­ri­ge.

Kristianstadsbladet - 21 apr 14 kl. 07:31

Hönor hemma blir het trend

Pickande hönor i grannens trädgård kan bli en allt vanligare syn. Egna höns ser ut att vara den nya eko-trenden.
- Hönsägarna ökar fruktansvärt markant.

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Ökning av antalet smittade i covid-19 i Florida

Antalet fall av covid-19 ökar kraftigt i Florida, USA. För ett par dagar sedan noterades den högsta siffran för antalet bekräftade fall under ett dygn när 15 000 nya fall av covid-19 rapporterades in. Det är ett nytt dagligrekord för en enskild delstat i USA..

SVT - 9 timmar sedan

Åklagaren anser Ghislaine Maxwell flyktbenägen

FBI tvingades bryta sig in i Ghislaine Maxwells bostad när de skulle gripa henne. Det anser åklagarsidan är besvärande för henne, och att hon inte bör släppas mot borgen..

SVT - 11 timmar sedan

Arderns motståndare hoppar av

Todd Muller, oppositionsledare i Nya Zeeland, hoppar av efter bara sju veckor på posten..

SVT - 13 timmar sedan

Polisen bekräftar: Naya Rivera hittad död

”Glee”-stjärnan Naya Rivera har hittats död. Det bekräftar polisen vid en presskonferens vid Lake Piru i Kalifornien där hon försvann förra veckan. Skådespelaren blev 33 år..

SVT - 13 timmar sedan

Kalifornien stänger restauranger och barer igen

Kaliforniens guvernör Gavin Newsom backar från försöket att öppna delstaten efter att antalet coronafall ökat kraftigt. Under måndagen valde han att stänga inomhusrestauranger, barer, biografer, djurparker och museer i hela delstaten..

SVT - 16 timmar sedan

Offrens anhöriga kritiska mot historisk avrättning i USA

Anhöriga till offren har överklagat – trots detta väntas en 47-årig morddömd man avrättas med en giftinjektion under måndagen. – Vi vill inte det här, säger en släkting till de mördade..

SVT - 18 timmar sedan

WHO:s skarpa varning: Krisen riskerar bli allt värre

Under måndagen passerade coronapandemin över 13 miljoner smittade runtom i världen. Nu varnar Världshälsoorganisationen WHO för att smittan riskerar att förvärras. – Alltför många länder är på väg i fel riktning trots att det här viruset är vår största fiende, sa WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus under ett virtuellt möte under måndagen..

SVT - 18 timmar sedan

Belgien kräver karantän av svenskar

Funderar ni på en sommarutflykt till Manneken Pis, Atomium eller någon annan av Belgiens sevärdheter? Då kanske det är dags att tänka om. – Väldigt synd, säger utrikesministern om Belgiens krav på karantän för inresande svenskar..

SVT - 20 timmar sedan

Fler än 140 döda i översvämningar i Kina

Minst 141 människor har omkommit eller saknas efter att översvämningar som har drabbat stora delar av centrala och östra Kina har nått rekordnivåer på flera håll. Läget väntas förvärras ytterligare..

SVT - Igår: 12:51

Smitta bland Bollywood-stjärnor kastar nytt ljus över spridningen

En av Indiens mest framstående skådespelarfamilj har testats positivt för viruset, något som kastat nytt ljus över smittspridningen i landet. Samtidigt fortsätter antalet smittade att öka kraftigt – under måndagen noterades ett nytt dygnsrekord: 28 701 nya fall..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.