Dagens Medicin > Nyheter

Monday, 06 July, 19:39

Dagens Medicin - 29 jun 20 kl. 14:07

Sjuksköterskor springer för hälsaÖver 500 sjuksköterskor och barnmorskor har hittills anmält sig till en virtuell stafett för att tillsammans springa 200 mil. Så dra på löparskorna och utmana kollegorna!.
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjuksköterskor, springerför , hälsa
SmålandsPosten - 19 maj 14 kl. 06:57

Sökes: 38 000 nya sjuksköterskor

I år är det val. Vi i Vårdförbundet ser två måsten i vårdpolitiken. Det första måstet är att säkra kompetensförsörjningen.

Skånskan - 12 apr 18 kl. 16:15

Fler sjuksköterskor kan plugga hemma

TRELLEBORG/YSTAD Antalet utbildningsplatser för blivande sjuksköterskor ska fördubblas i Trelleborg och Ystad som ett sätt att rekrytera fler sjuksköterskor till de mindre sjukhusen.Från och med nästa höst ska åtta öronmärkta platser för blivande sjuksköterskor i Trelleborg och Ystad blir 16. Fullt utbyggt ska satsningen efter tre år ha 96 studenter i utbildning på sina hemorter.

Kristianstadsbladet - 02 feb 14 kl. 09:00

Sjuksköterskor kräver utökad bemanning

Foto: TT
Arbetssituationen är ohållbar, anser sjuksköterskor i kommunens norra och östra områden. Nu kräver de att politiker och ledning inom omsorgen ökar bemanningen.
”Vi orkar inte längre”.

Dagens Medicin - 26 jul 19 kl. 08:31

Många dubbla pass för sjuksköterskor i sommar

Bristen på vårdpersonal under sommaren har lett till att sjuksköterskor tvingats jobba uppemot hela dygn i sträck. Vårdförbundet är kritiskt och menar att det både hotar patientsäkerheten och sjuksköterskors hälsa..

Barometern - 11 maj 19 kl. 06:10

Sjuksköterskor är guld värda

Sjuksköterskans dag ”Sjuksköterskan vill möta oss som hela människor i vår utveckling, hälsa och välbefinnande, ohälsa, tillfrisknande, lidande och död. En så avgörande roll och så uppskattat av den som söker hälso- och sjukvård.”.

Dalarnas tidningar - 17 apr 20 kl. 19:30

Sjuksköterskor jobbar mindre när Dalarnas företagshälsa tvingas permittera: ”Måste förbereda oss på framtiden”

Mitt under coronakrisen tvingas Dalarnas företagshälsa att permittera delar av sin personal,....

Dagens Medicin - 13 jul 15 kl. 11:04

”Kan pigga e-förslag trolla fram sjuksköterskor?”

”Och mitt i det nya är allt som vanligt i sommartid." Annika Janson, barnläkare vid Astrid Lindgrens barnsjukhus skriver om magkänslor och e-hälsa..

Sydsvenskan - 13 feb 14 kl. 05:30

Värna vårdkvalitet och kompetens – höj sjuksköterskornas löner nu

På Skånes universitetssjukhus erbjuds alla nyutexaminerade sjuksköterskor en ingångslön på 22 000 kronor i månaden. Trots att lönesättningen påstås vara individuell. Sämst i Sverige, enligt Vårdförbundet.

SmålandsPosten - 25 apr 14 kl. 07:05

Hög tid att satsa på sjuksköterskorna

Landstinget saknar sjuksköterskevikarier inför sommaren och har trots detta valt att inte anställa nyutexaminerade legitimerade sjuksköterskor med löneanspråk på 24 000 kronor. I?stället väljer man att anlita bemanningsföretag, där kostnaden för landstinget vida överstiger de begärda 24 000 kr.

YLE - 29 nov 14 kl. 07:00

Vad är sjukskötaren värd?

Sjukskötare placerar sig högt på listan över de mest respekterade yrkesgrupperna i Finland. Människors uppskattning får kraft av att stora känslor ofta är involverade i mötet med yrkesgruppen; det kan vara rädsla, ångest, lättnad eller lycka. Eller kanske sorg.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 7 timmar sedan

Myndigheter ombeds rigga för andra våg

Regeringen ger fyra myndigheter och länsstyrelserna i uppdrag att rigga för e n eventuell andra smittvåg av corona i höst..

Dagens Medicin - 9 timmar sedan

Göran Stiernstedt: ”Det finns mycket att lära”

Göran Stiernstedt som är vårdens tunga representant i coronakommissionen anser inte att hans ordförandepost för tre stockholmssjukhus är något hinder i vägen..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

Varning när brandmän bemannar ambulanser

Personalbrist till följd av coronapandemin har gjort att brandmän och militärer på flera håll i landet bemannat ambulanser..

Dagens Medicin - 12 timmar sedan

Nya arbetssätt krävs om vårdplaner ska kunna visas på 1177

Invånarna ska få större möjligheter att bli medskapare i sin vård. Därför har Inera tagit fram ett förslag på hur vårdplaner ska kunna visas upp på 1177.se.

Dagens Medicin - 12 timmar sedan

”Med enkla insatser kan vi förändra detta”

Färre kvinnor behöver uppleva en oönskad graviditet om god vård ges, skriver debattörer från FARG.  .

Dagens Medicin - 12 timmar sedan

Skarp kritik mot förslag att inte operera vid knäartros

Felaktiga och onyanserade. Så tycker över 150 ortopeder och fysioterapeuter om Socialstyrelsens förslag att personer med artros i knät inte ska erbjudas titthålskirurgi. Experter som deltagit i riktlinjearbetet anklagas också för jäv..

Dagens Medicin - 03 jul 20 kl. 15:47

Göran Stiernstedt till coronakommissionen

Karolinska institutets ordförande Göran Stiernstedt och Vesna Jovic, tidigare vd för Sveriges Kommuner och Regioner ingår i regeringens coronakommission..

Dagens Medicin - 03 jul 20 kl. 14:48

Generellt förbud att återanvända engångsvisir

Ett beslut från Arbetsmiljöverket för hemtjänsten i Sunne kommun innebär ett generellt förbud mot att återanvända engångsvisir..

Dagens Medicin - 03 jul 20 kl. 14:59

EU-kommissionen godkänner remdesivir

EU-kommissionen har nu formellt gett försäljningstillstånd för läkemedlet remdesivir vid behandling av allvarligt sjuka covid-19-patienter. Samtidigt skjuts beslut på framtiden om eventuellt ordnat införande i Sverige..

Dagens Medicin - 03 jul 20 kl. 13:59

Stor efterfrågan på antikroppstester

Efterfrågan är stor på de antikroppstest för allmänheten som erbjuds i Region Stockholm, Region Uppsala och Region Örebro län. Ansvariga i regionerna säger att testningen byggts upp på ett sätt som inte tränger undan annan vård. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.