DI > Ekonomi

Saturday, 11 July, 15:31

DI - 29 jun 20 kl. 13:49

Tyskland godkänner ECB:s underlagDet tyska finansdepartementet har granskat underlaget från ECB och slagit fast att centralbanken har uppfyllt kraven från den tyska. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
ECB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tyskland, godkänner, ECB:s, underlag
Skånskan - 07 jul 18 kl. 14:00

SD-protest mot bidrag

ESLÖV Sverigedemokraterna protesterar mot att kultur- och fritidsnämnden i Eslöv godkänner ett bidrag med 4 000 kronor till studieförbundet Ibn Rushd som i två statliga forskarrapporter sägs ha kopplingar till Muslimska Brödraskapet, MB, och som påstås tillhöra de organisationer som vill bygga upp ett muslimskt parallellsamhälle.Enligt forskarrapporterna, som beställts av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, försvårar de MB-associerade organisationerna i Sverige integrationen samt bidrar till polarisering mellan muslimer och icke-muslimer och kan till och med bidra till ökad radikalisering.
– Ibn Rushd är varken en demokratisk eller jämlik organisation, säger ledamoten i Eslövs kultur- och fritidsnämnd Andréa Wramfelt (SD).

Dagensanalys.se - 29 sep 16 kl. 10:16

Den nödvändiga revolutionen av bokföringen

Dooer tar in 40 miljoner för att revolutionera bokföringsbranschen. Bra! Alla initiativ som görs för att lyfta en förstockad bransch måste hyllas.

Skånskan - 21 nov 16 kl. 21:18

Försenat byggprojekt väntar på klarsignal

Ystad Ystadbostäders försenade byggprojekt Grundström vid Syrénvägen väntar på klarsignal.
– Vi har fått kritik för att vi inte arbetar snabbt nog, men det finns omständigheter som vi inte rår över, säger Helén Nyquist, marknads- och kundansvarig på Ystadbostäder. ERWP.

Skånskan - 23 dec 19 kl. 11:11

Östersund får stanna i Allsvenskan

Svenska Fotbollförbundet går på Östersund FK linje och godkänner klubben för allsvenskt spel även nästa år.Klubben som har haft ett turbulent år förlorade i november sin elitlicens på grund av ekonomiska problem. Beslutet överklagades av klubben och nu står det klart att de får spela i Allsvenskan 2020.

Ekonomistas - 19 aug 13 kl. 08:00

Harry Flam: Riksbanken ? en stat i staten?

Det här är ett gästinlägg av Harry Flam som är särskild utredare och professor i internationell ekonomi vid Institutet för internationell ekonomi, Stockholms universitet. Storleken på Riksbankens valutareserv har varit en källa till motsättningar, bl.a.

Cornucopia - 24 jul 19 kl. 10:45

Lars Wilderäng tar avstånd från artikel hos Svensk Adressändring

Jag, Lars Wilderäng, tar avstånd från en artikel hos Svensk Adressändring. Den innehåller omskrivna citat av mig, ihopklippta ur sammanhang, och mitt foto saknar korrekt angiven fotograf. Förutom att artikeln är av mycket låg kvalitet och fånig, så har jag ej godkänt att användas av Svensk Adressändring för marknadsföring, och ej heller fått läsa artikeln eller mina omskrivna så kallade citat.

Skånskan - 17 maj 17 kl. 05:00

Stoppade undermåligt bokslut

höör När barn- och utbildningsnämnden skulle besluta om bokslutet för 2016 stoppade politikerna beslutet eftersom underlaget ansågs ha för stora brister.
– Det har varit dålig ordning på ekonomikontoret och det är illa för en väldigt viktig funktion, säger Björn Andreasson (M), ordförande i nämnden. ERWP.

Ekonomistas - 23 aug 17 kl. 07:51

Karolina Ekholm recenserar ”Adults in the room”

I detta gästinlägg recenserar Karolina Ekholm, statssekreterare till finansminister Magdalena Andersson och professor i nationalekonomi, Adults in the Room av Yanis Varoufakis, Greklands före detta finansminister och tillika professor i nationalekonomi. 
Sommarens mest spännande läsning har utan tvekan varit Yanis Varoufakis bok om sin korta tid som grekisk finansminister i den Syrizaledda regering som tillträdde i januari 2015 (Adults in the Room. My Battle with Europe’s Deep Establishment, Bodley Head, 2017).

VA - 07 jun 11 kl. 08:47

Börsen väntas öppna ned

7 juni I USA stängde börserna ned på måndagskvällen och även i Europa backade de ledande börsindexen under måndagen. Detta efter en dyster utveckling på fredagen då en svag jobbrapport från USA tyngde sentimentet. Runt en halvtimma före öppning på tisdagen var terminerna för de ledande europeiska börserna ned något.

SmålandsPosten - 11 nov 14 kl. 22:05

Hoppet lever för Öster

Allsvenska Åtvidaberg och superettans Ängelholm får vänta på beslut om beviljad elitlicens för nästa säsong.
Kan det öppna för en friplats för Öster?
– Vi jobbar utifrån att vi spelar i division 1 nästa år, säger Östers ordförande Sven Johannesson.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Pandemin påskyndar tillväxten i mångmiljardbranschen

Idrottsvärlden står på paus när ­publiken inte längre kan samlas. Men en sport underhåller som aldrig förr..

DI - 30 minuter sedan

Lista: Så bra är vinerna från de svenska vingårdarna

Medan 2018 var bästa årgång hittills i svenska vingårdar, är sommaren 2020 rätt tid att upp­leva vinerna på restaurang, i vinbarer och….

DI - 1 timme sedan

Tyska energijätten säljer verksamhet till ungerskt bolag

Den tyska energikoncernen Eon har kommit överens om att sälja delar av Innogy till det ungerska statliga bolaget MVM Group, rapporterar….

DI - 45 minuter sedan

Svenskar från södra Sverige välkomna i Norge

Svenskar från Kronoberg, Skåne och Blekinge kommer att få resa in i Norge utan krav på självkarantän, enligt norska folkhälsoinstitutet (.

DI - 2 timmar sedan

Nya eldrivna Volvokusinen utmanar Tesla på riktigt

Med sin andra modell, Polestar 2, har märket som samägs av Volvo Cars och ­Geely lagt ribban högt..

DI - 3 timmar sedan

Tiktok utreds – pekas ut som spionverktyg

Bannlyst av Indien och baktalad av USA. Flera länder inleder nu utredningar kring Tiktok efter att appen anklagats för censur och för att….

DI - 3 timmar sedan

Jehovas vittnen kräver 25 miljoner från staten

Efter tolv år av ständiga nekanden fick Jehovas vittnen 2019 rätt till statsbidrag..

DI - 4 timmar sedan

Uppgifter: Då ska Huawei vara ute ur brittiska 5g-nät

Senast 2025 ska all utrustning från Huawei vara bortplockad från Storbritanniens nät för femte generationens mobiltelefoni, 5g..

DI - 4 timmar sedan

USA hotar Frankrike med tullar på varor för 12 miljarder

Striden om Frankrikes digitalskatt för globala teknikbjässar går vidare. Nu hotar USA med att införa tullar på franska varor värda 1,3….

DI - 4 timmar sedan

Hård press på ”snåla” Sverige inför EU-strid

Många EU-ledare vill tala ”snåla” Sverige till rätta inför striden om EU:s långtidsbudget och coronakrisstöd på det kommande toppmötet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.