UNT > Lokalt

Monday, 13 July, 10:40

UNT - 29 jun 20 kl. 13:36

Bytte tak hos äldre man – greps för bedrägeriEn äldre man från Östhammar ringde på måndagen in till polisen med en anmälan för bedrägeri..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Östhammar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bytte, tak, hos, äldreman , grepsför , bedrägeri
Kristianstadsbladet - 03 aug 12 kl. 06:34

Falska poliser lurar sig in hos äldre

Falska poliser och stulna smycken. Nu varnar omsorgsförvaltningen för oärliga människor som tar sig in hos äldre.
Så sent som i början på den här veckan såg det ut som att Kristianstad var förskonat från de problem som Malmö haft i sommar, med falsk hemtjänstpersonal som tar sig in och stjäl hos äldre personer.

News55 - 22 jun 20 kl. 10:48

Så skapar förändring hos Telia ilska hos äldre

Det är Telias övergång från till månadsfakturor från kvartalsfakturor som är grunden till den ilska som Expressen beskriver i dagens tidning. På ett år blir det nämligen 588 kronor i fakturaavgifter även om man har autogiro, det vill säga att pengarna dras automatiskt från kontot. (49 kronor per månad).

Kristianstadsbladet - 18 sep 13 kl. 11:43

Vården missar adhd hos äldre


Vården har svårt att uppmärksamma adhd-symtom hos äldre. Hälften av 1 500 65- till 80-åringar som upplevde att de hade adhd som barn hade kvar symtom som gick att diagnosticera som äldre, visar en studie från Göteborgs universitet.Enligt psykologen Taina Guldberg-Kjär måste vården bli bättre på att upptäcka funktionsnedsättningen hos äldre för att med rätt behandling minska dessa personers svårigheter att klara sig i vardagen..

BT - 18 sep 13 kl. 11:46

Vården missar adhd hos äldre

Vården har svårt att uppmärksamma adhd-symtom hos äldre. Hälften av 1 500 65- till 80-åringar som upplevde att de hade adhd som barn hade kvar symtom som gick att diagnosticera som äldre, visar en studie från Göteborgs universitet. Enligt psykologen Taina Guldberg-Kjär måste vården bli bättre på att upptäcka funktionsnedsättningen hos äldre för att med rätt behandling minska dessa personers svårigheter att klara sig i vardagen..

Skånskan - 09 apr 17 kl. 19:03

Flera års fängelse för stölder hos äldre

Malmö Ligan om fem personer ringde upp äldre ensamstående kvinnor och sa att de behövde fylla i en enkät. Nu döms fyra av dem till fängelse. ERWP.

Expressen - 29 jul 12 kl. 13:27

Falsk hemtjänst hos äldre i Malmö

MALMÖ. I Malmö har det på senare tid dykt upp falsk hemtjänstpersonal som försöker lura sig in hos äldre personer. Knepen för att ta sig in och stjäla hos äldre är många ?

Kristianstadsbladet - 14 okt 14 kl. 06:30

Bra respons på besök hos äldre

Foto: Tommy Svensson
I snart ett år har distriktssköterskan Håkan Forsberg erbjudit hembesök hos kommunens 81-åringar för att bland annat förebygga fallolyckor och stroke. Responsen har varit god.
– Nio av tio som får erbjudandet tackar ja till ett besök.

YLE - 11 feb 16 kl. 06:39

Rånen hos äldre i Karis och Kyrkslätt utreds i Europa

Polisen utreder om inbrotten och rånen hos äldre kvinnor i Karis och Kyrkslätt i december har samband med liknande brott i andra västeuropeiska länder. Enligt preliminära uppgifter kan åtminstone en av rånarna ha varit inblandad i liknande rån på annat håll i Europa. Möjligheterna för att polisen ska identifiera den här personen är goda.

YLE - 03 mar 17 kl. 15:37

Långa fängelsestraff för rån hos äldre kvinnor

Fyra män har dömts till långa fängelsestraff för två grova rån och ett rånförsök hos äldre kvinnor i Raseborg, Salo och Kyrkslätt. Brotten ägde rum under två dagar i december 2015. De fyra rumänska männen anlände till Helsingfors med färja från Tallinn den 18 december.

Sydsvenskan - 12 nov 18 kl. 00:14

Alkoholkonsumtionen ökar hos äldre kvinnor

Alkoholkonsumtionen hos äldre ökar, och mest ökar drickandet bland äldre kvinnor, rapporterar P4 Kronoberg. – Det kan ju bero på tristess och ensamhet, att de känner sig oroliga och kanske inte är ute så mycket bland folk, säger en äldre kvinna som radi.

Fler nyheter från UNT

UNT - 2 timmar sedan

Så kan planerad deponi ändra Skånelas landskapsbild

Märsta Förenade Åkeriföretag lägger ned sin bergtäkt i Skånela, och vill istället bygga en deponi för till exempel jord, betong, tegel och klinker. Skogen försvinner och marknivån höjs, befarar Sigtuna kommun..

UNT - 3 timmar sedan

De blev först i världen att kartlägga palmer

För första gången har andelen palmer i tropiska områden kalkylerats. Bakom studien står en Uppsalaforskare..

UNT - 5 timmar sedan

Mamman dog av uttorkning – "isoleringen upprör mest"

Äldreboendet missade att den covid-sjuka kvinnan var uttorkad. Efter två veckor avled hon. Nu vill kvinnans dotter belysa problemet med isolering: "Boendet förstod inte hur det påverkar kropp och psyke"..

UNT - 12 timmar sedan

Man knivrånades i Uppsala

En man i 50-årsåldern blev rånad i Nyby av flera personer på söndagskvällen..

UNT - 11 timmar sedan

Rådjur på vägen på E18

Problem i trafiken i riktning mot Västerås på E18 mellan trafikplatserna Draget och Åsen..

UNT - 13 timmar sedan

Här är Boländernas nya stora kontorskomplex

Ett nytt modernt kontorshus i fem våningar är på gång i Boländerna. Det är fastighetsbolaget och Uppsalaföretaget Setune som står bakom planerna..

UNT - 14 timmar sedan

SLU ökar antalet elever med 20 procent

SLU har antagit 1 946 nya studenter till höstens kuser. Det är en ökning med 20 procent i jämförelse med i fjol..

UNT - 14 timmar sedan

Därför blir invigningen den nionde i nionde klockan nio

23 år efter invigningen 1997 och 14 år efter den senaste stora tillbyggnaden, är den sista flygeln på plats på Ångströmlaboratoriet..

UNT - 15 timmar sedan

Östhammarsbo designade Roslagens egna flagga

Erik Rudolfsson står bakom initativet som nu har resulterat i Roslagens egna flagga. En variant som representerar olika delar av kusten..

UNT - 16 timmar sedan

Som en annan version av Pokemon Go

Två mil utanför Enköping möter vi Anastasia Viklund och Frida Tärnström. Vi befinner oss i Hjälstaviken, ett naturreservat som är känt för sitt rika fågelliv och sin vackra omgivning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.