SR > Nyheter

Monday, 06 July, 19:30

SR - 29 jun 20 kl. 12:35

Boris Johnson: Beredd på avtalslös BrexitI dag möts chefsförhandlarna från EU och Storbritannien ansikte mot ansikte för första gången sedan coronapandemin stängde stora delar av Europa..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Johnson, Brexit, EU, Storbritannien, Europa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Boris, Johnson, Beredd, avtalslös, Brexit
Skånskan - 05 sep 19 kl. 08:46

Underhuset röstade ner Boris Johnson

Världen På onsdagskvällen röstade det brittiska underhuset genom ett lagförslag om att stoppa en avtalslös brexit. Det innebär att landet inte kan lämna EU som planerat, den siste oktober, utan att premiärminister Boris Johnson hunnit nå en överenskommelse om utträdet dessförinnan.
På genomröstningen svarade premiärministern med ett krav på nyval, men även det förslaget röstades ner av underhuset.

DI - 15 minuter sedan

Boris Johnson svänger om Huawei: ”En statlig högriskleverantör”

En ”statlig högriskleverantör”. Så beskriver Storbritanniens premiärminister Boris Johnson kinesiska Huawei, som nu kan komma att stängas….

Cornucopia - 28 aug 19 kl. 16:58

Boris Johnson och drottning Elisabeth II upplöser brittiska parlamentet

På begäran av den brittiske premiärministern Boris Johnson upplöste den brittiske drottningen Elisabeth II i morse det brittiska parlamentet. Efter den 9:e kommer det inte längre finnas något parlament, och avsikten med beslutet är att de valda representanterna inte längre ska kunna hindra en avtalslös Brexit.
Drottningens huvudresidens Buckingham Palace.

DI - 24 maj 19 kl. 21:35

Boris Johnson öppnar för avtalslös brexit

Den tidigare utrikesministern Boris Johnson är beredd att leda Storbritannien ut ur EU utan ett avtal om han blir premiärminister. Det uppgav han under ett tal i Schweiz på fredagen enligt flera internationella medier..

Cornucopia - 03 sep 19 kl. 17:59

Brittisk Tory-parlamentariker byter sida - Boris Johnson och Brexit tappar majoriteten

Den brittiske premiärministern Boris Johnson och hård Brexit-gänget förlorade just även formell majoritet i brittiska underhuset. En Tory-parlamentariker hoppade av till Liberaldemokraterna.
Brittiska parlamentet med klocktornet Big Ben under ombyggnad.

DN - 18 jul 19 kl. 00:39

Boris Johnson duckar fråga om avtalslös Brexit

Boris Johnson, favorittippad att bli Konservativa partiets nästa ordförande och därmed Storbritanniens premiärminister, vill inte kommentera påståenden om att han skulle överväga en avtalslös Brexit utan parlamentets backning..

YLE - 02 okt 19 kl. 12:09

Live: Boris Johnson lägger fram sitt slutliga brexitförslag vid de konservativas möte i Manchester

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson presenterar i dag ett "slutgiltigt" förslag för det brittiska utträdesavtalet med EU. Om inte det duger blir det avtalslöst utträde den sista oktober, enligt Johnson..

Cornucopia - 02 feb 20 kl. 14:28

Bloomberg: Boris Johnsson beredd skrota alla handelsavtal med EU om han inte får som han vill

Icke EU-landet Storbritanniens premiärminister Boris Johnson hotar att skrota alla handelsavtal med EU om inte han får som han vill i förhandlingarna. Då Storbritannien är en av Sveriges största exportmarknader skulle konsekvenserna för svensk ekonomi bli kännbara. Samtidigt verkar Johnson missat vad en förhandling innebär - att ge och ta så bägge sidor känner sig nöjda.

DI - 11 jun 19 kl. 13:20

Kokain hjälper Boris Johnson till storseger

Tio kandidater har startat loppet för att efterträda Theresa May som konservativ partiledare och brittisk premiärminister. Den stora frågan är dock inte om, utan hur snabbt Boris Johnson vinner – och hur hårt EU-utträdet blir. Oro för en avtalslös brexit pressar pundet..

Sydsvenskan - 17 jul 19 kl. 23:14

Boris Johnson duckar fråga om smygbrexit

Boris Johnson, favorittippad att bli Konservativa partiets nästa ordförande och därmed Storbritanniens premiärminister, vill inte kommentera påståenden om att han skulle överväga en avtalslös brexit utan parlamentets backning. På tisdagen rapporterade S.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Läkare kritiska till Socialstyrelsens förslag

Socialstyrelsen vill minska antalet artros- och meniskoperationer på personer över 35 år. Nu menar över 150 läkare och fysioterapeuter att tusentals patienter kan komma att drabbas..

SR - 1 timme sedan

E20 och E18 stängda i Stockholm

Strax innan kl 18 vek sig en långtradare vid påfarten till E20 vid trafikplats Saltskog i Södertälje. Den blockerar påfarten både från E4 Järna och E4/E20 Södertäljevägen i riktning mot Nykvarn/Strängnäs. På andra sidan Stockholm är det en bred transport som fastnat i vägarbetsområdet vid trafikplats Arninge på E18 Norrtäljevägen och det går inte att komma förbi.

SR - 2 timmar sedan

Tysklands ekonomi på väg tillbaka

Europas största ekonomi Tyskland börjar se tecken på en ljusning. Orderingången till den tyska tillverkningsindustrin steg i maj med 10,4 procent. Och enligt en mätning som presenteras i Süddeutsche Zeitung så är de allra flesta tyskar inte heller rädda att förlora sina jobb..

SR - 2 timmar sedan

Hoppet väcks om att Isaak kan friges

Uppgifter om att Dawit Isaak fortfarande är vid liv har väckt hopp om att han en dag ska friges. - Fantastiska nyheter, säger Helana Giertta, chefredaktör på tidningen Journalisten som följt Dawit Isaaks fall under många år. Hon ser uppgifterna om att han är vid liv som ett tecken på något mer..

SR - 3 timmar sedan

Partibråk om spruckna migrationsförhandlingar

Migrationsförhandlingarna mellan Socialdemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna, Centern och Liberalerna har misslyckats. Partierna skyller på varandra..

SR - 3 timmar sedan

Asienbörser fortsätter stiga

De kinesiska börserna fortsätter den senaste tidens uppgång. Idag stängde Shanghaibörsen på över 5 procent, och Hongkong-börsen är upp nästan 4 procent. Europabörserna har följt efter samma utveckling..

SR - 4 timmar sedan

Facebook lämnar inte ut användardata till Hongkong

Facebook och Whatsapp kommer fortsättningsvis inte att lämna ut användardata på begäran av Hongkongs myndigheter, rapporterar nyhetsbyrån AFP..

SR - 4 timmar sedan

Migrationsförhandlingar brutna

Förhandlingarna mellan Moderaterna och Socialdemokraterna om migrationspolitiken har brakat samman, uppger Moderaterna för TT.

SR - 5 timmar sedan

Förtegna om informationen om Dawit Isaak

Vad informationen om att den svenske journalisten Dawit Isaak lever baseras på vill varken hans dotter eller Stödkommittén för Dawit Isaak svara på. Anledningen uppges vara tyst diplomati. – Det är svårt för mig att gå in på de här åtgärderna, säger Sveriges ambassadör i Eritrea, Svante Liljegren..

SR - 5 timmar sedan

13 nya dödsfall registrerade i Sverige

5 433 dödsfall till följd av covid-19 har nu registrerats i Sverige, enligt nya siffror från Folkhälsomyndigheten. Det är en ökning med 13 fall sedan myndighetens senaste uppdatering på fredagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.