SR > Nyheter

Thursday, 09 July, 22:42

SR - 29 jun 20 kl. 12:26

Kraftig ökning av asylansökningar i EuropaFör första gången sedan den så kallade flyktingkrisen 2015 så ökade förra året antalet ansökningar. Det skriver EU:s asylmyndighet EASO i sin årsrapport..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Europa, EU, EASO

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kraftig, ökningav , asylansökningari , Europa
YLE - 30 mar 16 kl. 04:53

Bara enstaka asylansökningar kring påsk

Antalet nya asylsökande har minskat stadigt sedan början av året. De senaste dagarna har bara enstaka personer sökt om asyl – jämfört med början av januari då det kom in kring 250 nya asylansökningar per vecka. Vid Migrationsverket säger Tirsa Forssell att siffrorna för i år pekar neråt.

Kristianstadsbladet - 21 mar 14 kl. 05:55

Kraftig ökning av asylsökande

612 700 flyktingar sökte asyl i världens i-länder förra året.Det var 28 procent fler än året innan och den högsta siffran på mer än tio år, enligt en rapport från FN:s flyktingorgan UNHCR.
Inte sedan 2001 har antalet asylsökande varit så högt i de 44 i-länder i Europa, Nordamerika, Sydostasien och Oceanien som ingår i UNHCR:s flyktingstatistik.

BT - 21 mar 14 kl. 05:55

Kraftig ökning av asylsökande

612 700 flyktingar sökte asyl i världens i-länder förra året. Det var 28 procent fler än året innan och den högsta siffran på mer än tio år, enligt en rapport från FN:s flyktingorgan UNHCR.Inte sedan 2001 har antalet asylsökande varit så högt i de 44 i-länder i Europa, Nordamerika, Sydostasien och Oceanien som ingår i UNHCR:s flyktingstatistik.

SR - 11 feb 20 kl. 09:35

Vill frysa asylansökningar för personer med terrorkopplingar

Migrationsverket vill ha möjlighet att frysa asylansökningar från människor som har kopplingar till internationell terrorism eller som kan ha begått krigsbrott. Enligt generaldirektör Mikael Ribbenvik är det stötande att de här personerna i många fall kan bo kvar i Sverige och dessutom röra sig fritt i Europa..

YLE - 09 aug 16 kl. 14:39

Förra höstens asylansökningar klara före jul

Migrationsverkets enhet i Vasa har ungefär 1200 asylansökningar som ännu väntar på beslut, de flesta från förra hösten. Men före julen hoppas de att alla ska ha fått besked om uppehållstillstånd. I februari öppnade Migrationsverket en ny enhet i Vasa för att underlätta processen med de 2000 asylsökande i Österbotten.

HBL - 13 aug 12 kl. 11:47

Migrationsverket börjar behandla asylansökningar i Åbo

Migrationsverket utvidgar behandlingen av asylansökningar till Åbo. En av de anställda på myndigheten började arbeta på Egentliga Finlands polisstation i dag och får senare i höst sällskap av en kollega.Verket vill ha personal i de områden där asylsökande inkvarteras under behandlingsprocessen.

EU-Parlamentet - 16 mar 16 kl. 15:13

Pressmeddelande - Ledamöter föreslår centraliserat EU-system med kvoter för asylansökningar - Utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor

EU:s asylsystems misslyckanden den senaste tiden att klara av det ständigt ökande antalet flyktingar, leder till behovet av en radikal omarbetning av de så kallade Dublinreglerna. Det fastslog ledamöterna i utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter på onsdagen. De föreslår inrättandet av ett centralt system för att samla in och fördela asylansökningar.

SR - 15 apr 16 kl. 21:00

Press på Grekland att hantera alla asylansökningar

Grekland är nu under hårt tryck för att snabbt hantera flera tusen asylansökningar från migranter som har kommit efter att avtalet mellan EU och Turkiet trädde i kraft den 20 mars..

YLE - 04 sep 18 kl. 12:42

Migri fryser beslut om afghaners asylansökningar

Migri stoppar behandlingen av afghaners asylansökningar för ögonblicket. Orsaken är att myndigheten diskuterar FN.s färska linjedragningar gällande Afghanistan..

Barometern - 15 feb 19 kl. 15:44

Kraftig ökning av vräkta barn i länet

Under 2018 genomförde Kronofogden tio vräkningar i Kalmar län där barn var inblandade. Totalt vräktes 20 barn, en kraftig ökning jämfört med 2017. Nu ska denna utveckling brytas..

Fler nyheter från SR

SR - 9 timmar sedan

Rekordmånga dollarmiljonärer i Sverige

Under förra året nådde Sverige en rekordnivå i antalet dollarmiljonärer, enligt rapporten World Wealth Report. Men fler miljonärer ökar klyftorna, säger Magnus Henrekson professor i nationalekonomi och vd på institutet för Näringslivsforskning..

SR - 1 timme sedan

Tecken på samband mellan läkemedel och svårt covidsjuka

Det finns tecken på ett samband mellan användandet av vissa läkemedel och vilka som fått intensivvård för eller avlidit av covid-19. Det visar en studie från Socialstyrelsen..

SR - 2 timmar sedan

Seouls borgmästare hittad död

Seouls borgmästare Park Won-Soon har hittats död, uppger den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap..

SR - 3 timmar sedan

Larm om kraftig smäll i Stockholm

Flera personer har hört en kraftig smäll vid Stora Essingen i Stockholm. Polisen larmades till platsen klockan 18.52..

SR - 3 timmar sedan

Trump om HD-domen: Politisk häxjakt

”Politisk häxjakt”. Så kallar USA:s president Donald Trump dagens beslut från högsta domstolen att han måste lämna ut sina deklarationer till en åklagare på Manhattan..

SR - 5 timmar sedan

Fler kan dö av hunger i krisens spår än av viruset

Fler människor i världen kan dö av hunger i år till följd av coronaviruset, än antalet som dör av själva viruset. Det varnar hjälporganisationen Oxfam för..

SR - 5 timmar sedan

Notre Dame får tillbaka sitt gamla tak

Det är sannolikt att katedralens tak kommer att byggas upp på samma sätt som det såg ut före branden. Det sa Frankrikes nya kulturminister Roselyne Bachelet..

SR - 6 timmar sedan

Trump måste lämna ut sina deklarationer

Donald Trump måste lämna ut sina deklarationer till en domstol på Manhattan, enligt ett beslut i USA:s Högsta domstol, rapporterar AP..

SR - 7 timmar sedan

Fängelsestraff för bombdåd i Danmark

De två svenskar som åtalats för bombdådet mot danska skattemyndigheten Skat i Köpenhamn i fjol döms till fyra respektive fem års fängelse rapporterar danska nyhetsbyrån Ritzau..

SR - 7 timmar sedan

Besked: Nu öppnar Danmark gränsen för skåningar

Danmark öppnar för skåningar natten till lördag, enligt Statens Serum Institut. Smittotalet ligger i Skåne på 13,8 vilket är under 20 som är gränsen som danskarna satt upp. Man måste kunna bevisa att man är folkbokförd i Skåne..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.