Nyteknik > Teknik

Monday, 13 July, 17:46

Nyteknik - 29 jun 20 kl. 12:11

Tamarinden - Sveriges smartaste stadsdelSveriges smartaste stadsdel byggs i Örebro. Tamarinden blir ett nästintill självförsörjande bostadsområde när det kommer till energi och saknar motsvarighet i såväl Sverige som i resten av världen. I ett samarbete skapar Örebro Kommun, Örebrobostäder och E.ON förutsättningar för att Tamarinden ska kunna reducera, producera, lagra och dela energi..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Örebro, Sverige, Örebro Kommun, Tamarinden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: TamarindenSveriges , smartaste, stadsdel
NT - 21 sep 17 kl. 21:30

Stadsdelen kan bli Sveriges smartaste

Inre hamnen i Norrköping blir en smart stadsdel..

BT - 22 jun 18 kl. 04:00

Gässlösa en fossilfri stadsdel?

Gässlösa kan bli ett område för framtida bostäder i Borås. Tommy Josefsson och Anne Rapinoja i Vänsterpartiet vill att området ska bli en av Sveriges klimat- smartaste stadsdelar..

Jmini.se - 23 okt 15 kl. 11:20

Jönköping bland världens smartaste städer

Jönköping är en av världens smartaste städer. Efter att Intelligent Community Forum (ICF) avgjordes står det nu klart att Jönköping är en av världens 21 smartaste städer.  Jönköpings kommun skriver på sin hemsida:– Vi har fått svara på frågor om.....

YLE - 02 maj 16 kl. 13:24

Brändö i Vasa kan bli årets stadsdel

Stadsdelen Brändö i Vasa finns med bland förslagen när Finlands hembygdsförbund väljer ut årets stadsdel i Finland. Hembygdsförbundet premiera en stadsdel där gemenskapen spelar stor roll. Sedan år 2001 har Finlands hembygdsförbund valt ut årets stadsdel i Finland.

Cornucopia - 13 jul 16 kl. 16:23

Rekryteringsproblemen ska lösas - nu kvalficerar de 89% smartaste till polishögskolan

De tidigare uppmärksammade rekryteringsproblemen till polishögskolan är nu på väg att lösas. Inspirerade av rikspolischefen Dan Eliasson kommer nu de 89% smartaste i Sverige kunna bli poliser efter att antagningskraven på intellektuell begåvning sänkts från fyra till tre på stanineskalan. Dock är det goda nyheter för göteborgare, bohuslänningar, gotlänningar, örebroare och värmlänningar, som i större utsträckning nu kan bli poliser.

YLE - 05 aug 16 kl. 14:23

Varken Brändö eller Halkokari årets stadsdel

Stadsdelarna Brändö i Vasa och Halkokari i Karleby fanns med bland förslagen när Finlands hembygdsförbund valde ut årets stadsdel i Finland. Men det var Räfsö i Björneborg som tog hem titeln. Sedan år 2001 har Finlands hembygdsförbund valt ut årets stadsdel i Finland.

Dagens PS - 16 nov 16 kl. 08:00

Fakta: USA:s smartaste presidenter

Dagens PS skriver i dag om att brittiska The Mirror räknat ut hur högt iq USA:s nye president Donald Trump har. Det bygger på spekulationer. Men analyssajten Inside Gov har faktiska siffror på hur det sett ut historiskt på IQ-fronten bland amerikanska presidenter och rankar den för sin tid mycket juridiskt bevandrade John Quincy Adams med en IQ på 168,8 i topp.

Dagens PS - 13 feb 17 kl. 11:26

Svenskar mot danskar – det är ”smartaste” folket

Mobilspelstillverkaren Etermax är skaparen bakom en av världens absolut mest sålda titlar: Trivia Crack. Spelet, inspirerat av klassikern Trivial Persuit men vars innehåll skapas av användarna, har i skrivande stund över 200 miljoner användare världen över. Appen har kvalat in på Apples app-lista ”årets bästa” i tre år i rad och i Norden rankas den bland topp-tio i flera länder.

Dagensanalys.se - 08 mar 17 kl. 14:59

”I Salesforce Einstein levererar vi världens smartaste CRM-system”

CRM-företaget Salesforce lanserar nu världens första kompletta CRM-system med artificiell intelligens. Salesforce Einstein gör artificiell intelligens (AI) tillgängligt för alla Salesforce-användare, som i sin tur kan erbjuda mer förutsägande och personliga kundupplevelser, oavsett om det gäller försäljning, service, marknadsföring, handel och så vidare. Salesforce Einstein bygger in avancerad AI-funktionalitet i Salesforce-plattformen – i fält, objekt, arbetsflöden, komponenter med mera – så att alla användare kan bygga AI-appar, som blir smartare för varje kontakttillfälle.

YLE - 02 maj 16 kl. 13:24

Brändö i Vasa bland förslagen till årets stadsdel

Tidsfristen för att lämna in förslag till årets stadsdel i Finland gick ut i lördags, 30.4. och bland förslagen finns en stadsdel från Österbotten.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 2 timmar sedan

Tesla-rivalen Rivian tar in 23 miljarder kronor för att lansera elpickup

Hypen kring uppstickarens elpickup har lockat stora investeringar. Nu får Rivian det största beloppet hittills – 2,5 miljarder dollar på ett bräde..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Över 10000 coronafall bland vårdpersonal

Många läkare, sjuksköterskor och undersköterskor som har arbetat i frontlinjen under pandemin i Sverige har själva insjuknat i covid-19..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Tesla skrotar billigaste Model Y – "Oacceptabel" räckvidd

Den billigaste versionen av Model Y kommer inte att släppas. Istället sänker Tesla priset på Long Range-modellen..

Nyteknik - 5 timmar sedan

ABB fixar strömmen på världens största diamantfartyg

ABB har fått i uppdrag att leverera ett avancerat strömförsörjningssystem till världens första specialbyggda diamantutvinningsfartyg, skriver automationskoncernen i ett pressmeddelande..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Smarta nanopartiklar kan behandla lungtumörer

En ny behandling med smarta, riktade nanopartiklar som angriper lungtumörer har utvecklats vid Lunds universitet. Behandlingen skulle kunna minska risken för biverkningar och skador i friska lungceller..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Mjukare asfalt med gummi kan rädda liv

Varje år skadas och dör tusentals i Sverige på grund av fallolyckor. Nu testas en ny typ av mjuk asfalt på en gång- och cykelväg i Lund för att se om den kan bidra till att färre skadar sig..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Amerikanskt stridsfartyg brinner – kan ta flera dagar att släcka

Fyra civila och 17 besättningsmän har förts till sjukhus efter explosionen på ett amerikanskt stridsfartyg i San Diego som startade en stor brand ombord. Branden tros enligt räddningstjänsten pågå i flera dagar..

Nyteknik - 10 jul 20 kl. 13:55

Tesla till domstol för vilseledande marknadsföring

Vilseleder Tesla konsumenterna om Autopilots verkliga kapacitet? Det ska en tysk domstol nu ta ställning till..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Kritiken mot Mercedes elbil: ”För sen, för dyr och för tråkig”

När Mercedes lanserade sin elbil EQC hösten 2019 presenterades den som ett nytt kapitel i märkets historia. När det kapitlet nu har recenserats av aktieägarna blev omdömet förödande..

Nyteknik - 10 jul 20 kl. 13:27

Musks nya tävling – är du snabbare än en snigel?

En tävling där målet är att vara snabbare än en snigel? Det kanske låter banalt, men det är faktiskt vad Elon Musks tunnelbolag Boring Company nu lanserat..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.