Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Thursday, 02 July, 08:40

Helsingborgs Dagblad - I förrgår: 12:00

Kopparstölder på Rååbanan fortsätter – 14 ton borta på en månadTrafikverket: "Förmodligen har de kläder så att de ser ut som våra entreprenörer"..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Rååbanan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kopparstölder, Rååbananfortsätter 14 , ton, bortapå en månad
Expressen - 23 mar 20 kl. 15:07

Utredning av kopparstölder i Göteborg är ett mysterium

Flera ton kopparskrot kan saknas på Göteborgs spårvägars avdelning för Banteknik.Men resultatet av kommunens granskning efter tips om kopparstölder överraskar.Den visar att personalen varje år lämnar in flera ton mer kopparskrot för återvinning än vad man uppger sig samla in.

Sydsvenskan - 27 maj 15 kl. 19:37

Miljonkrav efter kopparstölder

En 38-årig man har dömts till fängelse och rekordskadestånd i Danmark efter att ha stulit kopparkablar längs en järnväg. 175 000 tågpassagerare drabbades av förseningar till följd av stölderna på Køge Bugt-banan i januari, då man tvingades ersätta inställda tåg med bussar.Rätten i Glostrup dömde på onsdagen den 38-årige rumänen till ett år och tre månaders fängelse.

Helsingborgs Dagblad - 27 maj 15 kl. 19:37

Miljonkrav efter kopparstölder

En 38-årig man har dömts till fängelse och rekordskadestånd i Danmark efter att ha stulit kopparkablar längs en järnväg. 175 000 tågpassagerare drabbades av förseningar till följd av stölderna på Køge Bugt-banan i januari, då man tvingades ersätta inställda tåg med bussar.Rätten i Glostrup dömde på onsdagen den 38-årige rumänen till ett år och tre månaders fängelse.

BT - 21 aug 13 kl. 17:37

Omfattande kopparstöld i Seglora

Koppartaket på bårhuset och plåt som löpte runt kyrkan stals när tjuvar slog till mot Seglora kyrka under natten mot onsdag.
De har gått fram mycket vårdslöst, klippt slarvigt, slitit och rivit.
Nästan all plåt från bårhusets tak är borta och minst ett 30-tal meter av kopparbeklädnaden som löpte runt kyrkan i brösthöjd har försvunnit.

Skånskan - 18 okt 16 kl. 06:00

Stor kopparstöld från församlingshus

SVEDALA 30 kvadratmeter koppartak, 40 meter stuprännor och ett antal meter hängrännor har stulits från två byggnader som tillhör Svedala församling. Allt material var av koppar och nu väntar ett omfattande och dyrbart återställningsarbete.– Det här är en oerhört stor förlust för oss.

BT - 03 apr 13 kl. 08:02

Resterna efter stöld av koppar

Tjuvar tjänar upp emot 40 ?kronor kilot på att sälja stulen koppar. I en skogsglänta vid gamla Kinds-?

Trelleborgs Allehanda - 04 jun 12 kl. 10:51

Koppartjuvar greps utanför kyrkan

Två koppartjuvar greps på söndagskvällen i Stora Slågarp. Duon var då på väg att släpa bort fem staket och en grind från kyrkan.
Det var strax före klockan 23 på söndagskvällen som duon greps efter att ett vittne hade kontaktat polisen.

Kristianstadsbladet - 20 sep 14 kl. 06:30

Tjuvar stjäl brons och mässing på kyrkogårdar

Foto: Tommy Svensson
Under det gångna året har polisen fått in flera anmälningar om stöld av koppar, bland annat från kyrkor. Men tjuvarna nöjer sig inte där. Den senaste veckan har någon stulit brons och mässing från gravar i Degeberga.

Nya Wermlands Tidningen - 01 mar 13 kl. 11:02

Kyrkor dna-märker sin koppar

Många kyrkor har drabbats hårt av kopparstölder. Nu tar man hjälp av dna-teknik för att hålla tjuvarna borta..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

EM-kvalen flyttas – nytt upplägg väntar

EM-kvalen i volleyboll flyttas till följd av coronakrisen, som också tvingar fram ett nytt upplägg. Den största förändringen är att de flesta kvalgrupperna, bland annat Sveriges, kommer att avgöras i januari 2021 i stället för augusti–september 2020 som.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Brittiska artister i coronaupprop

1 500 brittiska musiker och artister har undertecknat ett upprop riktat till landets kulturminister Oliver Dowden, där man kräver att regeringen vidtar akuta åtgärder för att stötta den brittiska musikbranschen som drabbats hårt av coronapandemin, skriv.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

De flesta helsingborgare vill nog hellre åka med färja till Helsingör

Att åka tåg genom en tunnel är ingen upplevelse..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Karibiens viruskamp en skör framgångssaga

Karibiens snabba och samstämmiga respons i kampen mot coronaviruset beskrivs som en framgångssaga. Flera av regionens önationer har inte rapporterat några nya fall på flera veckor – men minskad turism och sommarens orkansäsong gör läget sårbart. Å ena s.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Tillståndet kritiskt för OS-medaljör

Tillståndet är kritiskt för shorttrackstjärnan Lara Van Ruijven, 27. Nederländskan har drabbats av en autoimmun sjukdom och visar inga tecken på återhämtning. Det meddelar det nederländska skridskoförbundet (KNSB) Landslaget befinner sig för närvarande.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Tiotals döda efter jordskred i jadegruva

Omkring 50 personer har omkommit i ett jordskred i en jadegruva i Myanmar (Burma), enligt det myanmariska informationsdepartementet. Omständigheterna kring händelsen är oklara..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

En strimma av ljus i coronamörkret: Färre Skånekonkurser i juni

”Återstår att se om de hoppingivande siffrorna fortsätter”..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Färskpotatis en minusaffär för odlarna

Priset på färskpotatis faller dramatiskt, trots att skörden väntas bli 20–40 procent mindre än i fjol, rapporterar ATL. Vid premiären vid Valborg kostade potatisen 130 kronor kilot. Redan en vecka senare hade priset till odlarna sjunkit till 19 kronor o.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

En anhållen för mord i Kungsträdgården

En man har anhållits misstänkt för mord och mordförsök efter ett bråk i Kungsträdgården i Stockholm på onsdagskvällen där en person dog och två personer skadades. Skadorna tros ha åsamkats av en kniv. Även den person som nu är anhållen ska ha skadats i.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Hongkongs advokater oroade över säkerhetslag

Hongkongs advokatsamfund varnar för att de svepande formuleringarna i den omstridda nya säkerhetslagen undergräver stadens oberoende rättsväsende. I USA förbereds sanktioner mot kinesiska banker som svar på Pekings agerande. "Hongkongs advokatsamfund är.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.