Expressen > Nyheter

Sunday, 05 July, 22:11

Expressen - 29 jun 20 kl. 12:00

”Inte omvärlden utan vi som blev galna”Björn Olsen, överläkare och professor i infektionssjukdomar, går hårt åt den svenska coronastrategin.Klicka på spelaren nedan och se hela intervjun, där han bland annat recenserar Anders Tegnells sommarprat, ställer ett hårt krav på Stefan Löfven och liknar Sverige vid en diktatur.Han riktar också en känga mot de unga som festar på som om inget hänt – men någon andra våg av covid-19 tror han inte på..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Olsen, Anders Tegnells, Stefan Löfven, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inte omvärldenutan vi som blev , galna
YLE - 29 aug 13 kl. 11:58

Rehn: Omvärlden har misslyckats gällande Syrien

Ministern och det tidigare FN-sändebudet Elisabeth Rehn säger till Yle nyheter att gasattacken i Syrien måste utredas som en helhet, innan man tar till en militär intervention. - I det här fallet är det väldigt viktigt, och det har ju utrikesminister Erkki Tuomioja betonat flera gånger, att man faktiskt först och främst vet vilken typ av gift som använts och vem som har använt det. Han betonade ju också att det skett tidigare giftincidenter i Syrien under tiden som kriget pågått, säger Rehn.

Kristianstadsbladet - 29 jan 13 kl. 13:25

Omvärlden lovar miljarder till Mali

Under den pågående givarkonferensen om Mali som hålls i Etiopien har omvärlden utlovat närmare tre miljarder i hjälp och stöd för att stabilisera landet.
En givarkonferens hålls om Mali i Addis Abeba i Etiopien i dag. Under konferensen har omvärlden utlovat 455,53 miljoner dollar, motsvarande runt 2,9 miljarder svenska kronor, i hjälp och stöd till Mali, rapporterar AFP.

BT - 22 jan 14 kl. 14:09

Omvärlden måste gör mer för Syrien

Fredskonferensen måste bli starten för en betydligt mer aktiv omvärldspolitik för att få ett slut på dödandet, övergreppen och det humanitära lidandet i Syrien, skriver Aleksander Gabelic, Svenska FN-förbundet. Konflikten i Syrien har krävt över 100 000 dödsoffer och drivit åtta miljoner på flykt inom och utom landet. Det humanitära lidandet är enormt.

Trelleborgs Allehanda - 25 jan 14 kl. 14:19

Kievförfattare vädjar till omvärlden


Den rysk-ukrainske författaren Andrej Kurkov, bosatt i Kiev, vädjar till omvärlden att visa intresse för vad som händer i Ukraina. Kurkov menar att EU övergivit landet, och att det bara är en tidsfråga innan fängelserna fylls av politiska fångar, skriver The Guardian.Författaren, i Sverige mest känd för sin roman "Döden och pingvinen", menar landet rör sig i en väldigt farlig riktning.

Kristianstadsbladet - 25 jan 14 kl. 14:19

Kievförfattare vädjar till omvärlden


Den rysk-ukrainske författaren Andrej Kurkov, bosatt i Kiev, vädjar till omvärlden att visa intresse för vad som händer i Ukraina. Kurkov menar att EU övergivit landet, och att det bara är en tidsfråga innan fängelserna fylls av politiska fångar, skriver The Guardian.Författaren, i Sverige mest känd för sin roman "Döden och pingvinen", menar landet rör sig i en väldigt farlig riktning.

SvD - 13 feb 15 kl. 11:56

Omvärlden bör inte lita på Burmas regim

Det svenska stödet till en burmesisk människorättskommission som kontrolleras helt av militären visar att omvärlden borde inta en mer försiktig hållning i relationerna till Burma. Demokratiseringen har avstannat. Samtidigt har omvärlden satsat allt på att ökade investeringar och diplomatiska kontakter ska räcka för att göra Burma till en fullvärdig demokrati.

Nerikes Allehanda - 19 sep 15 kl. 05:03

Så kan omvärlden skydda civila i Syrien

Kriget i Syrien rullar på med till synes oförminskad styrka. Människor tvingas på flykt, de ser ingen framtid i ett totalt sönderbombat land – om de nu överlever länge nog för att ens hinna tänka på en framtid.Att situationen är ohållbar håller nog alla med om, men så snart diskussionen kommer in på att göra något tar det stopp.

YLE - 07 feb 14 kl. 16:00

Kjell Westö vill få omvärlden att reagera

I samband med OS i Sotji uppmärksammas Ryssland flitigt för sin stränga lagstiftning mot bland annat yttrandefrihet och homosexuell propaganda. En av dem som kritiserat de ryska myndigheterna och som vill få omvärlden att tänka till är Kjell Westö. I torsdags publicerade The Guardian ett internationellt uppmärksammat upprop som fördömer dessa lagar och manar Rysslands regering att dra dem tillbaka.

BT - 14 sep 14 kl. 23:13

Missnöje i fokus för omvärlden

Redan inför valet har omvärldens medier varit intresserade av missnöjet i Sverige. Men sedan valresultatet började klarna var det Sverigedemokraternas framgångar som stod i centrum. Valet beskrivs i utländska medier som en snar seger för vänstern med Stefan Löfven som Sveriges nästa statsminister - vars bakgrund som svetsare ofta tycks vara värd att påpeka.

DI - 19 sep 14 kl. 11:30

Omvärlden tror på svensk stabilitet

Det svenska valkaoset verkar inte göra ett stort avtryck i omvärlden. Medan Löfven kämpar i motvind för att få till en regering är omvärldens dom mild – den svenska ekonomin förblir stabil på lång sikt..

Sydsvenskan - 25 okt 15 kl. 04:00

Omvärlden förändras drastiskt, men innovationerna hittar inte in i vården

I förra veckan hölls ett av de största mötena inom life science: Medicon weekend på Medicon village i Lund. Målet var att sammanföra olika kompetensområden som forskning, kliniker och beslutsfattare inom vården, med näringslivet inom life science för att hitta vägar för tillväxt och samarbete.Påfallande många gånger kom det upp till diskussion att vårdapparaten inte riktigt hänger med sin omvärld.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Ytterligare en spansk stad i karantän efter coronautbrott

På lördagen sattes 200 000 människor i staden Lleida i karantän på grund av ett nytt coronautbrott upptäckts.På söndagen sattes ytterligare 71 000 människor – i staden La Mariña – i karantän av samma anledning. .

Expressen - 1 timme sedan

Katten Zelda överlevde fall från sjätte våningen

Om en katt har nio liv borde Zelda nu vara nere på åtta.Hon tog sig igenom en liten springa vid fönstret och föll åtta våningar ner till marken – men överlevde.– Det var en mardröm, säger kattägaren Karin Frenning, 27..

Expressen - 2 timmar sedan

Bilolyckan räddade livet på Matilda, 21

Under flera år har Matilda skurit sig själv och gömt sina skador.Men en trafikolycka förändrade allting då skadorna på Matildas kropp upptäcktes av vårdspersonalen.– Jag fick höra att jag kommer dö om jag fortsätter, säger Matilda..

Expressen - 2 timmar sedan

60 000 år gammal DNA ökar risken för svår covid

Mer än 60 000 år gammal DNA kan tredubbla risken att drabbas svårt av covid-19, visar svenska forskare i en ny studie.– Arvsmassa vi ärvt från neandertalarna kan öka risken tre gånger att covid-19-drabbade hamnar på sjukhus, säger genetikern Hugo Zeberg.Mer än hälften av människorna i Sydasien är i riskzonen, i Europa är siffran 16 procent..

Expressen - 2 timmar sedan

Stort oljeläckage i Södertälje – upp till 10 000 liter rann ut i hamnen

Upp till 10 000 liter olja har läckt ut från Scanias fabrik i Södertälje.Det första utsläppet ägde rum för tio dagar sedan, men under söndagens kraftiga regn har oljan runnit ut i Strömsviken i staden.– Vi vill fort som tusan få stopp på det här säger Christian Ferm på räddningstjänsten till Länstidningen.

Expressen - 2 timmar sedan

Engström jämförde Lisbet med ”ett oskyldigt djur”

Stig Engström misstänktes för mordet på Olof Palme av Skandias egna utredare, visar ett PM, som Aftonbladet har tagit del av.”Engström hade vidare under samtalsavsnittet om skottet mot Lisbet Palme jämfört med att skjuta mot ett oskyldigt djur”, skrev företagets utredare..

Expressen - 3 timmar sedan

Sveriges plan: Ta hem alla svenska IS-barn

För ett år sedan prioriterade Sverige terroristen Michael Skråmos barn. Nu arbetar UD aktivt för att få hem resten av barnen i IS-lägren. Men då tvingas föräldrarna skiljas från barnen.

Expressen - 3 timmar sedan

Stor sökinsats – vindsurfare försvunnen

En vindsurfare har försvunnit strax utanför Skellefteå. Familjen har anmält honom försvunnen och polisen deltar tillsammans med anhöriga i sökandet. – Vi söker för fullt, säger Magnus Nyberg, insatsledare vid räddningstjänsten i Skellefteå till SVT.

Expressen - 3 timmar sedan

Nya tågproblem i Skåne – flera avgångar inställda

Tågtrafiken i delar av Skåne står still efter dubbla störningar.Bland annat är flera Öresundståg och Krösatåg inställda. ”Ingen prognos kan lämnas i nuläget,” skriver Skånetrafiken på sin hemsida.

Expressen - 5 timmar sedan

Tio smarta sparknep som proffsen använder

Billigt är bra, aktier är en hobby och arbeta hellre ideellt än att försöka spara hållbart.  Här delar småsparar-experten Patrick Siegbahn med sig av råden som många inom finansbranschen själva följer.  .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.