DN > Inrikes

Friday, 10 July, 11:16

DN - 29 jun 20 kl. 12:05

Egypten ligger lågt i den storpolitiska stormen på NilenNilen är en del av Egyptens identitet och egyptierna behöver verkligen allt vatten de kan få..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Nilen, Egyptens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Egypten, ligger, lågti den , storpolitiska, stormen, Nilen
Sydsvenskan - 10 jul 11 kl. 06:30

"För första gången någonsin känner jag mig stolt över att vara egyptier"

Författaren Sonallah Ibrahims inre drivkraft har alltid varit att vara emot. "Vad ska jag vara emot nu?" undrar han i revolutionens efter­dyningar.

Sydsvenskan - 31 jan 11 kl. 06:30

Risk att kaoset väcker krav på militär makt Västerländsk demokrati lär dröja ett tag till "Mindre troligt" att Mubarak får sitta kvar

1Jan Eliasson, tidigare utrikesminister, ordförande för FN:s generalförsamling, kabinettssekreterare?
1Jan Eliasson, tidigare utrikesminister, ordförande för FN:s generalförsamling, kabinettssekreterare, FN- respektive USA-ambassadör med mera.Först kaos, sedan återgår allt till det gamla.

SmålandsPosten - 15 okt 14 kl. 10:07

Variationsrikt i bokens tecken

Från skruvade historier ur fantasin till sanna berättelser från den internationella storpolitiken. Det var sannerligen bredd bland de alster som presenterades från Växjö teaters scen i går kväll. Konceptet är sig likt år för år.

Sydsvenskan - 20 mar 16 kl. 19:45

Det fria ordet står under attack. Skyddet måste stärkas. Nu.

De största svenska tidningarnas sajter utsattes för en överbelastningsattack under lördagskvällen – bara några dagar efter att Säpo publicerat sin årsbok som bland annat varnar för effekten av just nätattacker.Landets samtliga större tidningar drabbades och även HD-Sydsvenskans båda sajter låg nere under flera timmar. Det är fortfarande oklart vem eller vilka som ligger bakom, men på ett anonymt Twitterkonto publicerades en varning och ett hot om fler angrepp.

Sydsvenskan - 26 jan 11 kl. 06:30

Allt krut går åt till att skjuta pianisten

Inga-Britt Ahlenius avlossar det tunga artilleriet i den nya boken om FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon. Det blir svårt att se de riktiga problemen genom krutröken, tycker Wilhelm Agrell.
NIKLAS EKDAL MED INGA-BRITT AHLENIUS.

Kristianstadsbladet - 31 maj 11 kl. 06:30

Fria män angår än idag

"Fria män" Övers. Inge Knutsson (Leopard Förlag)Mästerverk, menar översättare Inge Knutsson i sitt efterord. Efter ett par timmars läsning skriver Peter Viktorsson under på det betyget.

HBL - 01 mar 14 kl. 04:30

Fönstret är stängt

Den pågående krisen i Ukraina påverkar det säkerhetspolitiska klimatet i Europa och relationerna mellan USA och Nato och Ryssland.När den internationella spänningen ökar märks det också i Finland. Liksom Ukraina har Finland en lång gräns med Ryssland, och i slättlandet Rysslands strategiska tänkande är kontroll över gränstrakterna ett axiom rotat i hundratals års erfarenheter av främmande invasioner.

Trelleborgs Allehanda - 19 jun 14 kl. 13:06

Folklustspel enligt fotbollslogik

Shakespeare, Shakespeare, Shakespeare. Därutöver folklustspel som "Brännvin i kikar'n" på Vallarnas Friluftsteater i Falkenberg och "Men då sa jag du till greven" på Medevi Brunn.Årets sommarteateruppställning rör sig inom givna ramar.

Kristianstadsbladet - 19 jun 14 kl. 13:06

Folklustspel enligt fotbollslogik

Shakespeare, Shakespeare, Shakespeare. Därutöver folklustspel som "Brännvin i kikar'n" på Vallarnas Friluftsteater i Falkenberg och "Men då sa jag du till greven" på Medevi Brunn.Årets sommarteateruppställning rör sig inom givna ramar.

Västerbottens Folkblad - 16 mar 16 kl. 17:38

Kurdiskt självstyre uppe på bordet

Syriens kurder håller stormöte om hur landets norra delar ska regeras efter kriget. På bordet ligger förslag om ett federalt styre – men den efterlängtade självständigheten kommer inte att utlysas. Som ett listigt motdrag i det storpolitiska spelet har kurderna i Syrien utlyst ett möte om vad som ska hända vid det högst tänkbara scenariot […].

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Ex-ambassadören Anna Lindstedt frias

Misstänktes efter hemliga mötet om fängslade bokförläggaren Gui Minhai..

DN - 30 minuter sedan

Man anhållen efter våldtäkt i Täby – misstänks för ytterligare brott

En man har gripits misstänkt för den våldtäkt som inträffade utomhus i ett friluftsområde i Täby i slutet av juni..

DN - 1 timme sedan

Skadad man i Tensta har avlidit

Den man som påträffades svårt skadad utomhus i Tensta under tisdagsnatten har avlidit till följd av sina skador..

DN - 1 timme sedan

”The crown” får ytterligare en säsong

Ett glatt beskedet för alla som älskar att följa intrigerna inne i tv-versionens Buckingham Palace: Det blir en sjätte och sista säsong av….

DN - 2 timmar sedan

Dackar, vargar och indianer – därför heter speedwaylagen så

Efter mer än 70 år som Indianerna är Kumlaklubbens namn nu under debatt. Dackarna, Vargarna och Smederna har större chans att leva vidare –.

DN - 2 timmar sedan

Jennifer Lopez vill köpa basebollag

Stjärnduon Jennifer Lopez och Alex Rodriguez vill köpa basebollaget New York Mets..

DN - 3 timmar sedan

Fem frågor och svar om fallet med Kinaambassadören

På fredagen faller domen i målet där Sveriges förra Peking-ambassadör Anna Lindstedt åtalats för brott mot rikets säkerhet..

DN - 4 timmar sedan

Hundratusentals livmodercancertester har satts på vänt under pandemin

När pandemin slog till blev det tvärstopp för screening av livmoderhalscancer. Mellan mars och maj testades ingen alls i Stockholm och….

DN - 5 timmar sedan

Ny granat plockades upp ur Fyrisån

För andra gången den här veckan har Uppsala magnetfiskeförening fått napp på en granat i Fyrisån, skriver Upsala Nya Tidning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.