Expressen > Nyheter

Thursday, 02 July, 08:36

Expressen - I förrgår: 11:42

Fler studenter får plugga till bristyrkenRegeringen satsar på omkring 12 000 fler högskoleplatser i år, och fördubblar satsningen på bristyrken. Till hösten kommer det finnas 2 600 längre utbildningar i bristyrken som lärare, sjuksköterskor och vissa tekniska utbildningar..
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, studenterfår , pluggatill , bristyrken
Aftonbladet - I förrgår: 10:42

Fler studenter kan plugga till bristyrken

▸ Ännu fler studenter ska kunna plugga till sjuksköterska, lärare eller något annat bristyrke..

GöteborgsPosten - I förrgår: 13:49

Fler studenter kan plugga till bristyrken

Ännu fler studenter ska kunna plugga till sjuksköterska, lärare eller något annat bristyrke. Regeringen fördelar nämligen pengar till ytterligare 1 300 utbildningsplatser..

P3 - 17 aug 15 kl. 05:00

Allt fler studenter får nej av CSN

Om du ska plugga i höst så har du kanske ansökt om studiemedel? Till terminsstarten förväntas rekordmånga ansöka om studiemedel, men samtidigt får allt fler studenter avslag..

Skånskan - 06 jun 19 kl. 16:10

Allt fler vill plugga fordon eller bygg

Sjöbo Allt fler vill plugga fordon- och bygglinjerna på Malenagymnasiet i Sjöbo.Ansökningarna till Malenagymnasiets två största linjer fordon/transport och bygg/anläggning har blivit fler för varje år de senaste åren, berättar skolans rektor Benny Andersson.
– Så det kan bli hårdare konkurrens, säger han.

SmålandsPosten - 11 jul 14 kl. 06:45

Distansstudier öppnar dörrar för fler studenter

Det finns fina svenska lärosäten som redan ligger i framkant när det gäller distansundervisning, som högskolan i Jönköping, Mittuniversitetet och högskolan i Dalarna till exempel. Men fler lärosäten än så borde erbjuda undervisning på distans med hjälp av modern teknik, skriver Anna-Karin Hatt, ?It- och energiminister och andre vice partiledare (C)?

Sydsvenskan - 10 feb 12 kl. 00:03

"Fler studenter borde få möjligheten"

Fler studenter borde få möjligheten att bli studentmedarbetare.
Det innebär en välkommen kontakt med arbetslivet som många jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare saknar. Att många ryggradsmässigt säger nej till en ny anställningsform är beklagligt.

P3 - 31 aug 16 kl. 05:00

Har plugget blivit en klassfråga? Nu köper fler och fler studenter bostäder

Allt fler studenter köper en lägenhet för att ha någonstans att bo. Och föräldrarna hjälper till. Det visar en rundringning som P3 Nyheter gjort till olika mäklare.

SVT - 11 jan 11 kl. 17:30

Allt fler studenter avstängda för fusk

SMÅLANDSNYTT. Allt fler studenter blir avstängda från Smålands univeristet och högskolor på grund av fusk. Och det vanligaste fusket är att man plagierar texter från internet.

P3 - 16 dec 13 kl. 06:00

Allt fler studenter köper första lägenheten

Priserna på bostadsrätter i Sverige blir högre och högre. Samtidigt är det allt fler studenter som löser bostadssituationen genom att köpa sin första lägenhet..

P3 - 26 mar 14 kl. 15:47

Fler studenter anmäler stulna idéer

Fler studenter anmäler företag för att ha använt deras idéer utan att betala. Det säger Sveriges ingenjörer, som ser det problemet i sin bransch..

YA - 05 feb 16 kl. 07:07

Fler studenter nekas studiemedel

Fler studenter än tidigare får avslag på sin ansökan om studiemedel från CSN, rapporterar SVT Nyheter. Enligt en rapport får nästan var tionde student avslag eftersom personen inte har blivit godkända på kurser som de fått studiemedel för tidigare.(TT).

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Minst 50 döda i jordskred i Burma

Minst 50 personer har dött i ett jordskred i Burma, enligt flera medier.Ytterligare ett dussintal kan ligga begravda..

Expressen - 45 minuter sedan

Regeringen skulle öva – valde bort äldreboenden

Redan tidigt i mars skulle socialminister Lena Hallengren, S, och Folkhälsomyndigheten öva på hur man hindrar smittan från att spridas. Men den viktiga punkten om risker för äldreboenden togs aldrig upp till diskussion, kan Expressen avslöja.Hallengren minns inte mötet.

Expressen - 1 timme sedan

Farliga andningsskydd använda i coronavården

Under coronapandemin har flera regioner köpt in farliga andningsskydd som senare använts i äldrevård, hemtjänst och på sjukhus, avslöjar SVT:s Uppdrag granskning.– Det utbröt en pandemi. Det fanns inte lager, inte skyddsutrustning.

Expressen - 1 timme sedan

MORGONENS NYHETER: Barn allvarligt skadat efter fall från fönster i Malmö • Över 50 000 smittade på ett dygn i USA • Farliga andningsskydd använda i coronavården

Ett litet barn har förts till sjukhus med allvarliga skador efter att ha fallit från ett fönster i Malmö.■■■För första gången har antalet nya bekräftade fall av coronaviruset i USA nått över 50 000 – på ett dygn.■■■Flera regioner har köpt in farliga andningsskydd som senare använts i äldrevård, hemtjänst och på sjukhus, avslöjar SVT:s Uppdrag granskning.

Expressen - 1 timme sedan

Totalstopp i tågtrafiken – väntas pågå i ett dygn

Det är totalstopp i tågtrafiken mellan Malmö och Lund efter en olycka.Alla sträckor till och från Malmö påverkas.Enligt Trafikverket kan trafiken återupptas tidigast klockan 04 på fredagen..

Expressen - 1 timme sedan

Ilska på nudiststranden efter männens angrepp

Efter upprepade trakasserier och ofredanden på nudistbadet i Malmö har de kvinnliga badgästerna fått nog. Nu kräver de att något görs. – Inte en chans i helvete att några äckel ska få ta ifrån oss det här, säger 34-åriga Rebecka Bengtsson, som själv utsattes för ett ofredande för ett par veckor sedan.

Expressen - 2 timmar sedan

Larmet från USA: Fler än 50 000 smittade per dygn

Antalet nya bekräftade fall av coronaviruset i USA har för första gången nått över 50 000 personer per dygn.Bara Kalifornien har närmare 10 000 nya smittade..

Expressen - 2 timmar sedan

Oscar förlorade sin bror – sen brann minnena upp

När Oscar Nävarp, 23, var på resande fot från USA till Frankrike fick han det overkliga beskedet.Hans lillebror Gustaf hade plötsligt avlidit, två dagar efter sin tjugonde födelsedag.Två dagar efter att deras farfar avled i cancer.

Expressen - 3 timmar sedan

Totalstopp i Skånes tågtrafik

Det är stopp i tågtrafiken mellan Malmö och Burlöv efter en olycka vid 03-tiden. All tågtrafik till och från Malmö påverkas..

Expressen - 4 timmar sedan

Harrys känslosamma hyllning till Diana på födelsedagen

Prinsessan Diana skulle ha fyllt 59 år på onsdagen. I ett klipp under den virtuella Diana Awards Ceremony hyllade prins Harry sin mamma.– Hon stod för någonting och hon stod upp för människor som behövde det, sa prinsen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.