Expressen > Nyheter

Monday, 13 July, 11:21

Expressen - 29 jun 20 kl. 11:12

Kronprinsessans nya jobb – skyddar djurenNu ska världens djur skyddas – med hjälp av kronprinsessan Mary. Hon har blivit utsedd till president för WWF Världsnaturfonden i Danmark. – Vi har bara ett jordklot och vi måste ta hand om den och djuren om våra barn och generationerna efter dem också ska ha en trygg och naturrik värld att växa upp i, säger kronprinsessan. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Mary, WWF Världsnaturfonden, Danmark

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kronprinsessansnya , jobb, skyddar, djuren
Helsingborgs Dagblad - 31 mar 11 kl. 11:32

De skyddar djuren

Min kollega, Barcelona- och hästtokiga Winnie Gravlund, gav mig en tidning i veckan. Tidningen är en medlemstidning för Djurskyddet Sverige..

Kristianstadsbladet - 31 maj 17 kl. 13:00

Stängsel skyddar djuren bäst

Trots få studier som visar vilka åtgärder som fungerar bäst för att skydda får från rovdjur är länsstyrelsen säker på att stängsel fungerar bäst..

Helsingborgs Dagblad - 13 jul 18 kl. 16:48

Karlslunds skugga skyddar djuren i värmen

Is, sand och gyttjebad håller hettan stången..

DalaDemokraten - 09 mar 20 kl. 06:02

Robert älskade sitt jobb och djuren – dog i björnattacken i Orsa: "Gjorde inga dumdristiga saker, han var försiktig"

Djurskötaren Robert Lindvall, 18 år, dödades i björnattacken i Orsa Rovdjurspark 2017. I....

Dalarnas tidningar - 09 mar 20 kl. 06:02

Robert älskade sitt jobb och djuren – dog i björnattacken i Orsa: "Gjorde inga dumdristiga saker, han var försiktig"

Djurskötaren Robert Lindvall, 18 år, dödades i björnattacken i Orsa Rovdjurspark 2017. I....

YLE - 15 jul 17 kl. 08:27

"Det viktigaste är att djuren känner att du vill hjälpa"

Om man träffar på ett skadat, vilt djur måste man enligt lagen hjälpa det. Samtidigt finns det väldigt få ställen att vända sig till, om det är frågan om ett djur som behöver vård en längre tid. - Springer du fort?

Nyhetskanalen - 05 mar 11 kl. 13:39

Så skyddar du dig mot dvärgbandmasken

Nu jagas räven av jägare i överallt i Sveriges skogar. På lördagen samlas uppemot hundra jägare runt Dumme mosse för ett unikt jaktsamarbete. Jägare i hela Sverige har uppmanats att skjuta fler rävar för att myndigheterna ska få koll på om den fruktade dvärgbandmasken har spridits bland djuren.

YLE - 18 okt 13 kl. 07:02

Djurskyddslagen skyddar inte djuren tillräckligt

Vår djurskyddslag har många brister, bland annat tillåter den att djur måste utstå smärta utan bedövning. Det säger Birgitta Wahlberg, som forskar i offentlig rätt vid Åbo Akademi. Hon efterlyser tydligare kriterier för köttproduktion.

Expressen - 15 nov 18 kl. 01:08

Kronprinsessans forna mentors nya PR-jobb

Kronprinsessan Victorias forna mentor Elisabeth Tarras-Wahlberg har fått ett nytt spännande jobb, skriver Svensk Damtidning. .

Sydsvenskan - 01 jul 15 kl. 04:00

Sluta förklä din rasism till omtanke om djuren

Många förfasas över hundköttsfestivalen som nyligen ägde rum i Yulin, Kina, där hundar slaktas och äts. Det som händer hundarna i Yulin är fruktansvärt och de aktivister som på plats kämpar för hundarna gör ett fantastiskt jobb – men var finns komplexiteten, självkritiken och någon slags insikt?Kring händelsen har jag sett det skrivas om ”de elaka asiaterna” och liknande.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Sprickan vidgas mellan Trump och Anthony Fauci

Samtidigt som coronafallen i USA fortsätter att stiga vidgas sprickan mellan Donald Trump och landets ledande smittskyddsexpert Anthony Fauci – som ofta gått emot presidenten.I helgen spred Vita huset en lista till flera medier där fel som Fauci gjort under epidemin radades upp..

Expressen - 15 minuter sedan

A-traktor körde i 100 km/h – stoppades

Tonårsflicka misstänks för flera brott.

Expressen - 15 minuter sedan

Prinsessan Hermine död i trafikolycka

I juni var prinsessan Hermine med om en allvarlig trafikolycka. Nu meddelar familjen att hon dött – efter en månad i koma. ”Hon dog omgiven av hela sin familj”, står det i uttalandet.

Expressen - 1 timme sedan

”Det är läkande fysiskt och psykiskt att vara i naturen”

Sedan 40-årsdagen har kronprinsessan Victoria vandrat i Sveriges alla landskap. I tider då svenskarna tvingas stanna hemma hoppas hon att fler ska upptäcka naturen – för att också börja ta bättre hand om den.– Det är helande och läkande på många sätt att vara i naturen, både fysiskt och psykiskt, säger hon..

Expressen - 1 timme sedan

Nu kan alla som åker till Danmark testa sig

Om du kommer med tåg eller bil över Öresundsbron kan du nu testa dig för covid-19 när du kommit över danska gränsen. Under måndagen öppnade ett nytt och större testcenter vid Kastrups flygplats. Både danskar och turister kan testa sig – och det är helt gratis.

Expressen - 2 timmar sedan

Nelson Mandelas dotter död

Expressen - 2 timmar sedan

Västerås: Man drog ner kvinna på cykel

Fick föras till sjukhus.

Expressen - 3 timmar sedan

MORGONENS NYHETER: Elvis barnbarn har dött • Spårvagnsförare hittade skadad man • Amnesty: 3 000 vårdarbetare kan ha dött till följd av corona

Elvis barnbarn Benjamin Keough, 27, har dött.■■■Minst 3 000 arbetare inom sjukvården har dött runtom i världen till följd av coronaviruset, enligt en ny rapport från Amnesty.■■■En spårvagnsförare i Göteborg hittade en misshandlad man i vagnen när han skulle börja jobba.

Expressen - 3 timmar sedan

Minst 3 000 sjukvårdare döda av coronaviruset

Minst 3 000 arbetare inom sjukvården har dött runtom i världen till följd av coronaviruset, enligt en rapport från Amnesty International.Nu varnar organisationen för att kritiska sjukvårdare utsätts för bestraffningar.”Det är särskilt stötande att se att en del länder straffar arbetare som uttrycker oro för arbetsförhållanden som kan hota deras liv”, säger Amnestys Sanhita Ambast..

Expressen - 4 timmar sedan

Marie attackerades – fick lagen att ändras

Marie Laguerre blev sexuellt trakasserad på gatan i Paris – och misshandlad när hon sa ifrån.Nu har över 1 300 män dömts till böter efter att händelsen utmynnat i en lagändring.– Jag trodde aldrig att denna händelse skulle bli så uppmärksammad och engagera så många människor, säger Marie Laguerre, till SvD..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.