DN > Inrikes

Wednesday, 08 July, 17:02

DN - 29 jun 20 kl. 11:15

”Språket är nyckeln i all undervisning”För att klara den svenska skolan måste du kunna svenska, så för nyanlända elever är snabb språkinlärning nyckeln..
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Språketär , nyckelni , all, undervisning
Regeringen - 23 maj 16 kl. 15:14

Språket nyckeln in i samhället

Om man är nyanländ är språket är den viktigaste nyckeln för att ta sig in i det svenska samhället och etablera sig på arbetsmarknaden. Regeringen gör därför en rad satsningar på svenskundervisningen..

SR - 07 nov 16 kl. 03:00

Språket nyckeln för nyanlända akademiker (MÅ 7 nov)

Bristande språkkunskaper hindrar många nyanlända akademiker som vill validera sina betyg och kunskaper på svenska högskolor. Flera lärosäten inför därför en språkutbildning för nyanlända..

DalaDemokraten - 04 dec 14 kl. 08:41

Språket nyckeln till framtiden

Hon är en av de nyanlända i Borlänge som får en inledning på sitt svenska liv hos företaget AlphaCe. Företaget ger grundläggande utbildning i svenskt språk och samhällsliv på Arbetsförmedlingens uppdrag..

Skånskan - 17 feb 16 kl. 10:00

Språket visar vägen i all undervisning

SKURUP Med tydligt fokus på språket har läsförståelsen tagit ett kliv framåt på Mackleanskolan.
– Kunskap visar man ofta genom språket. Men har man inte språket kan man inte visa och uttrycka vad man kan, säger Emma Björemark, lärare i engelska och svenska.

Skånskan - 04 apr 19 kl. 05:30

Slå vakt om svenska språket

Är svens­kan hotad i Sverige. Håller eng­els­ka språket på att ta över som do­mi­ne­ran­de språk?
Det är en över­dri­ven slut­sats, men allt of­tare an­vänds eng­els­ka i olika re­klam­sam­man­hang och som namn på allt fler fö­re­te­el­ser, inte minst med kopp­ling till nö­jes­in­du­strin.

YLE - 25 apr 15 kl. 08:09

Provet i modersmålet testar mycket mer än bara språket

Det finns studerande som har problem med att förstå idén med studentexamensprovet i modersmål. Provet testar så mycket annat än enbart språkkunskap. - Jag har kompisar som säger ”ett stol” och ”en bord” – och de får bättre vitsord än de som talar en god svenska.

News55 - 01 dec 15 kl. 11:44

”En kloak i det svenska språket” – Björn Ranelid till angrepp mot statsminister Löfven

Björn Ranelid har tröttnat på statsminister Stefan Löfven, åtminstone dennes språkbruk då han härom sistens uttalade sig om våndan och oron inför att unga män som är bosatta i Sverige åker till Syrien och låter värva sig till terrorister. Stefan Löfven hade om detta sagt att ”Det är inte okej”. Något som fick Björn Ranelid att skriva ett långt, förargat inlägg på sin officiella Facebooksida på måndakvällen: ”Så talar en statsminister i Sverige i dag.

SmålandsPosten - 03 jun 13 kl. 07:43

Vårda språket

I helgen har jag fått ett par kritiska telefonsamtal om språket i Smålandsposten. De som har hört av sig har uppmärksammat­ att vi har använt helt fel ord i några texter, vilket ger ett slarvigt intryck. Vi kan inte kommateringsreglerna och vi har lyckats med konststycket att stava ett efternamn på en och samma person fel vid ett flertal tillfällen.

Kristianstadsbladet - 07 nov 13 kl. 09:30

En lång väg in i det svenska språket

Foto: Bosse Nilsson
Eftersom antalet män för närvarande är lika med noll i just den här gruppen som lär sig svenska har Carl-Philip skrivits in. Något som underlättar när kvinnorna ska lära sig ”han har” eller det är ”hans bok” – bara att peka på fotot på väggen.
Att försöka läsa en tidtabell och hitta rätt tåg eller buss som går åt rätt håll kan vara förvirrande för vem som helst.

Sydsvenskan - 11 nov 14 kl. 04:00

Med språket som fast punkt

Den tyskspråkige judiske lyriken Paul Celan har mer än någon annan definierat 1900-talets poesi, inte minst genom sin ”Todesfuge”, som man nog vågar kalla det förra seklets mest tongivande dikt. Nu har Ellerströms samlat Paul Celans sparsamma prosaproduktion i en vacker liten volym. Här återfinns det berömda tacktalet vid mottagandet av Büchnerpriset, en text till konstnärsvännen Edgar Jenés surrealistiska bilder, några brev, aforismer och enkätsvar.

Sydsvenskan - 03 dec 14 kl. 08:34

Förståelse av språket är viktig

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna antogs i december 1948, alltså kort efter andra världskrigets slut, för att förhindra en upprepning av förföljelse och övergrepp från statens sida mot individen. Den är således ett dokument som reglerar invånarnas rättigheter gentemot staten.Förslag till en förteckning över individens skyldigheter diskuterades också.

Fler nyheter från DN

DN - 10 minuter sedan

Samfundet De Nios litterära kalender är en av de bästa på flera år

Samfundet De Nios litterära kalender är en av de bästa på flera år. Huvudtematiken är människans seende, men här finns också mycket annat..

DN - 15 minuter sedan

Miljonavtal klara för tryggare kollektivtrafik

SL bröt avtalet med Lugna gatan efter polisens larm om att anställda begick brott parallellt med arbetet som ungdomsvärdar. .

DN - 15 minuter sedan

Livebransch i kris ber om hjälp från regeringen

Coronakrisen har slagit hårt mot livekulturen. Nu har en lång rad företag, branschorganisationer och fackförbund inom den svenska….

DN - 1 timme sedan

Svag nedgång på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen är på väg att stänga svagt nedåt. Vid 15.30-tiden backar OMXS-index marginella 0,1 procent..

DN - 2 timmar sedan

Rojda Sekersöz gör serie för Netflix

Rojda Sekersöz regisserar en ny svensk serie på sex avsnitt för Netflix med premiär 2021, enligt ett pressmeddelande..

DN - 3 timmar sedan

Bekräftat: Alonso gör comeback i formel 1

Nu är det bekräftat. Den dubbla världsmästaren Fernando Alonso gör F1-comeback. Han kommer att köra för Renault, stallet han tog sina….

DN - 4 timmar sedan

Kina inför visumrestriktioner mot amerikaner

Kina kommer att införa visumrestriktioner mot amerikanska medborgare som enligt landet har betett sig illa i frågor som rör Tibet..

DN - 4 timmar sedan

Hockeyallsvenska finallagen får miljonstöd

När hockeyallsvenskans krisstöd delats ut står det klart att finallagen blir de stora vinnarna..

DN - 4 timmar sedan

New York Times: Sverige ett varnande exempel för världen

Den svenska regeringen har genomdrivit ett livsfarligt experiment under coronapandemin, i ett försöka att rädda ekonomin - men det har….

DN - 4 timmar sedan

Prostitution ökar igen – trots pandemin

På flera platser i landet syns nu en ökad sexhandel efter att den initialt gick ner i början av pandemin. – Vi har farhågan att en sämre….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.