Expressen > Nyheter

Friday, 03 July, 12:40

Expressen - 29 jun 20 kl. 10:45

Skogsbränder i Sibirien femdubblas i rekordvärmeAntalet skogsbränder i Sibirien har femdubblats den senaste veckan.Detta efter att en rekordhög dagstemperatur på 38 grader uppmätts under juni månad.– Det är bara mer bevis för de tecken på klimatförändring som vi sett i dessa skogar, säger NASA-forskaren Amber Soja till The Independent..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sibirien, NASA, Amber Soja, The Independent

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skogsbränderi , Sibirien, femdubblasi , rekordvärme
SVT - 23 maj 18 kl. 18:50

Flera skogsbränder rasar i Sverige

Den senaste tidens rekordvärme har fått skogar att börja brinna i runt om i Sverige. Räddningstjänsten i Västerbotten, Uppland, Västra Götaland och Småland bekämpar eldhärjade skogsområden..

DN - 22 maj 18 kl. 15:10

Flera skogsbränder och brandrisk i stora delar av Sverige

Sommarens ankomst har inte bara betytt sol och värme. Skogsbränder har också drabbat landet och nu råder eldningsförbud på flera platser. Samtidigt väntar fortsatt värme och brandrisken tros bli ännu större..

BT - 17 okt 13 kl. 13:13

Kraftiga skogsbränder i Australien

Hundratals hem i sydöstra Australien tros ha förstörts av kraftiga skogsbränder, och himlen över Sydney har blivit mörk av rök och aska, uppger brandmän på torsdagen. Fyra större bränder härjar över delstaten New South Wales, underblåsta av nyckfulla vindar och hög värme. Av 95 bränder uppges 34 vara utom kontroll, och brandmyndigheterna räknar med att det kommer att ta flera dagar innan de slocknar.

Kristianstadsbladet - 17 okt 13 kl. 13:10

Kraftiga skogsbränder i Australien


Hundratals hem i sydöstra Australien tros ha förstörts av kraftiga skogsbränder, och himlen över Sydney har blivit mörk av rök och aska, uppger brandmän på torsdagen.Fyra större bränder härjar över delstaten New South Wales, underblåsta av nyckfulla vindar och hög värme. Av 95 bränder uppges 34 vara utom kontroll, och brandmyndigheterna räknar med att det kommer att ta flera dagar innan de slocknar.

Helsingborgs Dagblad - 17 okt 13 kl. 13:14

Kraftiga skogsbränder i Australien

Hundratals hem i sydöstra Australien tros ha förstörts av kraftiga skogsbränder, och himlen över Sydney har blivit mörk av rök och aska, uppger brandmän på torsdagen. Fyra större bränder härjar över delstaten New South Wales, underblåsta av nyckfulla vindar och hög värme. Av 95 bränder uppges 34 vara utom kontroll, och brandmyndigheterna räknar med att det kommer att ta flera dagar innan de slocknar..

BT - 27 jul 14 kl. 19:56

Skogsbränder härjar i Norrland

Ett stort antal skogsbränder härjar på flera platser runt om i Norrland. I Örnsköldsvik har helikopter kallats in för att vattenbomba. Under söndagen har det kommit in minst ett 20-tal rapporter om bränder i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland.

Jönköpingsnytt - 24 jun 19 kl. 13:07

Värme på ingång – varnar för skogsbränder

Veckan inleds med höga temperaturer och risken för bränder i skog och mark är stor eller mycket stor på flera håll i länet.
.

YLE - 27 aug 19 kl. 05:59

Morgonkollen: Amazonas skogsbränder tvingar Bolivias president att avbryta valkampanjen, Borgåutredningar fortsätter och det blir högsommarvärme

Bolivias president tvingas avbryta sin valkampanj för att ta i tu med de stora bränder i Amazonas regnskog. Nya detaljer sipprar fram om polisskjutningen i Borgå..

DalaDemokraten - 19 aug 15 kl. 18:10

Extrem risk för skogsbränder

Extremt stor risk för skogsbrand i stora delar av Sverige – Råd till allmänheten Det långvariga vackra och torra vädret i stora delar av Sverige har lett till att brandriskprognosen för utsatta lägen visar extrem stor risk för skogsbrand. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap – MSB varnar allmänheten och ger här råd och tips för att minska risken att starta en skogsbrand. Prognoser visar att risken för skogsbrand kommer att bli extremt hög, framförallt längs de östra kusterna i Götaland och på Gotland.

Nya Wermlands Tidningen - 25 jul 16 kl. 08:33

Risken för skogsbränder stor

Den senaste tidens värme har återigen gjort att brandrisken är mycket stor i stora delar av Dalsland. På Bengtsfors kommuns hemsida skriver man att det är mycket torrt i naturen och det är just nu eldningsförbud..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

En era är över – Boeing slutar tillverka ikonen 747

Snart är det tack och farväl till världens kanske mest ikoniska flygplan – den dubbeldäckade jumbojeten Boeing 747. Det sista exemplaret av 747-8 kommer att rulla ut från fabriken i Seattle om två år, rapporterar Bloomberg News, som också säger att beskedet inte är officiellt än. Därmed är en era inom flyghistorien slut..

Expressen - 1 timme sedan

M-toppens oro efter orden om volymmål

Stefan Löfven vägrar konsekvent att gå med på volymmål för hur många som får komma till Sverige.Nu kräver Benjamin Dousa (M), att Moderaterna lämnar migrationskommittén om Socialdemokraterna gör upp med Miljöpartiet.– Migrationspolitiken är för viktig för att lämnas åt Miljöpartiet, säger han..

Expressen - 2 timmar sedan

Nu kan skåningar testa för corona helt på egen hand

Här är ett viktigt steg i den skånska kampen mot corona. Nu kan alla med misstänkta covid-19-symptom beställa ett självtest. – Vi vet att det finns ett stort intresse hos invånarna att själva kunna ta ansvar och testa sig när man har symtom, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Pia Lundbom..

Expressen - 2 timmar sedan

Frankrikes premiärminister avgår

Frankrikes premiärminister Edouard Philippe avgår, det rapporterar Reuters.Hela regeringen avgår, enligt Élysse-palatset i Paris..

Expressen - 3 timmar sedan

Sabuni får inte träffa sin pappa – eller sin särbo

Coronakrisen har dominerat politiken sedan i mars, men även privat har Nyamko Sabuni påverkats av pandemin.Under våren har L-ledaren inte kunnat träffa vare sig sin särbo Lennart Persson eller sin demenssjuka pappa.I en intervju med Icakuriren berättar hon om oron för att fadern inte ska känna igen henne nästa gång de ses.

Expressen - 3 timmar sedan

Pernilla Månsson Colt nomineras till Årets skåning 2020

Hon växte upp i Örebro och skulle bara bo i Skåne i ett år. Nu har det gått över 25, men programledaren Pernilla Månsson Colt har blivit kvar i Skåne. Nu är en av sju nominerade till Årets skåning.

Expressen - 3 timmar sedan

Falska munskydden kan ha spridit smittan

I veckan avslöjades att falska munskydd köpts in till den svenska coronavården, rapporterar SVT:s uppdrag granskning.Nu säger myndigheterna att bluffmaskerna kan ha bidragit till smittspridning.– Det är otroligt olyckligt att dåliga skydd köptes in, och framför allt att de användes, säger Socialstyrelsens krisberedskapschef Johanna Sandwall till SVT..

Expressen - 3 timmar sedan

Löfven: Nej till bestämda volymmål för migrationen

Det blir inget årligt volymmål för asylinvandring i Sverige, säger Stefan Löfven.Statsministern avfärdar helt Moderaternas förslag.– Vi ska inte ha ett fixt antal människor som innebär att man inte kan stå upp för asylrätten, säger Löfven till Sydsvenskan.

Expressen - 4 timmar sedan

Fortsatta tågproblem mellan Malmö och Lund

Tågstrulet mellan Malmö och Lund är ännu inte helt löst. Det kommer att vara förseningar och inställda tåg på sina håll i Skåne till följd av tågolyckan som inträffade under fredagsmorgonen, enligt Trafikverket..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.