SR > Nyheter

Monday, 13 July, 10:32

SR - 29 jun 20 kl. 10:47

Juristexperten: ”Svenska politiker dåliga på att ta ansvar”Politiker och myndigheter i Sverige har en ovilja att ta på sig ansvar och det visar sig bland annat nu i coronakrisen, det hävdar Richard Sannerholm som är doktor i juridik och forskar om rättsstaten och samhällsstyrning..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige, Richard Sannerholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JuristexpertenSvenska , politiker, dåligapå att ta , ansvar
Sydöstran - 30 maj 19 kl. 15:25

Politiker som tar ansvar i tuff situation

I avvaktan på att beslutet går igenom. Att ta ansvar ingår i det politiska uppdraget. Det är bland det första du får veta som förtroendevald politiker när du introduceras i politikens värld..

Newsmill - 21 apr 11 kl. 08:09

Vi politiker måste ta ansvar för barnens övervikt

Barnens hälsa ska inte handla om föräldrarnas plånbok, det är ovärdigt för ett land som vårt. Att peka ut att det bara är individens ansvar att ta reda på vad som ur ett hälsoperspektiv är näringsriktig och bra mat för barn är att lasta över problemet på individer och familjer som kanske inte alltid har möjligheten att engagera sig i detta. Det skriver socialdemokraterna Anna Ljungdell, Claes Nordmark och Erika Ullberg..

Skånskan - 26 sep 13 kl. 14:00

Politiker får ansvar för bråkig elev

Arbetsmiljöansvaret skickat runt från rektor till skoldirektör till politiker..

Dagen - 22 apr 15 kl. 03:00

Pastorerna till Gävles politiker: Ta ert ansvar!

I Gävle är det frivilligorganisationer som stöttar fattiga EU-migranter.Men det är ett arbete som kräver allt större resurser.Nu vill två pastorer se att också kommunen tar sitt ansvar..

Blekinge Läns tidning - 18 maj 19 kl. 05:00

Politiker, ta ert ansvar för äldrevården i Karlshamn!

Att dra ner 36 platser på Båtsmansgårdens och Solrosens särskilda boende kommer inte att spara pengar. Köerna kommer att öka och en stor grupp äldre med större krav är dessutom på väg in i äldreomsorgen. Är det detta politiker kallar god kvalitet i vården?.

SmålandsPosten - 14 jan 15 kl. 07:04

Kollektiva betyg får skarp kritik av politiker i utbildningsnämnden

Ledande politiker i utbildningsnämnden riktar skarp kritik mot de kollektiva betyg som delats ut på Gemö- och Linnéskolan.
– Det är tragiskt att det ska behöva bli så här, säger Tomas Simonsson (FP). Elever i sjuan på Linnéskolan och i sexan på Gemöskolan har fått det kollektiva betyget E i tyska respektive musik eftersom ordinarie lärare i båda fallen blivit sjuka.

Barometern - 18 feb 14 kl. 07:39

Dåliga betyg oroar politikerna

Aldrig tidigare har så många nior missat att bli behöriga till gymnasiet och nu trycker politikerna på larmknappen. ”Vi är rejält oroade.” Vid varje terminsslut redovisas betygen för politikerna i barn- och utbildningsnämnden.

PI - 13 mar 11 kl. 11:43

Svar från en politiker

INSÄNDARE Få har väl undgått Alliansens och Miljöpartiets horribla uppgörelse och de konsekvenser som lär uppstå efter den. Många har väl också tagit del i nyheten om de 300 somaliska barn som väntas komma till Katrineholm innan sommaren och de konsekvenser som uppstått tack vare detta. Ett reportage som visades i Sörmlandsnytt torsdagen den 10:e mars föranledde mig att skicka ett mejl till Katrineholms kommunordförande Göran Dahlström (S).

Dagen - 20 apr 11 kl. 14:51

Politiker pressas till att stoppa vapenexport till diktaturer

Svenska freds sätter nu press på riksdagsledamöter för att få till ett stopp på svensk vapenexport till diktaturer. - Vi förväntar oss att politikerna tar sitt ansvar, säger ordförande Anna Ek.

I kampanjen som Svenska fred startar i dag tillsammans med Skiljedomsföreningen uppmanar man alla riksdagsmöter att ställa sig bakom kravet på stopp för all vapenexpert till diktaturer.

Helsingborgs Dagblad - 21 feb 17 kl. 22:14

M-grupp: Gör det svårt att undvika ansvar

Moderaternas reformgrupp vill ha tydliga mål för politiken och göra det svårare för politiker att undvika ansvar. Det skriver gruppens ordförande, riksdagsledamoten Niklas Wykman, tillsammans med Carolina Lindholm, doktorand i nationalekonomi och ledamo.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Fler hushåll tror på ökade bostadsbriser

Stämningen på bostadsmarknaden verkar ha vänt uppåt i en mer positiv riktning, i alla fall om man ska tro SEB:s senaste boprisindikator..

SR - 2 timmar sedan

Sittande presidenten mot seger i Polen

Sittande presidenten Andrzej Duda har av allt att döma vunnit presidentvalet. När i stort sett alla röster räknats ligger han i ledning, rapporterar nyhetsbyråer från Warszawa..

SR - 2 timmar sedan

Pandemin påskyndar digitaliseringen

Sverige ligger på sjätte plats i världen när det gäller offentlig digitalisering, visar en ny FN-rapport..

SR - 4 timmar sedan

Experter förespråkar utbildning i katastrofmedicin

Svenska läkare och sjuksköterskor får inte tillräckligt mycket utbildning för att kunna ge vård i kris och krig..

SR - 4 timmar sedan

Dömd häkteschef får behålla anställningen

En tidigare chef vid häktet i Sollentuna får fortsätta jobba kvar inom Kriminalvården. Detta trots att han nyligen dömts för tjänstefel efter att en ung man avlidit i sin cell..

SR - 4 timmar sedan

Marockansk journalist vittnar om trakasserier

Journalisten Omar Radi vittnar om ökade trakasserier efter att människorättsorganisationen Amnesty publicerat en rapport som anklagade den marockanska staten för att avlyssna hans telefon..

SR - 4 timmar sedan

Arbetslösheten fortsätter öka – 9 procent i juni

Arbetslösheten fortsätter att öka i hela landet, visar Arbetsförmedlingens statistik. Många av de som drabbas är unga, utrikesfödda och lågutbildade..

SR - 6 timmar sedan

Helikoptrar används mer för brandbekämpning

Antalet insatser med helikopter för att bekämpa skogsbränder har ökat markant i år. Under april till juni 2019 genomfördes 24 insatser och under samma period i år har helikoptrar använts vid 40 tillfällen..

SR - 7 timmar sedan

Mer havre och vete under pandemin

I år har lantbrukarna satsat mer på vete och havre och mindre på maltkorn, som en följd av pandemin. Och årets spannmålsskörd kommer att vara normalstor, visar Lantmännens prognos..

SR - 8 timmar sedan

Valrysare i Polen: Ingen klar vinnare i presidentvalet

I Polen räknas nu rösterna efter gårdagens valrysare mellan den sittande presidenten Andrzej Duda och utmanaren Rafał Trzaskowski. Enligt en vallokalsundersökning skiljer det mindre än en procent mellan kandidaterna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.