Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 03 July, 18:43

Helsingborgs Dagblad - 29 jun 20 kl. 10:42

Så ska universitet och högskolor klara höstenUniversitet och högskolor förstärks med fler platser inför höstens förväntade anstormning av studenter med anledning av coronaviruset. Matilda Ernkrans (S), minister för högre utbildning och forskning, håller klockan 11 i dag en presskonferens för att b.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Ernkrans

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ska , universitetoch , högskolor, klara, hösten
Aftonbladet - 29 jun 20 kl. 10:42

Så ska universitet och högskolor klara hösten

▸ Universitet och högskolor förstärks med fler platser inför höstens förväntade anstormning av studenter med anledning av….

Sydsvenskan - 29 jun 20 kl. 10:42

Så ska universitet och högskolor klara hösten

Universitet och högskolor förstärks med fler platser inför höstens förväntade anstormning av studenter med anledning av coronaviruset. Matilda Ernkrans (S), minister för högre utbildning och forskning, håller klockan 11 i dag en presskonferens för att b.

DN - 29 jun 20 kl. 11:07

Så ska universitet och högskolor klara hösten

Universitet och högskolor förstärks med fler platser inför höstens förväntade anstormning av studenter med anledning av coronaviruset..

DI - 06 maj 20 kl. 19:30

Öppna gymnasier och universitet nu

Övergången till distansundervisning på Sveriges gymnasier, universitet, högskolor, yrkeshögskolor och komvux skedde nästintill över en natt….

YLE - 28 aug 15 kl. 07:54

Högskolor och studenter plågas av nedskärningar

Trots alla vallöften om att skona utbildningen från nedskärningar kommer regeringen att spara mångmiljonbelopp på undervisning och sociala förmåner för studenter. Det här oroar studentorganisationer eftersom följderna riskerar att bli både försämrad kvalitet på utbildningen och minskade intresse för att över huvudtaget studera i Finland. På måndag inleder Helsingfors universitet sin termin på allvar.

Cornucopia - 21 okt 19 kl. 12:34

Stor ojämnställdhet på landets högskolor och universitet

Det råder stor ojämnställdhet på landets högskolor och universitet. Nästan två tredjedelar av de som tar examen är kvinnor, och bara en dryg tredjedel är män.
Fördelning högre examina kvinnor respektive män.

SVT Debatt - 20 sep 13 kl. 11:15

Ett universitet ska konkurrera med kvalitet ? inte fribiljetter

STUDIEAVGIFTER Att de utländska studenterna minskat med 79 procent på svenska lärosäten sedan studieavgifterna infördes, visar att vår enda konkurrensfördel verkar ha varit att utbildningarna var gratis. Våra högskoleutbildningar måste bli bättre ? och ett bra steg på vägen är göra lärosätena mindre toppstyrda av politiker.

Regeringen - 25 jun 13 kl. 16:53

Statliga universitet och högskolor ska kunna omvandlas till privata stiftelser

I dag presenterades ett förslag till ny lagstiftning för universitet och högskolor för ökad autonomi. Förslaget innebär att statliga universitet och högskolor ska kunna omvandlas till privata stiftelser. Genom att införa en ny särskild stiftelseform, högskolestiftelser, ges lärosäten större handlingsfrihet.

YLE - 04 mar 13 kl. 06:36

Ansökan till högskolor och universitet börjar

I dag inleds vårens gemensamma ansökan till universitet och yrkeshögskolor. Nybörjarplatserna inom utbildning för unga vid yrkeshögskolorna har minskat med 1 000 platser från i fjol till sammanlagt 17 400 i vår. Inom universitetsutbildningen har nybörjarplatserna minskat med kring 600 från i fjol till 16 400.

P3 - 14 nov 13 kl. 09:40

Studenter protesterar mot privata högskolor

Idag ockuperas flera högskolor och universitet runt om i landet som en protest mot regeringens utredning om att omvandla högskolor och universitet till privata stiftelser. Vad tycker du om att göra högskolor och universitet privata? Kommentera!.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Bostadsinbrotten går ner i Ängelholm – från en låg nivå

Bara två bostadsinbrott i juni. ”Det är generellt lugnt”.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Läraren: Jag kunde inte ha gjort på annat sätt

Läraren som grabbade tag i en elev och lyfte undan honom kunde inte drömma om att händelsen skulle bli ett rättsfall. – Jag har funderat på om jag kunnat göra på något annat sätt, men har inte sett något alternativ, säger han. Sören Claesson tog examen.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Etiopiens ledare: Oro försök destabilisera

Mordet på den populäre artisten Hachalu Hundessa i veckan och de oroligheter som följt är en del av ett "koordinerat försök" att destabilisera landet, säger Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed. Hachalu Hundessa, som tillhörde folkgruppen oromo, sköts i.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Har du bilder på trängsel i kollektivtrafiken? Skicka dem till oss!

HD och Sydsvenskan efterlyser nu bilder på trängsel ombord på bussar och tåg..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Duplantis Sverigedebuterar på Ullevi

Världsungdomsspelen i Göteborg ställdes in till följd av coronapandemin – men det finns gott om friidrott att se fram emot i helgen när det i stället arrangeras en gala i stav och längdhopp på Ullevi. Här listar TT några av lördagens höjdpunkter. + Dupl.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Helsingborg blir värdland för internationell scenkonst

Frågan är om de kommer att ta parollen på allvar..

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Ukrainas centralbankschef avgår i protest

Jakiv Smolij var Ukrainas centralbankschef – ända fram till på fredagen då han avgick med motiveringen att han "systematiskt" pressats politiskt att ta ekonomiskt irrationella beslut som i förlängningen kan stå landet dyrt. – Jag tog ett svårt men nödvä.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Vattnet avstängt efter vattenläcka i Helsingborg

Under fredagseftermiddagen uppstod en vattenläcka på Anemongatan i Helsingborg och vattnet är därför avstängt..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Jonas Åkerlund gör film om Beatlesmanagern

Svenske filmregissören Jonas Åkerlund ska regissera filmen "Midas man" om Brian Epstein som popgruppen The Beatles manager, skriver Variety. Epstein var den som upptäckte The Beatles och skrev kontrakt med bandet 1961 – Paul McCartney har kallat honom ".

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Ryskt ursinne oroar. Stärk beredskapen.

Kreml hävdar den starkes rätt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.