Cornucopia > Ekonomi

Friday, 10 July, 05:07

Cornucopia - 29 jun 20 kl. 10:32

Miljöpartiet väljer sin kulle att dö påMiljöpartiets ena partiledare Lövin meddelar att man inte tänker kompromissa kring migrationspolitiken och säger att regeringen inte kan lägga fram en politik de inte stöder. Således väljer man nu vad man som miljöparti är beredd att åka ur regeringen för, och vid eventuellt nyval även riksdagen. Egentligen ännu färre röstade på miljöpartiet, när man tar hänsyn till valdeltagandet.
Miljöpartiet är ungefär lika mycket miljöparti som Liberalerna är liberala eller de av nynazister grundade Sverigedemokraterna är demokrater, dvs det är bara ett namn.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Lövin, Liberalerna, Sverigedemokraterna, Sveriges CO2, Alliansen, CO2, TT, Wikipedia, MP, Miljöpartiet, Sverige, Google Analytics, Migrationspartiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljöpartiet, väljersin , kulleatt ,
SR - 15 maj 16 kl. 17:39

Miljöpartiet väljer sina första språkrör

Miljöpartiet väljer sina första språkrör, Ragnhild Pohanka och Per Gahrton på kongressen i Jakobsberg 1984..

Dalarnas tidningar - 13 maj 16 kl. 07:23

Direktrapportering: Miljöpartiet väljer nya språkrör

Miljöpartiet håller kongress i Karlstad och ska ta ställning till om det är Gustaf Fridolin och Isabella Lövin som ska leda partiet..

DalaDemokraten - 13 maj 16 kl. 07:23

Direktrapportering: Miljöpartiet väljer nya språkrör

Miljöpartiet håller kongress i Karlstad och ska ta ställning till om det är Gustaf Fridolin och Isabella Lövin som ska leda partiet..

Norrtelje Tidning - 13 maj 16 kl. 09:30

Just nu: Miljöpartiet väljer nya språkrör

Miljöpartiet håller kongress och ska ta ställning till om det är Gustaf Fridolin och Isabella Lövin som ska leda partiet. Följ direktrapporteringen från MP-kongressen här!.

Corren - 13 maj 16 kl. 09:25

LIVE: Miljöpartiet väljer nya språkrör

Miljöpartiet håller kongress och ska ta ställning till om det är Gustaf Fridolin och Isabella Lövin som ska leda partiet..

SR - 03 mar 14 kl. 06:30

Miljöpartiet väljer EU-vänlig linje

Medlemsomröstning ger miljöpartiet mer EU-vänlig linje..

Expressen - 04 maj 19 kl. 13:52

Miljöpartiet väljer nytt manligt språkrör

I dag presenter Miljöpartiet sitt nya språkrör som ska ersätta Gustav Fridolin.  Favoriten är finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund. Utmanaren är Magnus P Wåhlin, präst och kommunpolitiker..

Supermiljöbloggen - 12 jun 15 kl. 10:17

Kommer Miljöpartiet ”svika klimatet”?

I dag startar Miljöpartiets kongress i Örebro, där frågan om Vattenfalls planer på att sälja brunkolsverksamhet i Tyskland är ett av de stora samtalsämnena. Allt fler inom Miljöpartiet väljer nu att öppet kritisera partistyrelsen som vill öppna upp för en försäljning av Vattenfalls tyska brunkolsverksamhet. Senast ut var det fem ombud från Miljöpartiet i Stockholm som skrev i Miljöaktuellt: Till kongressen vill nu partistyrelsen att kongressombuden ska ställa sig bakom en skrivning som öppnar upp för försäljning av delar av innehavet.

Kristianstadsbladet - 15 jul 14 kl. 07:22

Miljöpartiet ser möjligheter där Folkpartiet ser problem

Foto: JAN COLLSIÖÖ/TT
Att energieffektivisera är både det billigaste och miljövänligaste. Alliansen har under sin tid vid makten varit anmärkningsvärt passiv och har inte sett till att det lönar sig tillräckligt att effektivisera inom svensk industri, skriver debattskribenterna. Replik på Carl B Hamilton ”Miljöpartiets politik skulle slå ut fabriken i Nymölla”, 4/7.

Resume - 24 apr 14 kl. 10:17

Miljöpartiet ratar tv-reklam inför EU-valet


Den 25 maj är det val till Europaparlamentet. Miljöpartiet väljer att helt och hållet skrota tv-reklam och  satsa på nätet i stället.– Det är ett viktigt beslut från oss att vi inte satsar på tv-reklam i det här valet jämfört med tidigare val, säger Emma Rung, kampanjledare på Miljöpartiet..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 13 timmar sedan

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia?

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband med betalning. För mer information och anmälan använd denna länk.
Finanskursen är en distansutbildning på tolv veckor vilken tagits fram av hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Tillväxtverket: Elbristen leder till upp till 280 000 förlorade jobb i storstadsområden och närliggande - och bostadsbrist

Tillväxtverket har gjort en analys av konsekvenserna av elbristen för Mälardalen och Stor-Stockholm, Skåne och Västra Götalands län. Regeringens nedstängning av kärnkraften och oförmåga att ordna fram överföringskapacitet av el från bland annat Norrland kommer till år 2040 leda till upp till 280 000 förlorade jobb i dessa tre regioner. Dessutom leder det till relativt sett minskad befolkning på grund av bostadsbrist eftersom nu bostadsområden inte kan byggas.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Succé för plastpåseskatten - drog endast in 13% av beräknat - världshaven nu räddade

Miljöpartiets plastpåseskatt, som infördes i maj, är en stor succé då den endast drog in 13% av beräknat i maj och försäljningen av plastpåsar alltså totalt kraschat. Därmed är världshaven räddade från så kallade mikroplaster och den ljusnande framtid är vår. Räddat!

Cornucopia - 20 timmar sedan

Uppåt i Asien och stärkt svensk kronkurs

Börserna steg i USA och fortsätter stiga i Asien på morgonen, men den stärkta svenska kronkursen tar ut detta och därmed är frågan hur Stockholmsbörsen går idag.Kära Bullen...

Stockholmsbörsen föll tillbaka under gårdagen, likt de flesta europeiska större börser, och OMXSPI stängde -0.

Cornucopia - Igår: 19:25

Vad är sannolikheten att det finns smittbärare i en samling av 50 personer?

Sannolikhetslära är intressant och inte helt greppbart rakt av för alla. Även med kända förhållanden kan det således vara lätt hänt att man överskattar eller underskattar risk. Låt oss ta ett exempel med sannolikheten att en i en samling av 50 personer är smittbärare av coronaviruset SARS-CoV-2?

Cornucopia - Igår: 15:56

Pagrotsky: EU:s coronapaket är till för att rädda euron och EMU

Leif Pagrotsky, Lars Arnell och Lotta Fogde har i en debattartikel hos Expressen gjort analysen att EU:S coronapaket, som Sverige än så länge sagt nej till, inte är till för att stödja coronadrabbade länder, utan är till för att återigen rädda fiaskot EMU och euron från de obalanser som råder inom valutaunionen. Pengar ska gå från rika länder till de fattiga i eurozonen, oavsett behovet på grund av coronakrisen. Leif Pagrotsky säger hej.

Cornucopia - Igår: 12:41

Årsdagen av slaget vid Poltava

I dag är det årsdagen av slaget vid Poltava - justerat från den 28:e juni enligt den dåtida svenska kalendern till den 8:e juli enligt den gregorianska kalendern. Det var början på slutet för stormakten Sverige, och även en startpunkt för ryska massmord, etnisk rensning och förtryck av Ukraina. Trehundraårsminnesmärket i Poltava.

Cornucopia - Igår: 09:00

Regeringen lämnar utökat uppdrag på Försvarsmakten - utan extra pengar - slutet på yrkesförsvaret?

Regeringen lämnade igår ett utökat uppdrag på Försvarsmakten, långt över det försvaret sagt att de kan leverera med anslagna medel. Enda sättet att finansiera detta kommer vara att reducera yrkesförsvaret och ersätta det med ett värnpliktsförsvar som inte övar, men ser fint ut på pappret. Bland annat ska två nya regementen etableras som glesbygdspoltiik fast Försvarsmakten sagt att man inte har pengar till detta.

Cornucopia - Igår: 08:29

Nedrekyl på börserna - men fortsatt uppåt i Kina

Gårdagen bjöd på en nedrekyl på börserna, men i Kina fortsätter det uppåt. Börsen anses dels vara överköpt och dels handlar det om ökande fall av coronavirus och tillhörande oro.I Australien stänger man ner hela Melbourne i kväll och sätter staden i karantän i ett antal veckor på grund av nytt utbrott av Covid-19.

Cornucopia - I förrgår: 13:02

Missnöjd med coronahanteringen? Glöm inte ställa region och kommun till svars i valet 2022

Är du en av de som är upprörda och missnöjda över hanteringen av coronakrisen. Kom då ihåg att vården styrs politiskt av regionfullmäktige och kommunen av kommunfullmäktige. Du ska i så fall rösta bort de styrande från respektive församling i valet 2022 om du inte är nöjd med hanteringen av coronakrisen i praktiken.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.