Nyteknik > Teknik

Monday, 13 July, 16:14

Nyteknik - 29 jun 20 kl. 10:24

Nu ska trådlös laddning testas på taxibilar i OsloEtt system som ska låta eldrivna taxibilar rulla utan att föraren någonsin behöver ta fram laddsladd. I Oslo startar ett projekt med trådlös laddning som man beskriver som världsunikt..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Oslo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu ska trådlös, laddning, testas, taxibilari , Oslo
HBL - 30 sep 14 kl. 04:55

Laddad kamp om taxibilar

Taxify åker snålskjuts på vår infrastruktur, anser den lokala taxiföreningen Taksi Helsinki. – Vi stöder branschen genom att ordna körningar åt förarna, säger Taxifys Finlandschef.På kort tid har taxibokningstjänsten Taxify etablerat sig i många länder världen över.

Expressen - 07 okt 15 kl. 10:53

Taxibilar som körs av robotar snart verklighet

Skulle du våga ta en taxi körd av en robot?
Snart är den i alla fall här.
I vår testas den i Japan som hoppas kunna använda den för publiktransporter vid OS 2020..

Cornucopia - 12 maj 18 kl. 11:30

Laddning elbil nattetid

I tisdags provade jag att sätta timern för att ladda lånebilen från Tesla nattetid, när risken för krock med hushållsbehoven är som lägst. Elförbrukning enligt nedan.
Elförbrukning tisdag - onsdag: laddning elbil nattetid.

HBL - 19 dec 13 kl. 08:56

Taxibilar kan dela ut post

Itella överväger att ta hjälp av taxibilar för att dela ut posten, skriver Turun Sanomat.Enligt planerna kunde posten delas ut till exempel av taxibilar som sköter skolskjutsar i glesbygden. En del av postutdelningen sköts redan nu av underentreprenörer.

Cornucopia - 16 nov 16 kl. 09:52

Tesla upphör med gratis laddning även av premiummodeller

Tesla upphör att erbjuda gratis laddning av sina premiummodeller Model S och Model X. Det hela följer antagligen tänkt affärsplan, och det hela kallas för att "återinvestera i nätverket". Kort sagt ta betalt.

YLE - 18 apr 17 kl. 15:16

Taxiföretagare: Färre taxibilar på landsbygden

Intresset för att köra taxi på landsbygden, till exempel i Korsholm, kommer att minska i och med regeringens reform. I städerna finns risken att bilarna blir för många. Det tror Krister Båsk som kört taxi i Korsholm i snart 30 år.

Cornucopia - 04 maj 19 kl. 14:02

Erbjudande från Tesla: 7500 km gratis laddning vid bilköp före 28:e maj

Detta inlägg är enbart postat som incitamentsprogramreklam för Tesla.
Tesla kör just nu en särskild kampanj fram till 28:e maj. Istället för tidigare 1500 km gratis laddning vid köp av en Tesla oavsett modell, erbjuds du nu 7500 km om du använder denna länk eller koden LARS35932.

YLE - 01 okt 14 kl. 04:52

Skattefriheten på taxibilar försvinner vid årsskiftet

Efter årsskiftet får taxitrafikanter inte längre köpa, nya, skattefria taxibilar. Skatteförmånen har maximalt uppgått till 9600 euro, beroende på hur dyr taxibil trafikanten kör med. Förändringen gäller taxibilar med färre än sju platser.

DI - 25 aug 16 kl. 10:55

Självkörande taxibilar intar Singapore

Startupen NuTonomy ligger steget före Uber med att lansera självkörande taxibilar. Med start på torsdagen ska företagets taxibilar börja plocka upp passagerare i Singapore, men det är än så länge begränsat till ett mindre område..

Affärsvärlden - 25 aug 16 kl. 13:45

Steget före Uber att lansera självkörande taxibilar

Startupen NuTonomy ligger steget före Uber med att lansera självkörande taxibilar. Med start på torsdagen ska företagets taxibilar börja plocka upp passagerare i Singapore, men det är än så länge begränsat till ett mindre område..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Tesla-rivalen Rivian tar in 23 miljarder kronor för att lansera elpickup

Hypen kring uppstickarens elpickup har lockat stora investeringar. Nu får Rivian det största beloppet hittills – 2,5 miljarder dollar på ett bräde..

Nyteknik - 1 timme sedan

Över 10000 coronafall bland vårdpersonal

Många läkare, sjuksköterskor och undersköterskor som har arbetat i frontlinjen under pandemin i Sverige har själva insjuknat i covid-19..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Tesla skrotar billigaste Model Y – "Oacceptabel" räckvidd

Den billigaste versionen av Model Y kommer inte att släppas. Istället sänker Tesla priset på Long Range-modellen..

Nyteknik - 4 timmar sedan

ABB fixar strömmen på världens största diamantfartyg

ABB har fått i uppdrag att leverera ett avancerat strömförsörjningssystem till världens första specialbyggda diamantutvinningsfartyg, skriver automationskoncernen i ett pressmeddelande..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Smarta nanopartiklar kan behandla lungtumörer

En ny behandling med smarta, riktade nanopartiklar som angriper lungtumörer har utvecklats vid Lunds universitet. Behandlingen skulle kunna minska risken för biverkningar och skador i friska lungceller..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Mjukare asfalt med gummi kan rädda liv

Varje år skadas och dör tusentals i Sverige på grund av fallolyckor. Nu testas en ny typ av mjuk asfalt på en gång- och cykelväg i Lund för att se om den kan bidra till att färre skadar sig..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Amerikanskt stridsfartyg brinner – kan ta flera dagar att släcka

Fyra civila och 17 besättningsmän har förts till sjukhus efter explosionen på ett amerikanskt stridsfartyg i San Diego som startade en stor brand ombord. Branden tros enligt räddningstjänsten pågå i flera dagar..

Nyteknik - 10 jul 20 kl. 13:55

Tesla till domstol för vilseledande marknadsföring

Vilseleder Tesla konsumenterna om Autopilots verkliga kapacitet? Det ska en tysk domstol nu ta ställning till..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Kritiken mot Mercedes elbil: ”För sen, för dyr och för tråkig”

När Mercedes lanserade sin elbil EQC hösten 2019 presenterades den som ett nytt kapitel i märkets historia. När det kapitlet nu har recenserats av aktieägarna blev omdömet förödande..

Nyteknik - 10 jul 20 kl. 13:27

Musks nya tävling – är du snabbare än en snigel?

En tävling där målet är att vara snabbare än en snigel? Det kanske låter banalt, men det är faktiskt vad Elon Musks tunnelbolag Boring Company nu lanserat..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.