PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 06 July, 08:12

PrivataAffärer - 29 jun 20 kl. 09:48

H&M: Begränsade riktkursändringar efter rapportenDanske Bank höjer sin riktkurs från 155 till 160 kr med upprepad köprekommendation. Carnegie upprepar sin riktkurs på 140 kr och rekommendationen behåll. Investmentbanken noterar att H&M rapporterade en något större förlust än väntat för det gångna kvartalet och fortsatt lägre försäljning i butiker som återöppnat efter coronakrisen. ”Lagren förblev dock överraskande väl begränsade”, skriver Carnegie som även framhåller att guidningen om lägre operativa utgifter mildrar förlustrisken i tredje kvartalet. ABG Sundal Collier behåller sin riktkurs 180 kr och upprepar sin köprekommendation.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Bank, Carnegie, ABG Sundal Collier, ABG, Sachs, RBC Capital, USA, Helena Helmersson, Nyhetsbyrån Direkt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: H&M, Begränsade, riktkursändringarefter , rapporten
DI - 20 feb 18 kl. 21:10

Råvaror: Begränsade rörelser

Priserna på råolja och basmetaller uppvisade under tisdagen begränsade förändringar. Prisskillnaden mellan den amerikanska WTI-oljan och den dyrare Nordsjöoljan Brent minskade något när båda kontrakten närmade sig varandra..

Politologerna - 23 apr 20 kl. 10:23

Matematiska modeller av verkligheten – begränsade men användbara

Sällan har väl matematiska och statistiska modeller diskuterats så flitigt som just nu. För en som håller på med dem till vardags är det om inte roligt så i alla fall intressant. En modell är en förenkling av verkligheten.

Supermiljöbloggen - 14 apr 14 kl. 16:02

Allt du behöver veta om IPCC-rapporten

 FN:s klimatpanel (IPCC) har släppt en ny rapport som handlar om hur utsläppen av växthusgaser kan minskas. Att hålla ökningen av världens medeltemperatur under 1,5 grader är svårt, men inte omöjligt. De mänskliga utsläppen av växthusgaser har ökat och de har aldrig varit så stora som på 2000-talet.

Dagensanalys.se - 06 feb 19 kl. 15:23

”Digital transformation kräver stora förändringar”

Företag som vill dra nytta av ny digital teknik för att kontinuerligt skapa nya produkter, tjänster och affärsmodeller behöver förändras över tid. Det visar ny forskning vid Umeå universitet. Den nya tekniken kräver betydligt större omställningar än tidigare IT-satsningar, som främst handlade om nya sätt att jobba mot redan fastställda mål.

Affärsvärlden - 30 aug 16 kl. 08:43

Små förändringar på Asienbörserna

De ledande börserna i Asien handlades med relativt begränsade förändringar under tisdagen, i kölvattnet av Federal Reserves signaler i fredags och inför amerikanska arbetsmarknadsrapporten i slutet av innevarande vecka..

DI - 29 nov 16 kl. 12:11

Räntor och valutor: Små förändringar i kronan

Kronan visade begränsade förändringar på tisdagsförmiddagen sedan Sveriges BNP för det tredje kvartalet inkommit ungefär i linje med marknadens och Riksbankens prognoser, och handlas i stort på samma nivåer som vid måndagens stängning..

DI - 19 feb 19 kl. 08:41

Råvaror: Små förändringar för både olja och basmetaller

Råvarupriserna uppvisar begränsade förändringar på tisdagsmorgonen i spåren av måndagens amerikanska helgledighet. Fokus riktas alltjämt mot de pågående handelssamtalen mellan Kina och USA..

Dagens PS - 12 feb 19 kl. 07:23

Små förändringar på Wall Street

Wall Street noterade i begränsade rörelser på måndagen i väntan på resultatet från de pågående handelssamtalen mellan Kina och USA. På den breda marknaden steg S&P 500-index med 0,07 procent till 2 709,8. S&P 500 index handlades under dagen inom intervallet -0,2 procent som lägst och 0,4 procent som högst.

DI - 29 jun 20 kl. 09:33

Små riktkursförändringar efter H&M:s rapportras

Banker har överlag gjort begränsade justeringar av sina riktkurser på H&M efter fredagens delårsrapport som fick aktien att sjunka 5,5….

Regeringen - 11 maj 15 kl. 16:23

Skärpta åtgärder mot missbruk av tidsbegränsade anställningar

En departementsskrivelse skickas i dag ut på remiss med förslag till ändringar i lagen om anställningsskydd. Lagändringarna syftar bland annat till att ytterligare begränsa möjligheterna att använda upprepade visstidsanställningar och att förbättra situationen för arbetstagare som riskerar att fastna i tidsbegränsade anställningar under lång tid. Lagändringarna föreslås träda i kraft den 1 maj 2016.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Wihlborgs höjde hyresintäkterna

Driftsöverskottet uppgick till 570 miljoner kr (563) medan förvaltningsresultatet blev 474 miljoner kr (467). Wihlborgs värdeförändringar för fastigheter blev 28 miljoner kr (204) medan värdeförändringar derivat uppgick till -24 miljoner kr (-135). Efter skatt blev resultatet 364 miljoner kr (616), motsvarande 2,37 kr per aktie (4,01).

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Buffett gör stor naturgasaffär

Berkshire Hathaway kommer att betala cirka 4 miljarder för tillgångarna, som inkluderar över 7.700 amerikanska mil naturgasöverföringsledningar med en transportkapacitet om cirka 20,8 miljarder kubikfot per dag och 900 miljarder kubikfot naturgaslager. Inräknat övertagandet av skulder är affären värd nära 10 miljarder dollar.

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Lundin Gold återstartar guldgruva

Bolaget spår att guldproduktionen vid gruvan under det andra halvåret 2020 blir i intervallet 150.000-170.000 uns.

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Tele2:s vd avgår

Kjell Morten Johnsen, tidigare operativ chef på Veon och Europachef på Telenor, kommer att ersätta Anders Nilsson som vd för Tele2-koncernen från och med den 15 september 2020. Det framgår av ett pressmeddelande. Anders Nilsson indikerade tidigare i år till Tele2s styrelse att han övervägde att någon gång i framtiden avgå från sin roll, så länge en solid plan för efterträdare fanns på plats.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Lindberg: Aktiva vinnare på rörligare börser

Krönikan publicerades första gången i Privata Affärer nummer 7/8 som kom till prenumeranterna förra veckan. I morgon går den att köpa i butik.  Från panikras har börsen blivit till rena drömmen för aktiva placerare.

PrivataAffärer - I förrgår: 17:14

Disciplinnämnden avnoterar Italeaf från First North

Enligt Discplinnämnden har bolaget brutit mot regelverket vid tre tillfällen genom att inte ha offentliggjort finansiella rapporter i linje med villkoren. Italeaf bekräftar att bolaget inte offentliggjorde rapporter i linje med regelboken, men påpekar att bolaget var helt transparent i sin kommunikation med marknaden under sin omstruktureringsprocess. Vidare berodde regelbrotten enligt Italeaf på extraordinära omständigheter under coronapandemin.

PrivataAffärer - I förrgår: 14:41

När annonserna träffar mitt i prick

Hela idén med natives bygger på att annonsören ger läsaren något den faktiskt är intresserad av – att den får något tillbaka för att den engagerar sig i en artikel. Det låter lätt i teorin, men kan vara desto svårare i praktiken – inte minst om man inte vet vad läsaren vill ha.  – Det är därför vi på Privata Affärer har en sån oerhörd fördel.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:47

Rekordstor uppgång i boprisförväntningar

Efter att tidigare i år haft det största fallet hittills för köparbarometern redovisar nu Hemnet den största uppgången hittills. – Det stärker bilden av en återhämtning på bostadsmarknaden, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg. Bland besökarna på Hemnet som planerar att köpa bostad räknar 26 procent med stigande bostadspriser de närmaste sex månaderna, upp från 17 procent för en månad sedan.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:42

Barclays: Höjer riktkurserna för svenska verkstadsbolag

Rekommendationen för Sandvik höjs från undervikt till jämvikt medan övriga rekommendationer lämnas oförändrade vid mestadels jämvikt eller undervikt. Bland de största riktkurshöjningarna kan nämnas att Barclays höjer Sandvik med 31 procent till 170 kr, Epiroc med 19 procent till 107 kr och Atlas Copco med 15 procent till 345 kr. Assa Abloy får riktkursen sänkt med 5 procent till 185 kr medan Alfa Lavals lämnas oförändrad vid 170 kr.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:20

Europa öppnar – men bilsemester kan skapa problem

Länder i Europa som varit näst intill helt nedstängda har en svår omstart under sommaren. Det kan påverka svenska bilturister i sommar. – Att snabbt arrangera boende, hyrbil eller en hemresa om bilen eller motorcykeln går sönder, kan just nu vara svårare än i normala fall, säger Susanne Fagerberg, försäkringsspecialist på Länsförsäkringar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.