Nyan > Svenskfinland

Saturday, 11 July, 13:32

Nyan - 29 jun 20 kl. 09:52

Ålandsexemplet skapar ny dialog bland individerÅlandsexemplet har använts mer i internationell konfliktlösning än vad som tidigare dokumenterats. Exemplet påverkar på individnivå genom att skapa en ny dialog och bidra med nya perspektiv. .
Läs mer på Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ålandsexemplet, skaparny , dialogbland , individer
Expressen - 24 jul 17 kl. 07:00

"Att enbart satsa på kärnämnen skapar fattiga individer"

De estetiska ämnena hjälper barn att se samband och utvecklas som individer medan skolans fokus ligger på kontroll och resultat.
Magareta Sörenson träffar pedagogen som ägnat sitt yrkesliv åt estetik i skolan..

DalaDemokraten - 20 jul 17 kl. 11:03

Textil konst skapar dialog på Tjärna ängar

Textilkonstnären Lina Sofia Lundins konst ska pryda det nya aktivitetstorget på Tjärna ängar. Genom regeringssatsningen Konst Händer vill hon lyfta fram det textila berättandet och skapa en dialog bland de som bor i området.
– Det känns fantastiskt.

Nerikes Allehanda - 26 maj 20 kl. 09:02

Sikfors Ryttarsällskap tar emot Årets idrottsstipendium: ”Ridsporten ger skinn på näsan och skapar ansvarsfulla individer”

– Äntligen får ridsporten ta den plats den förtjänar på idrottskartan. Tina Sjöholm, ordförande i....

Nyan - 03 aug 16 kl. 07:30

Ålandsexemplet med i läckta dokument

Marockanska myndigheter tittar på ålandsexemplet för att motivera landets ockupation av Västsahara. Det säger Erik Hagen, vd vid Norska stödkomittén för Västsahara efter att ha läst igenom läckta marockanska myndighetsdokument.

– De vill använda Åland som en bricka i spelet för att påverka Finland.

SVT Debatt - 26 jun 13 kl. 12:58

Trygga individer bygger nytt tillsammans

VOLVO Igår tillverkades den sista Volvon i Uddevalla, och ännu en liten stad känner av globaliseringens konsekvenser. Den borgerliga regeringen och debattörer som Johan Staël von Holstein tror att urholkade trygghetssystem skapar nya jobb. Men Sveriges framgångar har historiskt byggt på vår gemensamma förmåga att möta strukturkriser.

Kristianstadsbladet - 14 feb 11 kl. 04:00

Dialog för fred och förståelse

I Jerusalem är det sällan att människor av olika religiös tillhörighet lär känna varandra. Jonatan Göth inleder artikelserien "Religionsdialog" med ett besök hos ICCI i Israel, där judar och muslimer möts för att lära sig förstå varandra.
Den som lägger ett par timmar på att vandra omkring i Jerusalem upp-täcker snart att staden är delad.

Barometern - 03 jun 13 kl. 08:47

Studieförbunden skapar ett mångkulturellt Sverige

"Människor har alltid rört sig mellan olika platser för att undfly förtryck och våld och för att söka bättre förutsättningar för sig själva och sina barn." Vad menar vi med det mångkulturella samhällets utmaningar? Migrationen skapar nya möten, nya möjligheter och också nya konflikter.

YLE - 24 jan 17 kl. 18:23

Dialog efterlyses om vargarna i Västnyland

Dialog och mera kunskap om vargarna efterlyses bland miljövårdsaktiva i Västnyland och Nyland. Utrotning är inte lösningen, säger tidigare miljöchef. I lördags gjordes vargobservationer i Norrby i Snappertuna.

YLE - 19 maj 15 kl. 08:35

De är olika - personligheter skapar teamkänsla!

Kort sprint, långsprint, häck, hopp och mångkamp. Grenar som ger Borgå Akilles en stor del av klubbens friidrottsframgångar. Tack vare tränaren Lasse Fagerholms 16-19-åriga adepter.

BT - 15 apr 13 kl. 14:26

Ökad handel skapar välstånd

En zambisk bonde står på sitt majsfält som han odlat med hjälp av svenska biståndsmedel. I sin mobiltelefon får han ett meddelande från Zambian Farmers Association med dagens marknadspris på majs. Det får han numera varje morgon, och den kunskapen gör det möjligt för honom att kräva ett bra pris av uppköparna.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 2 timmar sedan

Barkhög brann i Finström

På lördagmorgonen strax före klockan 8 fick Landskapsalarmcentralen ett larm om en brand i en barkhög i Finström. Finström FBK ryckte ut och påbörjade släckningsarbetet. – Branden är självantänd och vi släcker den just nu med grävmaskin, säger brandinspektör Thomas Mattsson lite efter klockan 11 på lördagförmiddagen.

Nyan - 18 timmar sedan

Två åtalas för kränkt gravfrid vid Estonia

Två svenska medborgare har åtalat för brott mot Estonialagen. .

Nyan - 19 timmar sedan

Paf vill ge bort vrakchampagne

Spelbolaget Paf har ansökt om att få ge bort en flaska vrakchampagne till sin schweiziska samarbetspartner för att uppmärksamma att samarbetet firar ett år. – Det är under beredning men jag skulle säga att det är ett relativt brådskande ärenden. Vi försöker nog ta beslut inom juli eller augusti, säger Viveka Löndahl, chef för kulturbyrån vid landskapet.

Nyan - 20 timmar sedan

Mer pengar till turismkampanj

Kampanjen 100 skäl att turista i Finland utvidgas för att stödja den inhemska turismen. Regeringen riktar 500 000 euro i tilläggsfinansiering till att göra små och medelstora turistföretags produkter och tjänster synligare. Finansieringen riktas till genomförandet av en riksomfattande kampanj för den inhemska turismen i samband med Föreningen Finlands turistorganisationers (FFTO) pågående kampanj 100 skäl att turista i Finland.

Nyan - 21 timmar sedan

I Barnens bod bossar barnen

Syskonen Alvar, Alvina och Alfons Karlsson expanderar i Jomala Gottby. .

Nyan - Igår: 13:28

Mäklaren: Troligt att Birka Stockholm hamnar i Kina

Birka Stockholm ligger redan ute till försäljning. Och det behöver inte bli så svårt att hitta en köpare som man kan tro. .

Nyan - Igår: 11:24

Böcker kan skapa diskussion

Bibliotekarierna Teresa Westmark och Victoria Lundgren samt barn- och ugndomsbibliotekarien Annica Andersson har valt ut böcker med temat rasism i tre kategorier då Nyan träffar dem en torsdagsmorgon i början på juli. .

Nyan - Igår: 10:00

Indigo förstorar uteservering

Matkreatören i Mariehamn Ab har beviljats utökat serveringsområde vid Indigo restaurang och bar, enligt beslut av Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet (ÅMHM). Uteserveringen förstoras samt rummet i ett intilliggande stenhus kommer att bli en del av restaurangens serveringsområde, enligt beslutet. – Det blir en pop-up bar.

Nyan - Igår: 09:16

Branschexperter: Kryssningarna kommer tillbaka

När blir kryssningsmarknaden ”normal” igen. Det är dagens miljonfråga i rederibranschen. .

Nyan - Igår: 08:00

Moduler vid Pålsböledagis

Finströms kommun har anhållit om bygglov för att placera moduler vid daghemmet i Pålsböle. I ansökan till samhällsnämnden i Finström framgår att modulerna tillfälligt ska komplettera dagisverksamheten och att de ska utrustas med el, vatten och avlopp. Nämnden beslutade att bygglov ges för två år.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.