Världen Idag > Nyheter

Thursday, 09 July, 03:33

Världen Idag - 29 jun 20 kl. 09:51

Evangelisk klassiker på svenskaDet är fantastiskt och anmärkningsvärt att den sanne Guden och Skaparen vill göra sig själv känd för oss som är skapade. Gud är inte bara långt borta utan har kommit nära och uppenbarat sig själv i och genom Jesus från Nasaret, Guds Son. Detta lär vi oss om i Guds uppenbarelse av sig själv genom sitt Ord, Bibeln. De flesta bekännande kristna kan nog stämma in i detta, som också är en viktig ingång för J I Packer i sin bok Lär känna Gud. Men hur går det till?
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Guden, Skaparen, Jesus, Nasaret, Son, Guds, Ord, Packer, Lär, Gud, Bibeln, Packers

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Evangelisk, klassikerpå svenska
Världen Idag - 09 apr 14 kl. 10:48

Evangelisk lära bejakar också tradition över Bibeln

I tre mycket läsvärda artiklar har Mikael Karlendal belyst de teologiska skillnaderna mellan evangelisk och katolsk kristendom. Vad skillnaderna till syvende och sist bottnar i, menar Karlendal, är auktoritetsfrågan: ”Vem kan avgöra vad som är rätt lära?” Enligt ett katolskt synsätt är det ytterst sett läroämbetet (alltså det katolska biskopskollegiet med påven som främste aktör) som har mandat att precisera den kristna trons innehåll.

YLE - 03 jun 18 kl. 07:21

Finlands evangelisk-lutherska kyrka får ny ärkebiskop i dag - Yle TV1 visar direkt

Finlands evangelisk-lutherska kyrkas nye ärkebiskop Tapio Luoma vigs till sitt ämbete i Åbo i dag. Ceremonin direktsänds i Yle TV1 med början klockan 10..

YLE - 03 jun 18 kl. 07:21

Finlands evangelisk-lutherska kyrka har fått ny ärkebiskop

Finlands evangelisk-lutherska kyrkas nye ärkebiskop Tapio Luoma vigdes till sitt ämbete i Åbo i dag..

Kristianstadsbladet - 14 maj 14 kl. 05:45

Malmöklassiker förblir "klassiker"


Bolaget En svensk klassiker i Vansbro förlorade namnstriden mot företaget bakom Malmöklassikern.Malmö tingsrätt slår i en färsk dom fast att ordet "klassiker" inte ensamt är namnskyddat, och att idrottsutövare sannolikt inte tar miste på Malmöklassikern, som riktar sig till en mer lokal målgrupp, och En svensk klassiker som riktar sig till utövare i hela landet.En svensk klassiker yrkade att Malmöföretaget I-strategi vid vite på en halv miljon kronor skulle förbjudas att använda ordvarumärket "klassikern", men får nu i stället betala motpartens rättegångskostnader på 105 000 kronor.

BT - 14 maj 14 kl. 05:45

Malmöklassiker förblir "klassiker"

Bolaget En svensk klassiker i Vansbro förlorade namnstriden mot företaget bakom Malmöklassikern. Malmö tingsrätt slår i en färsk dom fast att ordet "klassiker" inte ensamt är namnskyddat, och att idrottsutövare sannolikt inte tar miste på Malmöklassikern, som riktar sig till en mer lokal målgrupp, och En svensk klassiker som riktar sig till utövare i hela landet.En svensk klassiker yrkade att Malmöföretaget I-strategi vid vite på en halv miljon kronor skulle förbjudas att använda ordvarumärket "klassikern", men får nu i stället betala motpartens rättegångskostnader på 105 000 kronor.

Trelleborgs Allehanda - 30 apr 14 kl. 08:28

Sean Banan "bananifierar" klassiker

Sean Banan har redan erövrat barnens hjärtan. Nu vill han även charma föräldrarna med sin tredje skiva "En svensk klassiker". - De kommer att känna igen varenda låt, säger han.

Kristianstadsbladet - 30 apr 14 kl. 08:28

Sean Banan "bananifierar" klassiker

Sean Banan har redan erövrat barnens hjärtan. Nu vill han även charma föräldrarna med sin tredje skiva "En svensk klassiker". - De kommer att känna igen varenda låt, säger han.

Barometern - 30 apr 14 kl. 08:28

Sean Banan "bananifierar" klassiker

Sean Banan har redan erövrat barnens hjärtan. Nu vill han även charma föräldrarna med sin tredje skiva "En svensk klassiker". - De kommer att känna igen varenda låt, säger han.

Helsingborgs Dagblad - 14 maj 14 kl. 05:48

Malmöklassiker förblir "klassiker"

Bolaget En svensk klassiker i Vansbro förlorade namnstriden mot företaget bakom Malmöklassikern. Malmö tingsrätt slår i en färsk dom fast att ordet "klassiker" inte ensamt är namnskyddat, och att idrottsutövare sannolikt inte tar miste på Malmöklassikern, som riktar sig till en mer lokal målgrupp, och En svensk klassiker som riktar sig till utövare i hela landet..

UNT - 14 maj 14 kl. 05:45

Malmöklassiker förblir "klassiker"

Bolaget En svensk klassiker i Vansbro förlorade namnstriden mot företaget bakom Malmöklassikern. Malmö tingsrätt slår i en färsk dom fast att ordet "klassiker" inte ensamt är namnskyddat.(TT).

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 3 timmar sedan

Sverige behöver en kristen ”68-rörelse”

Har du känt dig frustrerad över att dina barn i skolbänken drillas i idéer och värden som strider mot allt du som förälder står för? Till exempel i ämnen som genus, sexualitet och yoga. Och har du upprörts över hur tv och annan massmedia verkar rapportera utifrån samma destruktiva agenda?

Världen Idag - 3 timmar sedan

Sveriges inställning liknar bosättarnas – allt eller inget

Trots att Israels regering i skrivande stund, tisdag morgon den sjunde juli, ännu inte i detalj har redogjort för hur och om man överhuvudtaget kommer att förverkliga sina planer på att tillämpa israelisk civil lag i Judeen och Samarien ( i svensk press ”Israelisk annektering av delar av Västbanken” ) har flera nationella regeringar, däribland Sverige, redan varit snabba att fördöma planerna. I den mening gör de gemensam sak med de judiska bosättare som motsätter sig annekteringen eftersom det på sikt bäddar för en palestinsk stat. Sverige, liksom övriga EU, borde ha en mera konstruktiv inställning.

Världen Idag - 3 timmar sedan

Kan en kristen bära vapen?

Kan en kristen med gott samvete bära vapen i egenskap av polis eller militär och när så behövs även använda våld? /Fredrik.

Världen Idag - 3 timmar sedan

Vi kan välja att fortsätta kämpa, att fortsätta älska.

Ett gammalt minne dyker upp i facebookflödet och påminner om en tid för länge sedan. En tid precis i början, innan äventyret startat. Innan äktenskapet ingåtts och innan alla år av med- och motgångar.

Världen Idag - 3 timmar sedan

Flyktingar som blev missionärer

När Paulus kom till Korint var hans första kontakt med judekristna några flyktingar från Italien, Aquila och Priscilla. Dessa flyktingar kom senare att spela en viktig roll i Efesos, i den församling som Paulus startat.  Det är otroligt fascinerande att se hur församlingsnätverk och vänskapsband spelar en viktig roll i missionsbefallningen.

Världen Idag - 8 timmar sedan

Genombrott: Forskning pekar på intelligent design

Det är mycket osannolikt att de komplexa mekanismerna inuti levande celler har uppkommit av en slump. Det hävdar en norsk och en svensk professor, som använt sig av statistisk analys för att utmana evolutionsteorin. Nu har deras artikel publicerats i den prestigefyllda vetenskapliga tidskriften Journal of Theoretical Biology..

Världen Idag - 8 timmar sedan

”Sommaren är bättre i Sverige än i Egypten”

Egyptens somrar med 40-gradig värme är inget som pastorn Merzek Botros saknar. Då föredrar han Gotlands grönska och historiska byggnader. För Världen idag berättar han om den svåra situation som många invandrare upplever nu när de har svårt att hälsa på i sina hemländer..

Världen Idag - 8 timmar sedan

Stora brister är små brister som tillåtits växa.

Det här är en uppmuntran till alla ledare som har fallit. Det må vara oortodoxt att skriva något sådant, men jag vill inte ödsla tid på självklarheter. En ledare som faller skapar sår – oavsett om det görs offentligt eller hålls hemligt – och sårade människor kanske hellre ger en pekpinne än en uppmuntran.

Världen Idag - 9 timmar sedan

Ryssland antar Putins nya nationalistiska grundlag

Ett erkännande av ryska folkets tro på Gud, även om staten formellt sett är sekulär, tillsammans med en kristen definition av äktenskapet som en förening mellan en man och en kvinna, är några av de nya inslag som nu blivit en del av ryska federationens reviderade författning. Enligt den av EU ifrågasätta ryska valkommissionen deltog 65 procent av befolkningen i folkomröstningen under hela den vecka medborgarna hade på sig. Rösten fungerade, originellt nog, också som lottsedel med möjlighet att vinna bilar och fastigheter.

Världen Idag - 8 timmar sedan

Att tro på Bibelns ofelbarhet leder inte till sekterism

Peter Halldorfs försök att argumentera för en felbar Bibel genom att hänvisa till inkarnationen är ett av liberalteologins äldsta försvar. Tron på Skriften allena är det bästa vaccinet mot sekterism, framhåller Stefan Sjöqvist..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.