Sydsvenskan > Kultur

Friday, 03 July, 19:42

Sydsvenskan - 29 jun 20 kl. 09:19

Uppåt på börsenStockholmsbörsen sjönk de första minuterna efter öppning men har sedan vänt uppåt. Vid klockan 9.15 stiger OMXS-index 0,3 procent. Bland de största vinnarna finns flera stora industribolag som lastbilstillverkaren Volvo, upp 1,9 procent, låskoncernen As.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
OMXS, Volvo, As

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppåt på börsen
Cornucopia - 12 timmar sedan

Shanghaibörsen tillbaka på årshögsta

Börserna fortsatte att stiga igår och under morgonen tog sig Shanghaibörsen tillbaka till årshögsta från januari. Sedan diktaturlagarna infördes i Hong Kong har börserna i Kina rusat, drivet av positiva makrosiffror.Folkrepubliken Kinas flagga.

DI - 11 timmar sedan

Fem saker du ska ha koll på innan börsen öppnar

Stockholmsbörsen ser ut att inleda fredagshandeln i lugnt tempo med en öppning kring noll, enligt förhandeln på IG Markets..

Aftonbladet - 10 timmar sedan

Svagt uppåt på börsen

▸ Stockholmsbörsen inleder morgonen svagt uppåt. Såväl OMXSPI som OMX30 stiger med cirka 0,3 procent..

Helsingborgs Dagblad - 10 timmar sedan

Uppåt på Stockholmsbörsen

Utvecklingen på Stockholmsbörsen följer tidigare uppgångar i bland annat Asien och inleder dagen med stigande kurser. Efter en kvarts handel har OMXS-index ökat 0,3 procent. Lastbilstillverkaren Volvo ökar 1,5 procent, mest av storbolagen, följt av bils.

DI - 7 timmar sedan

Stockholmsbörsen vänder ned – storbankerna i botten

Stockholmsbörsen inledde fredagshandeln med en uppgång på omkring 0,4 procent men vände under lunchen ned..

DI - 2 timmar sedan

Nedåt på Stockholmsbörsen – SBB mot strömmen efter Norgeaffär

Stockholmsbörsen avslutade fredagen i moll efter en positiv börsvecka. Bland enskilda bolag gick bland annat fastighetsbolaget SBB mot….

DN - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen vände nedåt

Stockholmsbörsen följde tidigare uppgångar i bland annat Asien och steg i början av fredagens handel – men kurserna kroknade mot slutet..

Cornucopia - 06 jul 19 kl. 11:48

Tidsaspekten - "Börsen går alltid upp på sikt"

Vad många missar när de snällt tänker sitta kvar i den så kallade bankbåten, eftersom börsen alltid går upp på 30-40 års sikt, är tidsaspekten, och varför man sparar och investerar. Att det tog några decennier för börsen att återhämta sig efter kraschen 1929 var en klen tröst om man behövde pengarna innan dess. Och Hexagon sägs vara första offret för handelskriget.

Cornucopia - 28 okt 19 kl. 08:15

Bättre hyra bostaden och satsa pengarna på börsen?

I den svenska bostadsbubblan har bostadspriserna stigit, och många upplever sig som rika och vinnare på bostadsmarknaden. Men har det varit bättre att hyra sin bostad och istället satsa pengarna på börsen? Låt oss jämföra avkastningen på Stockholmsbörsen med utvecklingen för bostadspriserna.

Cornucopia - 07 sep 13 kl. 11:16

Väntade krig skickar upp börsen

Elva länder har nu bestämt sig för att döda lite syrier eftersom man påvisat förekomsten av C-stridsmedlet sarin i incidenten i Damaskus förorter, vilket tas som ett bevis att det är Assadregimen som är skyldig. Det är ett glädjande besked för världens börser, då väntade krig skickar upp börsen när de bryter ut.

Detta är alltså ett rent cyniskt inlägg kring att krig alltså skickar upp börsen och gör alla med kapital rikare, och jag tar inte någon som helst hänsyn till humana sidor på detta, utan är rent cynisk här.

Cornucopia - 14 aug 17 kl. 11:11

Vad har varit bäst de senaste fem åren - börsen eller bostaden?

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Nordnet.

En evig fråga är vad man tjänar bäst på - en egen bostad eller i att investera på börsen. Följdfrågan är också om det har varit bättre att lägga pengarna på en handpenning till en bostad eller att låta dem sitta kvar på börsen?

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Roy Orbisons svenske sonson i rampljuset

Roy Orbisons fyraårige svenske barnbarn Roy Orbinson III uppmärksammas av amerikanska musiktidningen Rolling Stone för sina musikaliska kvaliteter. I videoklippet som lagts ut på Youtube spelar sonen ihop med sin gudfar Joe Walsh från rockgruppen "The E.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Mångdubbelt fler bortflugna brevduvor senaste veckorna

Forskare ser ingen självklar lösning på duvmysteriet..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

SBB köper norska förskolor för miljarder

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) köper en fastighetsportfölj med förskolor i Norge för 4 250 miljoner norska kronor, eller cirka 4,2 miljarder svenska kronor, enligt ett pressmeddelande. Totalt handlar det om 138 fastigheter som köps av norska Lae.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Svenska barn skyddas mer från solen

Svenska barns solvanor har förbättrats under 2000-talet. Resultatet kan bli färre fall av hudcancer i framtiden. – Det är inte så att man ska sitta inne i en garderob hela sommaren utan man får vara ute, säger Ylva Rodvall, docent på Karolinska institut.

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Löfven avvisar fast volymmål för hur många som får söka asyl i Sverige

Lovordar Miljöpartiet – och förklarar varför regeringens coronastrategi inte är misslyckad.

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

HD ger besked om lärares rätt att ingripa

Kan en lärare handgripligen flytta på en elev som stör eller hindrar andra från att komma fram? Frågan har debatterats sedan en lärare ingrep på just det sättet – och skolan anmäldes. I dag kommer Högsta domstolens vägledande dom om vad skollagen tillåt.

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

Företag återbetalar coronahjälp

Omkring 3 700 företag som sökte hjälp på grund av coronakrisen har ångrat sig. Företagen har dragit tillbaka sina ansökningar om anstånd med skatten och betalar nu in sammanlagt omkring 3 miljarder kronor i skatt. - Företagen hade rätt att vänta i ett h.

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Misstänkt mord i Arvidsjaur

Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt mord i Arvidsjaur. Polisen hittade en avliden person i kommunen vid lunchtid på torsdagen, och kunde inte utesluta att personen dödats. Den döda personen är inte bosatt i kommunen.

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Man knivskuren i Kristianstad

En man har knivskurits utomhus i centrala Kristianstad. Han tog sig själv in till sjukhuset strax efter klockan 23, och sjukhuset larmade sedan polisen. – Vi har säkrat en brottsplats som vi spärrat av och som undersökts av tekniker, säger Tommy Bengtss.

Sydsvenskan - 17 timmar sedan

Hundrastning och bad på militära skjutfält

Försvarsmakten befarar att en olycka snart kan inträffa på skjutfälten omkring Boden. I bland får skjutövningarna som utförs av Bodens Garnison avbrytas flera gånger, sedan obehöriga tagit sig in på områdena. – Vi har haft flera allvarliga incidenter dä.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.