Aftonbladet > Nyheter

Monday, 13 July, 10:02

Aftonbladet - 29 jun 20 kl. 09:18

Framgång för miljöpartier i franska lokalval▸ Under söndagen gick Frankrike till lokala val. Det blev en framgång för oppositionspartierna, rapporterar Sveriges Radio. .
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Frankrike, Sveriges Radio

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Framgångför , miljöpartieri , franska, lokalval
Politologerna - 12 dec 19 kl. 08:00

Lucka #12: Röstdelning och lokala partiers framgångar. Fallet Demokraterna i Göteborg

Röstdelning – att i de samtida valen till Riksdag, region och kommun rösta på olika partier – är en företeelse som ökat över tid. I valet 2018 sattes till och med ett nytt rekord – 31 procent av de svarande i den svenska Valundersökningen angav att de röstade på olika partier nationellt och lokalt och 28 procent att de röstade på olika partier nationellt och regionalt. I Göteborg uppskattas att 38 procent av väljarna röstade på olika partier till riksdagen och kommunen.

Supermiljöbloggen - 15 mar 19 kl. 08:23

De stora miljörörelsernas år

Varför växer massrörelserna i Europa? och kan de ge svaren på dagens kollektiva klimatångestattack? Vår kulturredaktör Joel Gordon Hultsjö finner några av svaren i de nya rörelserna som växt fram i Storbritannien och Frankrike.

Supermiljöbloggen - 28 aug 18 kl. 08:25

Partigranskningen: Vad vill M göra för miljön?

Sedan Ulf Kristersson blev partiledare har Moderaterna pratat allt mer klimat, men hur mycket ligger bakom orden? På den positiva hittar vi utfasning av fossila subventioner till gruvindustrin, satsning på läkemedelsrening och bidrag till Sveriges ambitiösa klimatmål. På andra sidan hittar vi miljardsänkning av budgeten och en festinbjudning till att äta en utrotningshotad art.

YLE - 10 feb 16 kl. 12:44

Småpartier i Finland – allt från yogaflygare till intimt i riksdagen

Inom den finländska politiken gäller djungelns lagar. Kan du inte anpassa dig och hitta din nisch så kan du vinka adjö. År 1969 fick Finland ett officiellt partiregister, sedan dess har 38 partier grundats.

Politologerna - 10 jun 16 kl. 08:00

Miljöpartiets våndor – makten och den undflyende härligheten

Detta inlägg är författat av Katarina Barrling och Patrik Öhberg **** ”Carl Schlyter hade egna broschyrer”. Meningen är hämtad ur Maggie Strömbergs bok Vi blev som dom andra: Miljöpartiets väg till makten. Den åsyftar hur miljöpartisten Carl Schlyter i valrörelsen hade egna broschyrer i stället för dem partiet tagit fram till alla valarbetare.

Supermiljöbloggen - 25 aug 18 kl. 08:22

Partigranskningen: Vad vill F! göra för miljön?

I en intervju pekade Feministiskt initiativs ena partiledare Gina Nabavi ut F! som "det nya gröna partiet". Hur väl lever de upp till denna självutnämning?

Kristianstadsbladet - 03 sep 14 kl. 07:00

Så tycker övriga partier om opinionsmätningen

Foto: Bosse Nilsson
Hässleholms politiker drabbades av blandade känslor när de fick se resultatet av Kristianstadsbladets opinionsundersökning i Hässleholm.
Larsson (FV): Tror på mera Folkets väl var en av vinnarna i opinionsundersökningen med ett väljarstöd som har mer än fördubblats sedan valet 2010. Håller siffrorna i sig över valdagen fördubblar de sina mandat i kommunfullmäktige.

Supermiljöbloggen - 21 aug 18 kl. 08:00

Partigranskningen: Vad vill S göra för miljön?

Under Socialdemokraternas tid i regering har miljöbudgeten blivit historiskt stor. Men hur mycket kan Stefan & Co egentligen ta åt sig äran för miljösatsningarna? Partiets politik Socialdemokraterna har i regeringsställning genomfört en mängd miljöåtgärder, liksom mer än fördubblat miljöbudgeten.

Supermiljöbloggen - 22 aug 18 kl. 11:28

Partigranskningen: Vad vill C göra för miljön?

Centerpartiet har länge kallat sig Alliansens gröna röst och håller en hög profil i miljöfrågor. De talar gärna om grön tillväxt, liksom teknikens roll för hållbar utveckling. Men i praktiken verkar Centerns miljöpolitik splittrad.

SmålandsPosten - 03 okt 14 kl. 00:31

Ansvarsfullt av Miljöpartiet

Det var i någon mening en symbolisk plats som den nybildade femklövern i Växjö samlades på för att hålla i sin första gemensamma presskonferens: kommunhusets entré. När den uppfördes kallade Miljöpartiet tillbyggnaden för en miljöskandal. Budskapet var att besökarna i kommunhuset redan vid tröskeln möts av energislöseri och systemfel i miljöpolitiken.

Fler nyheter från Aftonbladet

Aftonbladet - 5 minuter sedan

30-åring död efter "covid-fest" i Texas

▸ En 30-årig man i Texas har avlidit efter att ha smittats av coronaviruset på en "covid-19-fest", rapporterar amerikanska….

Aftonbladet - 45 minuter sedan

Heta ämnen på första EU-mötet

▸ För första gången på fyra månader sitter ministrar från EU:s medlemsländer samlade i Bryssel igen..

Aftonbladet - 1 timme sedan

Kemikalieregn från Sovjet ska stoppa bränder i Sibirien

▸ 46 000 hektar skog står just nu i lågor i Sibirien. Nu dammar Ryssland av en omtvistad metod, utvecklad under….

Aftonbladet - 1 timme sedan

Kemikalieregn från Sovjet ska stoppa bränder

▸ Ungefär 46 000 hektar skog brinner just nu i Sibirien. För att bekämpa de väldiga bränderna ska räddningstjänsten i….

Aftonbladet - 1 timme sedan

Tusentals i protest mot Bulgariens regering

▸ För fjärde dagen i rad har tusentals regeringskritiska bulgarer protesterat mot korruption och krävt regeringens avgång..

Aftonbladet - 2 timmar sedan

"Fortsätter sälja tills sista boken förbjudits"

▸ Böcker samlas in för granskning och självcensuren sprids. Sedan Pekings kritiserade säkerhetslag införts i Hongkong räds….

Aftonbladet - 2 timmar sedan

Småbarnsmamman Samira satt häktad i nästan två år

▸ Småbarnsmamman Samira satt häktad i nästan två år för ett brott hon sedan frikändes helt från..

Aftonbladet - 2 timmar sedan

Experter vill se katastrofmedicinutbildning

▸ Fler experter inom katastrofmedicin anser att svenska läkare och sjuksköterskor bör utbildas i att hantera katastrofer….

Aftonbladet - 2 timmar sedan

Kvinna på cykel till sjukhus efter överfall

▸ En kvinnlig cyklist i 20-årsåldern blev nedsliten av en annan cyklist vid Korsängsmotet i Västerås strax före klockan 7….

Aftonbladet - 2 timmar sedan

Man törstade ihjäl i cellen – chefen jobbar kvar

▸ År  2017 dog en 23-årig man av törst efter tre veckor i en cell på häktet i Sollentuna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.