PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 05 July, 16:09

PrivataAffärer - 29 jun 20 kl. 08:48

”Annonsbojkott mot Facebook blir global”Syftet med bojkotten är att stoppa hatfyllda publiceringar i sociala medier. Sedan kampanjen startade tidigare denna månad hade i helgen över 160 bolag skrivit på för att sluta köpa annonser på Facebook under juli månad. ”Nästa steg är ett globalt tryck”, sade Jim Steyer, vd för Common Sense Media som finns bakom kampanjen. Ett av målen är att få flera europeiska bolag att delta i bojkotten. I ett svar på kraven om bojkott uppgav Facebook på söndagen att bolaget har mer arbete kvar att göra och att det samarbetar med mänskliga rättighetsgrupper och experter för att ta fram nya verktyg mot hatuttalanden.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Facebook, Jim Steyer, Common Sense Media

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Annonsbojkottmot , Facebookblir , global
Dagensanalys.se - 10 apr 17 kl. 09:31

Amazon börjar på allvar konkurrera med Google och Facebook

Som vi tidigare skrivit om har Amazon börjat bygga sina annonsmuskler, och nu kommer siffror som visar vartåt det lutar. Amazon kommer inom kort på allvar börja konkurrera med Google och Facebook om annonsörernas pengar. En prognos från Morgan Stanley som kom nu i förra veckan visar på att Amazon kommer dra in över 5 miljarder dollar i annonspengar redan nästa år.

Expressen Dina Pengar - 01 jul 20 kl. 14:28

Lego stoppar annonsering – hakar på bojkott mot Facebook

Lego ansluter sig till den internationella annonsbojkott som riktats mot Facebook. Leksaksjätten stoppar all sin annonsering i sociala medier i minst 30 dagar. .

GöteborgsPosten - 21 timmar sedan

Facebook försvarar sig: "Mer jobb att göra"

Facebook vill inte ha hatiskt innehåll på sin plattform, enligt Sverigechefen Sam Rihani. Men han tror inte att den bojkott mot bolaget som annonsforum, som flera svenska företag anslutit till, är rätt väg..

GöteborgsPosten - 21 timmar sedan

Expert: De bojkottar Facebook för egen vinning

Hundratals företag bojkottar Facebook som annonsplattform. Syftet är att stoppa hatiskt innehåll – men företagen gör det inte bara av ren godhet..

Dagensanalys.se - 09 aug 16 kl. 09:22

Facebook utökar sin bevakning av OS

Facebook utökar sin bevakning av OS 2016. Det blir mer video, live-uppdateringar och interaktiva tjänster genom bots. Facebook har till och med gått så långt att det betalat atleter som Michael Phelps för att använda Facebook Live i OS-byn.

Dagensanalys.se - 27 mar 19 kl. 21:52

Annonsörer i New Zealand uppmanar alla att bojkotta Facebook

Efter attacken i New Zealand kräver organisationerna Commercial Communications Council och Association of New Zealand Advertisers att Facebook stänger ned sina streamingfunktioner. Tills att det sker vill man att alla bojkottar Facebook. Under attacken i Christchurch livestreamades allt via Facebook Watch.

Dagens Media - 13 sep 13 kl. 12:42

SD anklagas för att ha hittat på annonsbojkott

Sverigedemokraterna hävdar sig vara utsatta för en annonsbojkott. Nu döms partiets utspel ut som ett påhitt ? konstruerat för iklä partiet "offerkoftan"..

Expressen - 03 feb 16 kl. 15:15

Nya draget i tv-kriget – inför annonsbojkott

Det råder fortfarande ett dödläge i konflikten mellan Telenor och Discovery Networks. Nu har Telenor beslutat att införa en annonsbojkott mot motparten. Även svenska kanaler påverkas av beslutet.

Dagensanalys.se - 11 sep 18 kl. 10:01

Brand Safety är en viktigt fråga även för Facebook

Att veta att ditt varumärken syns på rätt sätt och på rätt ställe är avgörande för att ha förtroende i sin kampanj. Det har nu även Facebook fattat som nu gör det möjligt för varumärken att enklare styra var de ska synas någonstans. Nu kan annonsörer få bättre rapporter för Instant Articles och in-stream video så att de kan själva blockera publicister som de finner olämpliga.

Dagensanalys.se - 22 feb 19 kl. 04:37

Rapport: Facebook och Google ökar sin andel av reklamkakan under 2019

Enligt rapporten Global Ad Trends från Warc kommer globala reklaminvesteringar öka med 4,3 procent till 616 miljarder dollar under 2019. Mobilen rusar förbi TV i flera länder och internetjättarna blir bara större. Under förra året ökade reklaminvesteringarna med 5,4 procent till 590 miljarder dollar, så ökningen under 2019 är något mindre.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 17:14

Disciplinnämnden avnoterar Italeaf från First North

Enligt Discplinnämnden har bolaget brutit mot regelverket vid tre tillfällen genom att inte ha offentliggjort finansiella rapporter i linje med villkoren. Italeaf bekräftar att bolaget inte offentliggjorde rapporter i linje med regelboken, men påpekar att bolaget var helt transparent i sin kommunikation med marknaden under sin omstruktureringsprocess. Vidare berodde regelbrotten enligt Italeaf på extraordinära omständigheter under coronapandemin.

PrivataAffärer - I förrgår: 14:41

När annonserna träffar mitt i prick

Hela idén med natives bygger på att annonsören ger läsaren något den faktiskt är intresserad av – att den får något tillbaka för att den engagerar sig i en artikel. Det låter lätt i teorin, men kan vara desto svårare i praktiken – inte minst om man inte vet vad läsaren vill ha.  – Det är därför vi på Privata Affärer har en sån oerhörd fördel.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:47

Rekordstor uppgång i boprisförväntningar

Efter att tidigare i år haft det största fallet hittills för köparbarometern redovisar nu Hemnet den största uppgången hittills. – Det stärker bilden av en återhämtning på bostadsmarknaden, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg. Bland besökarna på Hemnet som planerar att köpa bostad räknar 26 procent med stigande bostadspriser de närmaste sex månaderna, upp från 17 procent för en månad sedan.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:42

Barclays: Höjer riktkurserna för svenska verkstadsbolag

Rekommendationen för Sandvik höjs från undervikt till jämvikt medan övriga rekommendationer lämnas oförändrade vid mestadels jämvikt eller undervikt. Bland de största riktkurshöjningarna kan nämnas att Barclays höjer Sandvik med 31 procent till 170 kr, Epiroc med 19 procent till 107 kr och Atlas Copco med 15 procent till 345 kr. Assa Abloy får riktkursen sänkt med 5 procent till 185 kr medan Alfa Lavals lämnas oförändrad vid 170 kr.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:20

Europa öppnar – men bilsemester kan skapa problem

Länder i Europa som varit näst intill helt nedstängda har en svår omstart under sommaren. Det kan påverka svenska bilturister i sommar. – Att snabbt arrangera boende, hyrbil eller en hemresa om bilen eller motorcykeln går sönder, kan just nu vara svårare än i normala fall, säger Susanne Fagerberg, försäkringsspecialist på Länsförsäkringar.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:00

Experterna: Svag konsumtion i sommar trots hemester

Sammantaget ska man nog räkna med en relativt svag konsumtion i sommar, anser Swedbanks tillförordnade chefekonom Andreas Wallström. – Vi kommer att få fler hemestrande svenskar som väljer att resa runt i Sverige, men det är svårt att se att det skulle kunna väga upp att den utländska turismen i stort sett lär utebli, säger han. Andreas Wallström påpekar att sommarens konsumtion dessutom är tjänsteinriktad, med övernattningar och restaurangbesök, de sektorer som drabbats hårdast av coronakrisen.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:35

Trading Direkt om finanspolitiken

  Teknisk analys av Tobbe Rosén: OMXS30, S&P500, DAX, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Silver, Guld, Olja (Brent), Beyond Meat, Enzymatica, Eolus Vind, Intrum, Minesto, Net Ent, Net Insight, Optifreeze, Pandox, Sandvik, Scandion Oncology, Tomra, ÅF.  .

PrivataAffärer - I förrgår: 10:00

Bratt skickar film till alla i finansutskottet

Politikerna måste ta sitt ansvar om ISK ska bli en folksparform att räkna med även i framtiden, säger Frida Bratt. – Det här är en fråga som kräver relativt lite politisk kraft, men som har stor positiv betydelse för de enskilda spararna. För att ”sätta press” på politikerna har hon gjort en film där hon själv förklarar varför utformningen av investeringssparkontot är ett problem.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:22

Här är fredagens färska köprekar

SEB Equities höjer sin riktkurs för vitvaruföretaget Electrolux från 175 till 200 kr med upprepad köprekommendation. Det framgår av en analys. Electrolux B-aktie var på fredagsmorgonen upp 0,8 procent vid cirka 162 kr.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:06

Stefan Persson fortsätter tanka H&M

Aktieköpen gjordes i tre transaktioner mellan den 30 juni och den 2 juli, för kurser mellan 134 och 139 kr per aktie.  .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.