PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 03 July, 22:13

PrivataAffärer - 29 jun 20 kl. 08:57

GW får 9 procents rabatt i ”egen” emission”Efter många konstruktiva diskussioner är det glädjande att Leif GW Persson visat ett gediget och långsiktigt intresse för att investera i ISR”, kommenterar ISR:s vd Ola Winqvist. Skälet till avvikelsen från aktieägares företrädesrätt uppges vara att styrelsen bedömer att det är fråga om en strategiskt viktig investerare som har ett långsiktigt intresse i bolaget. ”Teckningskursen baseras på marknadsvärdering och förhandling med investeraren”, skriver ISR. Nyemissionen innebär en utspädningseffekt på cirka 1,9 procent av aktier och röster.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Leif GW Persson, ISR, Ola Winqvist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: GW får 9 procents, rabatti , egen, emission
DI - 13 dec 18 kl. 08:16

Superentreprenören laddar om igen: Fram tar in 40 Mkr till 25 procents rabatt

Vietnambaserade Fram, med Christopher Brinkeborn Beselin som huvudägare och ordförande, emitterar nya aktier för 40 miljoner kronor till 25 procents rabatt, varav 15 miljoner från Lennart Skoglund..

DI - 24 maj 19 kl. 08:13

Storägarnas aktier i börsraketen såldes med 10 procents rabatt

Carnegie och Pareto har nu genofört försäljningen av flera storägares aktier i börsraketen Powercell. Försäljningen genomfördes med 10 procents rabatt mot gårdagens stängningskurs..

DI - 04 jun 19 kl. 14:07

Förvaltaren: Fyra aktier du ska äga i sommar – ”ett uppköpscase som handlas till 30 procents rabatt”

Sparare bör vara mer försiktiga på börsen inför hösten, men det finns flera lockande sommaraktier att köpa, enligt Jonas Olavi, nordisk allokeringsansvarig på Alfred Berg. ”Ett uppköpscase som handlas till 30 procents rabatt. Den är billig på alla multiplar”, säger han om en av sina rekommendationer..

DI - 25 jan 19 kl. 07:03

46 procents rabatt i Next Biometrics riktade emission

Kursen i den riktade emission om totalt 160 miljoner norska kronor som det norska biometribolaget Next aviserade på torsdagseftermiddagen landade på 8 kronor. .

DI - 30 jan 20 kl. 07:00

10 procents rabatt i Cellinks emission – tillförs 377 miljoner

Den emission som bioteknikbolaget Cellink aviserade efter börsstängning på onsdagen gjordes till kurs 97 kronor per….

PrivataAffärer - 14 feb 20 kl. 07:28

5 procents rabatt i Teslas emission

Om uppgifterna stämmer kommer kursen i emissionen vara omkring 5 procent lägre än den senast betalade kursen på torsdagen, då aktien stängde på 804 dollar, efter att ha stigit just 5 procent efter att initialt ha handlats ned i den tidiga handeln. Tesla lät meddela emission av aktier till ett värde av omkring 3 miljarder dollar, något som enligt flera bedömare är ett sätt att utnyttja den mastiga kursrusning aktien företagit sig de senaste månaderna. Sedan årsskiftet är aktien upp 75 procent.

PrivataAffärer - 13 jun 19 kl. 08:52

Nordic Capital sålde storpost i Munters med 10 procents rabatt

Det framgår av ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen. Det innebär en rabatt på 10 procent jämfört med onsdagens stängningskurs vid 48:98 kronor. Efter försäljningen av aktierna, som utgjorde 13,6 procent av Munters totala antal aktier, äger Nordic Capital-bolaget Cidron 36,5 procent av Munters aktiekapital.

Affärsvärlden - 29 jun 18 kl. 08:24

Camurus gör riktad emission

Camurus gör en riktad emission för kursen 93 kronor. Det motsvarar 9 procents rabatt..

DI - 15 maj 19 kl. 17:12

Prebona genomför en riktad emission om en miljon

Nanoteknikbolaget Prebona, vars aktie handlas på Spotlight, har beslutat om en riktad emission på 1 miljon kronor som tecknades av Capmate. Teckningskursen i emissionen var 2:95 kronor per aktie, motsvarande 12 procents rabatt jämfört med den genomsnittliga kursen för aktien under den period på tio handelsdagar som slutade den 13 maj 2019..

DI - 06 feb 15 kl. 09:07

46 procents rabatt i Eniros emission

I Eniros föreslagna nyemission av stamaktier på cirka 458 miljoner kronor berättigar varje stamaktie till tre teckningsrätter. En teckningsrätt berättigar till teckning av en ny stamaktie..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Disciplinnämnden avnoterar Italeaf från First North

Enligt Discplinnämnden har bolaget brutit mot regelverket vid tre tillfällen genom att inte ha offentliggjort finansiella rapporter i linje med villkoren. Italeaf bekräftar att bolaget inte offentliggjorde rapporter i linje med regelboken, men påpekar att bolaget var helt transparent i sin kommunikation med marknaden under sin omstruktureringsprocess. Vidare berodde regelbrotten enligt Italeaf på extraordinära omständigheter under coronapandemin.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

När annonserna träffar mitt i prick

Hela idén med natives bygger på att annonsören ger läsaren något den faktiskt är intresserad av – att den får något tillbaka för att den engagerar sig i en artikel. Det låter lätt i teorin, men kan vara desto svårare i praktiken – inte minst om man inte vet vad läsaren vill ha.  – Det är därför vi på Privata Affärer har en sån oerhörd fördel.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Rekordstor uppgång i boprisförväntningar

Efter att tidigare i år haft det största fallet hittills för köparbarometern redovisar nu Hemnet den största uppgången hittills. – Det stärker bilden av en återhämtning på bostadsmarknaden, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg. Bland besökarna på Hemnet som planerar att köpa bostad räknar 26 procent med stigande bostadspriser de närmaste sex månaderna, upp från 17 procent för en månad sedan.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Barclays: Höjer riktkurserna för svenska verkstadsbolag

Rekommendationen för Sandvik höjs från undervikt till jämvikt medan övriga rekommendationer lämnas oförändrade vid mestadels jämvikt eller undervikt. Bland de största riktkurshöjningarna kan nämnas att Barclays höjer Sandvik med 31 procent till 170 kr, Epiroc med 19 procent till 107 kr och Atlas Copco med 15 procent till 345 kr. Assa Abloy får riktkursen sänkt med 5 procent till 185 kr medan Alfa Lavals lämnas oförändrad vid 170 kr.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Europa öppnar – men bilsemester kan skapa problem

Länder i Europa som varit näst intill helt nedstängda har en svår omstart under sommaren. Det kan påverka svenska bilturister i sommar. – Att snabbt arrangera boende, hyrbil eller en hemresa om bilen eller motorcykeln går sönder, kan just nu vara svårare än i normala fall, säger Susanne Fagerberg, försäkringsspecialist på Länsförsäkringar.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Experterna: Svag konsumtion i sommar trots hemester

Sammantaget ska man nog räkna med en relativt svag konsumtion i sommar, anser Swedbanks tillförordnade chefekonom Andreas Wallström. – Vi kommer att få fler hemestrande svenskar som väljer att resa runt i Sverige, men det är svårt att se att det skulle kunna väga upp att den utländska turismen i stort sett lär utebli, säger han. Andreas Wallström påpekar att sommarens konsumtion dessutom är tjänsteinriktad, med övernattningar och restaurangbesök, de sektorer som drabbats hårdast av coronakrisen.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Trading Direkt om finanspolitiken

  Teknisk analys av Tobbe Rosén: OMXS30, S&P500, DAX, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Silver, Guld, Olja (Brent), Beyond Meat, Enzymatica, Eolus Vind, Intrum, Minesto, Net Ent, Net Insight, Optifreeze, Pandox, Sandvik, Scandion Oncology, Tomra, ÅF.  .

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Bratt skickar film till alla i finansutskottet

Politikerna måste ta sitt ansvar om ISK ska bli en folksparform att räkna med även i framtiden, säger Frida Bratt. – Det här är en fråga som kräver relativt lite politisk kraft, men som har stor positiv betydelse för de enskilda spararna. För att ”sätta press” på politikerna har hon gjort en film där hon själv förklarar varför utformningen av investeringssparkontot är ett problem.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Här är fredagens färska köprekar

SEB Equities höjer sin riktkurs för vitvaruföretaget Electrolux från 175 till 200 kr med upprepad köprekommendation. Det framgår av en analys. Electrolux B-aktie var på fredagsmorgonen upp 0,8 procent vid cirka 162 kr.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Stefan Persson fortsätter tanka H&M

Aktieköpen gjordes i tre transaktioner mellan den 30 juni och den 2 juli, för kurser mellan 134 och 139 kr per aktie.  .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.