PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 07 July, 07:20

PrivataAffärer - 29 jun 20 kl. 08:19

Börsveckan: Tre aktier att köpaFörsta köprådet går till ABB. Björn Rosengren har tagit över som vd och inlett bolagets förändringsresa. Samtidigt faller resultatet i segmenten i spåren av bland annat corona. ”Det kommer att ta tid att vända en koloss som ABB men på sikt tror vi det blir en bra resa”, skriver Börsveckan. Lindabs förbättrade sina marginaler väsentligt i fjol men i år spökar covid-19.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
ABB, Rosengren, Börsveckan, Austevoll Scandic, Biotech, Expression, Enento, Evolutions Gamings, Netent

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Börsveckan, Tre, aktieratt , köpa
PrivataAffärer - 04 maj 20 kl. 07:47

Börsveckan: Tre aktier att köpa

Kontraktstillverkaren Note fortsätter att växa starkt och är ett av de få bolag som vågar ge prognos. Med gynnsamma globala trender och stark tillväxt inom medtech är aktien köpvärd, anser Börsveckan. SBB:s första kvartal bekräftar bilden av en stabil verksamhet med trygga hyresintäkter.

PrivataAffärer - 03 feb 20 kl. 08:18

Börsveckan: Tre aktier att köpa

Börsveckan uppmärksammade redan i höstas de historiskt låga kreditreserveringarna hos Collector i en analys som landade i rådet avvakta. ”Nu tar banken en stor smäll just på grund av detta med ett rejält kursras som följd. Det luktar köpläge”, skriver Börsveckan och höjer aktien till köp.

PrivataAffärer - 01 jun 20 kl. 08:46

Börsveckan: Tre aktier att köpa

Bygghemma beskrivs som en krisvinnare som imponerar med hög organisk tillväxt, kryddat med förvärv och en positiv underliggande lönsamhetsutveckling. Prislappen är visserligen hög, men det är fullt motiverat och aktien har mer att ge, enligt tidningen som rekommenderar köp. Köpstämpeln på Musti motiveras med att husdjursprodukter behöver köpas även i sämre tider.

PrivataAffärer - 02 sep 19 kl. 08:19

Börsveckan: Tre aktier att köpa

Munters expansion in i datacenterbranschen var en bro för mycket. Men nu när bolaget lägger ned den verksamheten i EMEA är fokus åter på kärnsegmenten, vilket är positivt för Munters som efter en hel del omstruktureringar har goda möjligheter att åter höja lönsamheten, skriver Börsveckan och drar slutsatsen att aktien därför kan vara värd en chansning Rådet blir köp, med brasklappen att risken också är lite högre än vanligt. Fastighetsbolaget Trianon handlas till en substanspremie om 15 procent med avdrag för hybridobligationen.

PrivataAffärer - 06 nov 17 kl. 08:23

Börsveckan: Tre aktier att köpa – fem att avvakta med

Köp aktier i Momentum, Swedol och Acando. För Bahnhof, Bredband2, Addlife, BTS, Cellavision och Saab blir rekommendationen att avvakta. De råden ger Börsveckan i sitt senaste nummer....

DI - 21 aug 17 kl. 07:46

Börsveckan: Tre aktier lockar till köp

Börsveckan ger köpråd för Actic, Oncopeptides och Transtema i den senaste utgåvan. Rådet avvakta lämnas för Beijer Electronics, Feelgood och danska Lauritz. Tidningen gör ingen förändring av sin portfölj denna vecka..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Börsveckan: Tre köpvärda aktier

Tre aktier får köptips och tre andra börspapper gör investerare klokt i att avvakta med. Det anser Börsveckan i senaste utgåvan..

Dagens PS - 12 feb 18 kl. 06:51

Börsveckan: Fyra aktier att köpa just nu

Börsveckan rekommenderar köp av Trention, HiQ, Acando och Swedbank i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för MTG, Micro Systemation, SSAB och JM. Investmentbolaget Trention har en intressant inriktning och ett har ett fint åt bakom sig.

Affärsvärlden - 25 mar 19 kl. 07:16

Börsveckan: Tre köpvärda aktier

Tre aktier får köprekommendationer i veckans nummer och två aktier får rådet avvakta..

PrivataAffärer - 07 jun 19 kl. 11:06

Hernhag: Tre aktier för sommarportföljen

Sune: Hej Marcus! Äntligen fredag (och äntligen sommar). Kan du lista tre aktier att köpa och behålla över sommaren?

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

WisdomTree: Räkna inte med V-formad återhämtning

Flera positiva marknadsnyheter har präglat medierna senaste tiden. Inköpschefsindex, PMI, är vanligen en säker indikator som visar hur ekonomin mår, och i USA har detta index kraftigt förbättrats sedan raset i april. Under måndagen var en av de positiva nyheterna att Markits  kombinerade inköpschefsindex (Composite PMI) steg till 47,9 i juni, jämfört med 37,0 i maj.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

USA: Tesla rusar i förhandeln

JP Morgan analytikern, Ryan Brinkman, justerade upp riktkursen för bolaget till 295 dollar per aktie, cirka 77 procent under nivån om 1276 dollar där aktien bytte ägare under måndagens förhandel. Enligt banken, som återupprepade en underviktsrekommendation för aktien, är det mest oroande en ”vidlyftig” värdering och att ett bättre resultat kommande kvartalsrapport kan vara av engångskaraktär. Deutsche Bank-analytikern, Emmanuel Rosner, höjde i stället sin riktkurs till 1.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Analys: Ny rekordnivå för konkurser globalt

Under årets fem första månader har antalet företagskonkurser världen över varit högre än nivån för helåret 2019. Konkurserna väntas fortsätta öka under det andra halvåret medan pandemin fortsätter att sätta ekonomiskt tryck.  .

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Analys: ”Signifikant försäljningsökning andra halvåret”

Det skriver Pareto Securities i den analys där banken höjer sin rekommendation för Synthetic MR till köp från behåll och där riktkursen höjs till 310 från 200 kr. Banken hänvisar särskilt till nyheten att det amerikanska bolaget Proscan Imaging kommer att integrera Synthetic MR:s produkt SyMRI i sitt kliniska arbetsflöde, som ger tillgång till 25 bildcentra i USA. Avtalsstorleken har inte offentliggjorts men Pareto tror att värdet kan vara ”betydande” och bedömer att full integration kan generera licensintäkter i intervallet 7-14 miljoner kr.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Marginell återhämtning på gästnätter

Totalt sett är det fortfarande låga nivåer, särskilt för hotellen. – Storstäderna och Gotland är de hårdast drabbade. Vi kan dock skönja en viss ljusning i maj för andra boendeformer.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Bomarknaden: Tydlig nedgång i såld nyproduktion

Under det andra kvartalet 2020 såldes det 29 procent färre nyproducerade bostadsrätter på Hemnet än under det andra kvartalet 2019. I Stockholms län minskade försäljningen med hela 43 procent. – Vi såg en begynnande återhämtning för nyproduktionen i början av året, efter det tidigare stålbadet, men sedan kom corona och säljvolymerna minskade.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Företagsobligationer: Ökat tryck i emissioner under sommaren

Kreditstrategen Cem Keltek säger till nyhetsbyrån att företag som ännu inte gått in i så kallad blackout-period inför att halvårssiffror ska publiceras kan tänkas vara aktiva under innevarande vecka. Framöver under denna månad tror han inte heller på någon tydlig sommarlunk. ”Företag torde fortsätta sträva efter läglig finansiering i spåren av fortsatt oklara utsikter”, citeras han.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Här är måndagens färska köprekar

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Intrum till köp från sälj. Riktkursen höjs till 210 från 120 kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Storbritannien överväger utesluta Huawei från 5G-nätverk

Ministrar vid National Security Council (NSC) kommer tillfrågas att godkänna ny lagstiftning nästkommande två veckor för att omöjliggöra inköp av Huaweis produkter från och med slutet av året. De nya uppgifterna kommer efter att landet så sent som i januari uttryckt att Huawei kan komma att spela en ”begränsad roll” i landets 5G-utrullning.  .

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Norwegian ser gradvis ökas efterfrågan

Under juni månad var åtta flygplan i bruk och inrikesresorna var begränsade till flygningar på regeringens uppdrag. Norwegian flög under månaden 113.004 resenärer, och den totala kapaciteten uppgick till cirka 114 miljoner.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.