PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 08 July, 16:44

PrivataAffärer - 29 jun 20 kl. 08:10

Aktierna som spararna fyndköpte under pandeminDen mest nettoköpta aktien på börsen har sedan den 1 januari har varit Investor, trots att kursrörelsen varit svag, 1 procent ned. När Alexander Gustafsson undersökte vilka aktier privatspararna fyndköpt hittills i år hade Investor tappat endast 1 procent jämfört med börsårets första dag. Privatspararna har inte legat på latsidan på börsen under det första halvåret. Antalet avslut på börsen i Sverige har varit rekordhöga och det har funnits köpkraft. ”Det är faktiskt lite anmärkningsvärt att det funnits en så pass hög vilja att investera under både det kraftiga raset men också under den återhämtning som varit.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Investor, Alexander Gustafsson, Sverige, Nordnetbloggen, Nordnets, Latour, Kinnevik, Swedbank, Scandic Hotels, Norwegian Air Shuffle, Hotels, Intrum, Ica, Axfood, Gustafsson, Nordnet, Nordnet Totalavkastning, Air Shuttle, SEB, SBB, SAS, ICA, Zeneca, Bank

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Aktiernasom , spararna, fyndköpteunder , pandemin
PrivataAffärer - 31 jan 19 kl. 09:55

Spararna nettoköpte aktier för femte månaden i rad

”Efter den sura avslutningen på fjolåret är vi nu på väg mot den bästa börsstarten på 25 år med en uppgång på 7 procent. Spararna köper aktier för femte månaden i rad, men det är försiktiga köp där man framför allt vänder sig till bolag med hög direktavkastning, medan man väljer bort de mest cykliska bolagen. Det är fullt rimligt med tanke på de frågetecken som finns kring den globala konjunkturen”, kommenterar Johanna Kull, sparekonom på Avanza, i ett pressmeddelande.

PrivataAffärer - 28 mar 19 kl. 10:00

Spararna nettoköpte aktiefonder för tredje månaden i rad

Det visar månadsstatistiken för mars från de båda nätmäklarna Avanza och Nordnet. Samtidigt sålde spararna sina Latinamerika- och Brasilienfonder. Globalfonder är månadens klart mest köpta fonder hos Avanzas kunder, men även teknikfonder var av stort intresse.

DI - 04 feb 16 kl. 11:29

Spararna storköpte Fingerprint i januari

Fingerprint är upp närmare 5,4 procent efter en stark kvartalsrapport. Det är vältajmat för spararna som storköpte biometriaktien i januari..

DI - 09 feb 18 kl. 14:53

Sven Hagströmer fyndköpte under börskaoset

Finansmannen Sven Hagströmer avslöjar att han fyndhandlat under de senaste dagarnas börskaos. Men han varnar samtidigt för att ta onödiga risker och skickar ett tydligt råd till andra investerare..

DI - 27 maj 20 kl. 14:19

Förvaltaren fyndköpte i raset – pekar ut favoriten: ”Potential att mångdubbla kursen”

Börskollapsen i vintras slog hårt mot många. Men Oscar Karlsson på Handelsbanken lyckades navigera rätt genom turbulensen..

DI - 11 mar 20 kl. 08:40

Småspararna köpte i dippen - här är topplistan

Måndagens börsturbulens fick nätbankernas kunder att trycka på köpknappen. Det visar statistik från Nordnet och Avanza över de mest köpta….

DI - 14 okt 14 kl. 16:23

Bolund om Investor-aktierna: Jag köpte dem inte själv

Samma dag som Miljöpartiets Per Bolund tillträdde som minister paniksålde han aktier i Investor, som är huvudägare i krigsmaterieltillverkaren Saab och helägare i välfärdsföretaget Aleris. Under måndagen ville han inte kommentera sitt innehav i Wallenbergsfärens maktbolag. Nu tar han dock bladet från munnen: "Jag tyckte inte att det kändes rätt att ha aktier, helt enkelt.

PrivataAffärer - 30 apr 15 kl. 10:11

Aktierna vi köpte i april

Småspararnas aktiehandel nådde rekordnivåer under april. Här är bolagen som köptes och såldes mest under månaden....

PrivataAffärer - 31 jul 19 kl. 10:00

Spararna fortsätter tanka Swedbank i juli

Att Swedbank sänkte utdelningen var inte förvånande med tanke på hotet om böter, menar Frida Bratt, Nordnets sparekonom. Direktavkastningen, som ju varit en stor anledning att äga bankaktier, påverkas därmed ganska ordentligt, konstaterar hon. – Bankernas rapporter kan vara en anledning att justera synen på vad det innebär att äga bankaktier, säger Frida Bratt.

PrivataAffärer - 30 jun 20 kl. 07:58

Privatspararna nettoköpte aktier för fjärde månaden i rad

”En andra virusvåg, som skulle kunna sätta stopp för återöppnandet av ekonomier, är inte vad marknaden räknat med. Spararna har reagerat på osäkerheten med att sälja av en del cykliskt som gått urstarkt i rekylen, men också med att fortsätta bottenfisket” säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet. Hos Avanza var Evolution Gaming den mest köpta aktien under månaden, medan Net Ent avyttrades i störst utsträckning.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Husqvarna gör omvänd vinstvarning

Nettoomsättningen beräknas vara omkring 13.500 miljoner kronor under andra kvartalet (13.789), en minskning med 2 procent jämfört med föregående år.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Affärsvärlden: Aktien som fortfarande är köpvärd

Även om effekten tycks vara temporär så är det ändå ett styrketecken att Kindred kan växa spelöverskottet trots många uppskjutna och inställda sportevenemang, anser Affärsvärlden. ”Givet att 2021 ser ut att bli ett rikligt sportår så kan Kindred säkerligen bli en relativ vinnare i spelsektorn kommande år. Bolaget ser även ut att ha en intressant position för att ta vara på tillväxtmöjligheterna i USA”, skriver tidningen.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Citi: Ericssons prognoser för 2020 höjs i betydande grad

Electrolux aktie var vid lunchtid upp 5 procent efter att vitvaruföretaget meddelat att förlusten för det andra kvartalet blir mindre än tidigare väntat. Bolaget förklarade den positiva utvecklingen under senare delen av kvartalet främst med att restriktioner i Europa gradvis upphävts. Rörelseresultatet beräknas enligt Electrolux bli omkring -100 miljoner kr, jämfört med tidigare bedömning om en ”betydande” förlust.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Här är onsdagens färska köprekar

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Fabege till köp från behåll. Riktkursen höjs till 140 från 125 kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

RNB: Kraftig ökning av e-handeln

”Mars månad var extremt tufft för att sedan vända till två positiva försäljningsmånader tack vare ett fokus på e-handel. Butikerna i Norge och delar av Finland var helt stängda i flera veckor. Under detta omtumlande kvartal är det ett riktigt styrketecken med en försäljningsökning”, skriver RNB:s vd Kristian Lustin i delårsrapporten.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Omvänd vinstvarning från Kindred

Underliggande ebitda för det andra kvartalet 2020 bedöms ligga i intervallet 48-53 miljoner pund, jämfört med 30,5 miljoner pund motsvarande period 2019. Det framgår av ett pressmeddelande. ”Trots att inställda idrottsevenemang har påverkat andra kvartalet, har en solid tillväxt i intäkter från andra produkter delvis kompenserat”, skriver Kindred och pekar bland annat på bolagets egen racingplattform samt andra evenemang som Esport.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Swedbank höjer aktievikten och överviktar Europa

Det är ett mycket märkligt första halvår på börsen som precis har avslutats, och det kommer att gå till historien av flera skäl, konstaterar Mattias Isakson, aktiestrateg i en intervju i Aktiellt, Swedbank och Sparbankernas publikation om placeringar. Coronaviruset kom att skaka om såväl världen som de finansiella marknaderna. – I maj tog vi ner aktievikten till en mindre undervikt, inte för att vi hade en direkt negativ syn på risk, men mot bakgrund av aktiemarknadens starka utveckling ansåg vi att kreditmarknaden var attraktivare ur ett riskperspektiv, säger Mattias Isakson i intervjun.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Electrolux: Förlusten blir betydligt lägre än väntat

Rörelseresultatet beräknas bli omkring -100 miljoner kr jämfört med förväntade 1.219 miljoner kr. I samband med delårsrapporten för första kvartalet i maj meddelade Electrolux att bolaget förväntade sig en ”betydande” förlust för andra kvartalet.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Oscar Properties stämmer Stockholm stad

Stämningen sker enligt Oscar Engelbert på grund av att staden förra sommaren uppgav att den rening av marken som enligt avtal och ställda miljökrav Staden hade åtagit sig att utföra enligt exploateringsavtal med OP inte längre skulle komma att utföras av Staden, varken före eller efter ett tillträde, utan att Oscar Propeties skulle ordna det. – Oscar Properties finansiärer accepterade inte dessa ändrade villkor och Staden hävde utan giltigt skäl köpet av marken för projektet Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden och erbjuder sig märkligt nog nu åter i förhållande till ny exploatör att uppfylla alla ställda miljökrav. Sedan Stadens hävning har en utomrättslig lösning diskuterats och Staden har fått del av kravet och allt som redovisas i stämningen för en tid se

PrivataAffärer - Igår: 14:35

Storägare har gått ur Powercell

I och med försäljningarna har de bägge bolagen nu gått ur sina innehav i Powercell. Per den 31 mars uppgick Midroc New Technologys innehav till 3,1 procent av kapitalet medan motsvarande andel för Finindus var 2,8 procent, enligt ägardatatjänsten Holdings. ”Det är vår affärsidé att gå in i tidiga skeden och ta ett bolag från ingenting till någonting.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.