SR > Nyheter

Thursday, 16 July, 14:37

SR - 29 jun 20 kl. 08:02

Just nu: Hur mycket är MP villiga att kompromissa?I augusti ska den parlamentariska migrationskommittén presentera ett förslag på framtidens migrationspolitik - ett förslag med brett stöd i riksdagen. Men en rad av punkterna går på tvärs med Miljöpartiets politik och när nu slutförhandlingar pågår höjs också tonläget. Hur ställer sig Miljöpartiet till den avgörande domen om Preems raffinaderi i Lysekil som fick grönt ljus att fördubbla sin verksamhet. Ett beslut som lokala MP-grenar är starkt emot men vad säger språkrören. Hur mycket är Miljöpartiet villigt att kompromissa om sin politik och vad händer när gränsen är nådd?
Läs mer på SR
Läs mer om:
MP, Miljöpartiets, Miljöpartiet, Preems, Lysekil, Isabella Lövin, P1, Mikael Kulle

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Justnu Hur mycket är MP , villigaatt , kompromissa
DI - 05 apr 19 kl. 21:58

Pundet faller efter att Labour anklagat May för att inte vara villig att kompromissa

Det skakar i samtalen mellan Storbritanniens premiärminister Theresa May och oppositionsledaren Jeremy Corbyn. Nu anklagar Labour premiärministern för att inte vara villiga att kompromissa. Pundet faller på uppgifterna..

SVT Debatt - 28 mar 14 kl. 06:00

Sluta kompromissa med fotbollshuliganerna

FOTBOLL Det är 12 år sedan min bror Tony dog i ett huliganbråk i Stockholm. Svenska Fotbollförbundet och klubbarna gör fortfarande alldeles för lite för att stävja det fotbollsrelaterade våldet i Sverige.  I helgen drar Allsvenskan i fotboll igång.

DN - 23 jun 20 kl. 14:50

C redo kompromissa om volymmål

Centerpartiet öppnar för att kompromissa om ett tak för asylmottagandet – en brännande fråga som just nu diskuteras i migrationskommittén..

SVT - 03 jul 20 kl. 10:56

Anders W Jonsson (C): Beredda att kompromissa om migrationen

C vill inte ha ett volymmål för asylsökande, men just den frågan är hetast i de fortsatta förhandlingarna i migrationskommittén, där partiet ingår. – Det viktigaste för oss är att göra skillnad i människors vardag. Då kan man inte sätta sig vid sidan om och säga att vi är inte beredda att kompromissa om någonting, säger Anders W Jonsson (C), vikarierande partiledare i Morgonstudion..

Dagen - 08 feb 12 kl. 03:00

Villiga behövs för att reformera

"Frikyrkligheten bar inte hela vägen". Så avslutar Sigfrid Deminger, teol. dr.

Dagensanalys.se - 30 jan 17 kl. 12:57

”Trettiplussare” är extra villiga att dela med sig av personlig data mot belöning

Ny, global forskning visar att en fjärdedel av internetanvändarna kan tänka sig att dela med sig av data mot sådant som erbjudanden, rabatter eller betalningar. Det verkar också som om det är de i trettioårsåldern som är mest öppna för tanken. Detta enligt en studie från GfK, som baserats på en onlinebaserad undersökning med över 22000 konsumenter över 15 år från 17 länder.

Sydsvenskan - 23 feb 14 kl. 05:30

Konsten att kompromissa

Alla som någon gång har flyttat ihop känner säkert igen den förväntansfulla och smått ivriga glädjen när man är i startgroparna för att inreda hemmet tillsammans. Kanske känner du också då tyvärr igen upplevelsen av när din självklara smak inte alltid rimmar överens med den andres smaksinne. Den där antika byrån du håller så kär synas helt plötsligt i sömmarna och får långa missnöjesblickar.

HBL - 12 maj 14 kl. 15:48

Nu måste Östnyland kompromissa

ÖSTNYLAND. Utbildning i den egna regionen är det viktigaste som finns, därför måste man också i Östnyland hitta en gemensam melodi, senast i höst, säger Mikaela Nylander.
Stora reformer, och stora besparingar drabbar speciellt andra stadiets utbildning under de närmaste åren.

Nyan - 28 aug 18 kl. 13:00

Orkla får kompromissa

Odlingschef Christer Clemes konstaterar att man måste kompromissa på både storlek och sorter den här hösten för att säkra tillgången på chipspotatis.
Chipspotatisen börjar tas in den 10 september, men provgrävningarna visar att skörden är markant mindre än vanligt. – Det är jättestora variationer.

Skånskan - 31 mar 17 kl. 05:00

Få Skurupsbor villiga att erbjuda husrum

SKURUP Få Skurupsbor kan tänka sig att hyra ut bostäder till unga vuxna i behov av eget boende.
Kommunen fortsätter dock att arbeta för att de unga som nu fått uppehållstillstånd ska kunna slussas vidare ut i ett självständigt vuxenliv. ERWP.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Ytterligare 21 nya dödsfall rapporterade

Varje tisdag och torsdag hålls den myndighetsgemensamma pressträffen om covid-19. Följ rapporteringen här..

SR - 30 minuter sedan

Ett beslut om EU-ländernas stödpaket rycker närmare

I dag är statsminister Stefan Löfvén på plats i Paris för att träffa Frankrikes president Emmanuel Macron inför EU:s toppmöte i Bryssel. Ekots EU-kommentator Susanne Palme..

SR - 30 minuter sedan

Ytterligare 21 döda i viruset i Sverige

Det senaste dygnet har 21 dödsfall till följd av coronaviruset rapporterats in i Sverige. Det framgår av Folkhälsomyndighetens sammanställning på torsdagen. Totalt har nu 5 593 personer i landet dött efter att ha bekräftats smittade av viruset..

SR - 1 timme sedan

Polisens bruk av drönare kritiseras

Att inte bli övervakad är en mänsklig rättighet - men polisen använder numer ofta drönare för övervakning vilket gör att allmänheten inte alltid vet att den blir övervakad. Janne Flyghed, professor i kriminologi, är kritisk mot polisens användande av drönare, eftersom det finns en risk för att de missbrukas..

SR - 1 timme sedan

Dom: Fel att neka hemtjänst till sommargäster

Halmstads kommun gjorde fel när den nekade en kvinna hemtjänst vid hennes sommarvistelse. Det slår kammarrätten i Göteborg fast, sedan den prövat ett fall där en kvinna som vanligtvis bor i Halmstads kommun sökte hemtjänst då hon skulle vistas i sin sommarstuga i Falkenberg..

SR - 3 timmar sedan

Fler unga rädda för tvångsäktenskap och våld

Fler barn och unga hör av sig till Rädda Barnens stödchat för att de oroar sig för att bli bortgifta mot sin vilja. Samtalen om våld ökar också kraftigt under coronapandemin..

SR - 3 timmar sedan

Regeringen vill införa förarbevis för vattenskoter

Regeringen vill ta krafttag mot vattenskoteråkare..

SR - 4 timmar sedan

Mångmiljardorder på batterier till Skellefteå

Det svenska batteriföretaget Northvolt har säkrat en mångmiljardorder från den tyska biljätten BMW..

SR - 4 timmar sedan

EU-domstolen ställer krav på bättre dataöverföring

Facebooks dataöverföringar av personuppgifter har prövats av EU-domstolen, efter att aktivisten Max Schrems väckt frågan..

SR - 5 timmar sedan

Minskat resande ledde till storförlust för SJ

Efter en stark inledning på året gör det statliga resebolaget SJ en förlust på drygt 620 miljoner kronor före skatt för årets andra kvartal..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.