Nyan > Svenskfinland

Friday, 03 July, 20:58

Nyan - 29 jun 20 kl. 07:57

310 000 euro för tjärasfaltenTotalkostnaden för vidare borttransport av den giftiga asfalten i Jomala Ödanböle beräknas bli 310 000 euro, enligt beredningen inför infrastrukturnämndens möte i dag. Det handlar om totalt 1 088 ton asfalt som ska föras med lastbåt till riket. Mängden överstiger det som ursprungligen ingick i upphandlingen för borttransporten. Infrastrukturnämnden i Mariehamn ska i dag ta beslut om fortsättningen av arbetet med asfalttransporten. Tidigare har 820 ton asfaltmassa förts bort i två olika omgångar till en kostnad av 135 000 euro.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Jomala Ödanböle, Mariehamn, Ödanböle, Ålandsvägen, TEXT, Jansson, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 310, 000, euroför , tjärasfalten

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

”Ålandskoalition” övervägs i Belgien

Ska Ålandskoalitionen lyckas få till stånd Belgiens första fungerande regering på över 300 dagar?
Ett nytt förslag till regeringssammansättning har fått namn efter färgerna i Ålands flagga.

Jan Nolmans, politisk kommentator och EU-anställd i Bryssel, beskriver Ålandskoalitionen som en anpassning av det som tidigare kallades Sverigekoalitionen.

Nyan - 2 timmar sedan

Förbud mot svall i Slottssundet

Förbud mot svall införs i Slottssundet i Sund Kastelholm, enligt beslut från Ålands landskapsregering. Förbudet införs efter att båtar har körts där så att svall har orsakat problem för boende längs med sundet. Ingen hastighetsbegränsning införs.

Nyan - 3 timmar sedan

Skogsindustrier vill bygga biopanna

Ålands skogsindustrier ab anhåller om bygglov för nybyggnad av biopanna på fastighet i Godby. Biopannan skulle placeras innanför skyddsområde. Byggnadsinspektörens förslag var att grannarna ska underrättas och ges möjlighet att yttra sig innnan kommunen kan godkänna bygglovet.

Nyan - 4 timmar sedan

De vill ha dina förslag

Landskapsregeringen har tillsatt tre idéutvecklingsgrupper för att komma med förslag på åtgärder för att hantera pågående kriser. .

Nyan - 5 timmar sedan

Helgens V65-trav är betydelsefullt

Lördagens premiär på Ålandstravet är efterlängtad av många. Bland de tävlande finns en monsterhäst. .

Nyan - 7 timmar sedan

Kulturell sprit i Åland Distillery

I dag öppnar Åland Distillery sina dörrar vid Jan Karlsgården intill Kastelholms slott. .

Nyan - 7 timmar sedan

Vad är dina minnen av Birka?

Efter 49 år på Östersjön upphör Birka Cruises med sin verksamhet i spåren av den pågående Covid-19 pandemin. Har du några minnen av kryssningsveteranen? Har du arbetat på Birka?

Nyan - 9 timmar sedan

Sagolika Åland i fotoutställning

”Åland är en plats där man kan lugna ner sig.” .

Nyan - 10 timmar sedan

Birka Cruises lägger ned verksamheten

Eckerökoncernens dotterbolag Birka Cruises Ab har idag kallat till MBL-förhandlingar, medbestämmandeförhandling, angående bolagets avsikt att lägga ned verksamheten.
Det aviserar man i ett pressmeddelande. TEXT: Heidi Hendersson heidi.

Nyan - 10 timmar sedan

Ny belysning på fiskefyrar

Landskapsregeringen beställer nya solcelldrivna led-belysningsarmaturer till tre fiskefyrar, Hundklubben, Stångskär och Salkobb. I samarbete med Ålands fiskare och Ålands sjöräddningssällskap genomförs just nu ett Leaderprojekt där renovering av vissa fiskefyrar ingår. Projektet omfattar även att renovera nio fyrbyggnader i skärgården och att dokumentera fiskefyrarnas historik.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.