Dagens Medicin > Nyheter

Wednesday, 08 July, 06:10

Dagens Medicin - 29 jun 20 kl. 07:00

”Politiker borde arbeta med sjukvården och inte mot den”Vårt jobb är inte att kompensera för växande systembrister som ytterligare ökar belastningen på den redan ansträngda sjukvården, skriver läkaren Panteha Hatefi..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Panteha Hatefi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politiker, borde, arbetamed , sjukvårdenoch inte mot , den
Sydsvenskan - 21 jun 15 kl. 04:00

Sjukvården ska inte bygga på att vi jobbar extra – det är dags att sluta

Det råder ingen tvekan om att det är oreda i den skånska akutsjukvården. Alla som inte levt under en sten de senaste månaderna vet det, tidningar och sociala medier rapporterar dagligen om missförhållanden, underbemanning och rekryteringsproblem.Du har idag tillgång till akutsjukvård.

Helsingborgs Dagblad - 21 jun 15 kl. 04:00

Sjukvården ska inte bygga på att vi jobbar extra – det är dags att sluta

Det råder ingen tvekan om att det är oreda i den skånska akutsjukvården. Alla som inte levt under en sten de senaste månaderna vet det, tidningar och sociala medier rapporterar dagligen om missförhållanden, underbemanning och rekryteringsproblem.Du har idag tillgång till akutsjukvård.

YA - 11 jul 13 kl. 04:00

Vårda helheten i sjukvården

Foto: Ingvar Karmhed / SvD / SCANPIX
Sjukvården i Skåne måste utvecklas. En konsekvens kan bli att vissa får längre till planerad sjukvård.
Det är ett genuint dilemma.

Barometern - 26 maj 14 kl. 08:49

Inga hyrläkare inom sjukvården

”Målet för sjukvården måste vara att klara sig utan hyrläkare samtidigt som tillgängligheten ska vara fortsatt hög.” Den nya läkarutbildningen i Kalmar blir en milstolpe för sjukvården i länet. För bemanningen av framtidens hälso- och sjukvård betyder de 100 läkarstudenterna som ska finnas på länssjukhuset oerhört mycket.

Sydsvenskan - 04 apr 14 kl. 05:30

Sjukvården – en kampanjarena för partierna

På onsdag besöker Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson akutmottagningen i Malmö, vilket har lett till massiva protester.För snart två månader sedan besökte Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven barnintensiven i Lund. Då var det ingen som invände.

Barometern - 26 okt 13 kl. 12:43

Sjukvården: våra resurser går till helt fel saker

Jag har varit inlagd i knappt två dygn på hjärtavdelningen vid Länssjukhuset i Kalmar och fått uppleva hur det går till i verkligheten. Att landstinget tvingas höja skatten har numera min fulla förståelse. Vad jag också förstår är att skattehöjningen orsakas, inte av de reella behoven, utan av en grav misshushållning med resurserna.

YLE - 12 nov 15 kl. 05:15

"Sjukvården ingen anarkistisk marknad"

Enligt professorn i produktionsekonomi Paul Lillrank är den ökade valfriheten inom vården ett steg i rätt riktning. Det är ändå viktigt att man sätter upp tydliga kriterier för de privata aktörerna, påminner Lillrank. - Valfriheten är den centrala frågan i vårdreformen.

Barometern - 08 sep 14 kl. 07:41

Sjukvården får högt betyg

”Även om det fortfarande finns utmaningar med tillgängligheten så har landstinget i Kalmar län i dag Sveriges kortaste vårdköer och de nöjdaste patienterna enligt den nationella patientenkäten.” Befolkningen blir allt nöjdare med sjukvården i Kalmar län. Enligt en ny väljarundersökning gjord bland 2 000 länsbor tycker över 74 procent att sjukvården går att rätt håll i landstinget.

YLE - 05 mar 16 kl. 19:40

Sjukvården knäckfråga gällande landskapstillhörighet i Nedervetil

På måndag ordnar gruppen Pro Kronoby ett allmänt möte i Nedervetil. Mötet handlar om vården och Kronobys framtid. Och vården verkar vara just den fråga som kan avgöra kommunens framtid.

BT - 28 aug 14 kl. 08:56

Mer feminism i sjukvården

Feministisk sjukvård. Marjan Garmroudi (V) anser att det krävs ett klass- och könsperspektiv på hälso- och sjukvården för att det ska bli en jämlik och jämställd vård. Hon skriver att: vård ska ges efter behov och inte till den som kan betala bäst.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 15 timmar sedan

Försämringar kan slå mot vården om någon vecka

Kurvan över avlidna i covid-19 sjunker, och både antalet allvarliga och milda fall av sjukdomen blir allt färre..

Dagens Medicin - 18 timmar sedan

Kommundirektör tar över Region Dalarna

På tisdagen blev det klart vem som ta över efter Karin Stikå Mjöberg som regiondirektör i Region Dalarna..

Dagens Medicin - 19 timmar sedan

Kraftig ökning av rapporterade biverkningar

Antalet rapporterade biverkningar kopplade till läkemedel ökade lavinartat fjol, enligt Läkemedelsverket..

Dagens Medicin - 20 timmar sedan

Röster om coronakommissionen: “Det behövs en djävulens advokat”

Vårdförbundet oroas över att omvårdnadsfrågorna ska missas och professor Björn Olsen hade velat se en medlem från något nordiskt grannland i coronakommissionen..

Dagens Medicin - 21 timmar sedan

För många klarade tentorna

Ett femtiotal läkarstudenter riskerar att nekas fortsätta studera på Karolinska institutet i höst. Detta då ovanligt många har klarat sina omtentor under coronapandemin, när tentorna gjordes på distans..

Dagens Medicin - 23 timmar sedan

”Staten måste ta ansvar för systemfelen i äldrevården”

Bristen på geriatriker, geriatrisk kompetens och medicinsk ledning i många kommuner leder till helt ohållbara brister i den kommunala äldresjukvården, skriver debattörer från SPF Seniorerna..

Dagens Medicin - Igår: 12:38

Myndigheter ombeds rigga för andra våg

Regeringen ger fyra myndigheter och länsstyrelserna i uppdrag att rigga för e n eventuell andra smittvåg av corona i höst..

Dagens Medicin - Igår: 09:45

Göran Stiernstedt: ”Det finns mycket att lära”

Göran Stiernstedt som är vårdens tunga representant i coronakommissionen anser inte att hans ordförandepost för tre stockholmssjukhus är något hinder i vägen..

Dagens Medicin - Igår: 07:45

Varning när brandmän bemannar ambulanser

Personalbrist till följd av coronapandemin har gjort att brandmän och militärer på flera håll i landet bemannat ambulanser..

Dagens Medicin - Igår: 07:00

Nya arbetssätt krävs om vårdplaner ska kunna visas på 1177

Invånarna ska få större möjligheter att bli medskapare i sin vård. Därför har Inera tagit fram ett förslag på hur vårdplaner ska kunna visas upp på 1177.se.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.