SVT > Inrikes

Thursday, 02 July, 08:38

SVT - 29 jun 20 kl. 06:41

TBE-smittade Emil låg ett halvår på sjukhusEmil Karlsson önskar att han hade anat vad det kan innebära att drabbas av TBE, den fästingburna hjärnsjukdom som sprider sig över landet. Då hade han vaccinerat sig för flera år sedan..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
TBE, Emil, Karlsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: TBE-smittade, Emil, lågett , halvår, sjukhus

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Stort stopp i Skånes tågtrafik

Det är stopp i tågtrafiken mellan Malmö och Burlöv efter en olycka vid 03-tiden. All tågtrafik till och från Malmö påverkas..

SVT - 5 timmar sedan

Nära hälften av de som begår dödligt våld har kontakt med psykiatrin innan

Fyra av tio gärningspersoner som begår dödligt våld har kontakt med psykiatrin under året innan brottet, visar en ny rapport från Brottsförebyggande rådet, BRÅ. Men det är svårt för psykiatrin att på förhand avgöra vilka som kommer att begå dödligt våld..

SVT - 8 timmar sedan

Barn trillade från fönster i Malmö – två gripna

Ett litet barn vårdas på sjukhus efter att ha trillat ut genom ett fönster i Limhamn i Malmö. Polisen utreder ett misstänkt grovt brott och två personer har gripits..

SVT - 8 timmar sedan

En skottskadad i Enskede i Stockholm

En man har hittats skottskadad i Enskede i södra Stockholm. Polisen söker efter misstänkta gärningsmän..

SVT - 10 timmar sedan

Regeringen satsar ytterligare 100 miljoner kronor för jobb till unga

Arbetslösheten bland unga ökar snabbt i spåren av coronakrisen. Nu satsar regeringen ytterligare 100 miljoner kronor för att stärka kommunernas möjlighet att skapa jobb åt unga. Men tillskottet är långt ifrån tillräckligt, menar Moderaterna.

SVT - 10 timmar sedan

Skatteverkets nya besked: Träningsappar kan ge friskvårdsbidrag

Träningsappar och andra internettjänster som kan användas för hemmaträning omfattas nu av friskvårdsbidraget. – Tiderna har förändrats. Många vill inte gå till gymmet i dag på grund av coronapandemin, säger Pia Blank Thörnroos vid Skatteverket..

SVT - 11 timmar sedan

Läkemedelschefen: ”Vi har inte tillräckligt”

Trumpadministrationen har lagt beslag på nästan alla doser av coronamedicinen remdesivir. Sverige har fått nöja sig med ett hemligt antal donationer – som enligt medieuppgifter är ”ett fåtal” – i övrigt är lagret tomt. – Vi har inte kunnat få tag på medicinen i Sverige, säger Maria Landgren, läkemedelschef på Region Skåne..

SVT - 11 timmar sedan

Professorn om coronamedicinen: ”Moraliskt och etiskt problematiskt”

USA har i stort sett köpt upp hela lagret av coronamedicinen remdesivir för tre månader framåt. Det kan vara etiskt och moraliskt problematiskt, enligt Anders Sönnerborg, professor inom infektionssjukdomar på Karolinska institutet. – Det är allvarligt om det är så att endast ett fåtal doser kommer till länder utanför USA..

SVT - 11 timmar sedan

Antikroppstest dröjer till i höst på flera håll

Trots Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer, om att personer med positivt antikroppstest kan umgås med riskgrupper, så ändrar inte regionerna planeringen för den allmänna provtagningen. PRO är kritisk till att inte alla regioner prioriterar tester som skulle kunna minska ensamheten bland äldre..

SVT - 13 timmar sedan

Coronaeffekten: Arbetsförmedlingen hinner inte hjälpa de som är arbetslösa sedan tidigare

Antalet personer som får praktik, extratjänst eller nystartsjobb har minskat drastiskt i år jämfört med 2018. Arbetsförmedlingen har skickat 100 000 färre till arbetsmarknadsåtgärder, en av anledningarna sägs vara coronaviruset..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.