YA > Nyheter

Wednesday, 08 July, 06:22

YA - 29 jun 20 kl. 06:00

Kommundirektören: Ystad blöder i onödanYstads kommun blöder miljoner kronor varje år, i felaktigt utnyttjade fastigheter. Det finns i dag inte ens en samlad förteckning över att alla byggnader som kommunen faktiskt äger. En ny enhet ska nu skapas för att kommunens fastighetshantering ska bli effektivare..
Läs mer på YA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommundirektören, Ystad, blöderi , onödan
Kristianstadsbladet - 21 mar 13 kl. 09:05

Nilsson: Det är på söder som stadens idrott ska utvecklas

Foto: WSP ToCOMAN
Det finns ett ordspråk som säger att: ?politiker är som krokodiler, stora i käften men saknar öron.?
Kristianstads politiker är inget undantag.

Skånskan - 31 mar 16 kl. 06:00

Bostäder ska ordnas för 95 nya flyktingar

Ystad I år ska Ystad kommun att ta emot 95 flyktingar med permanent uppehållstillstånd.
De behöver bostäder, och nu startar kommunen en arbetsgrupp som ska lösa situationen så smidigt som möjligt.
– Att ta väl hand om dem är ett sätt att skaffa framtida kommuninnevånare, säger Kommundirektör Johan Rosenkvist.

YLE - 24 mar 17 kl. 12:28

ÅU:s Dan Lolax: Valet av Simola är djupt problematiskt

Förtroendet för tidningen kan få sig en törn i och med valet av Simola, säger Dan Lolax som är samhällsreporter på Åbo Underrättelser, som Raseborgs stadsdirektör Tom Simola som nyutnämnd vd ska ansvara för. Lolax tycker att valet är djupt problematiskt. Dan Lolax anser att det är knepigt då man väljer en person från den offentliga sektorn som ÅU ska bevaka.

Nyan - 05 aug 15 kl. 19:45

När känslorna får styra våra beslut

Något djupt obehagligt håller på att hända i den bygd där jag tillbringat somrarna de senaste nitton åren. Jag tittar ut över havet, omgiven av det landskap där min hustru är född och uppvuxen. Här möter min son sin släkt och sina vänner, här har vi försökt skapa oss en tillvaro av vänskap och generositet, ömsesidig tillit och respekt.

YLE - 19 maj 17 kl. 05:01

Almahemmets renovering kan få vänta

Vänta med en renovering av äldreboendet Almahemmet i Kimito. Det är kommundirektör Anneli Pahtas förslag till politikerna. Almahemmet är i behov av en grundlig renovering och bland annat installeringen av en automatisk släckningsanordning i hemmet har varit på tapeten redan flera år.

YLE - 16 jan 15 kl. 04:56

Förslag i Vörå: Förkasta rapporten om Båssar

Inför kommunstyrelsens möte i Vörå på måndag föreslås att förtroenderapporten mot kommundirektör Christina Båssar förkastas och att medling inleds omedelbart. Styrelseordförande Rainer Bystedt, SFP, stöder förslaget. - Det är klart att det finns delade uppfattningar, men jag tror att det finns en vilja till diskussion kring det här, säger Bystedt.

Skånskan - 18 okt 18 kl. 06:00

SD tar över – då lämnar högste chefen

HÖRBY Samtidigt som Sverigedemokraterna tar makten i Hörby väljer kommundirektören Johan Eriksson, kommunens högste tjänsteman, att lämna sin post.
Men avhoppet har inget med maktskiftet att göra i kommunen, försäkrar Eriksson – trots att det finns Sverigedemokrater som både har polisanmält honom och ifrågasatt hans agerande.Johan Eriksson anställdes som kommunchef i Hörby i september 2013, och har jobbat under två kommunalråd under sina år i Hörby – Lars Ahlkvist och Susanne Meijer (S).

YLE - 23 jan 17 kl. 04:33

Välkommen till framtidens kommun!

Det råder apati på en del håll på kommunfältet. Kommunerna blir av med en stor del av sina uppgifter i samband med vård- och förvaltningsreformen. I Lappträsk tror man ändå på framtiden.

Trelleborgs Allehanda - 05 apr 13 kl. 06:30

Styrelsen delad om Rådhusombyggnad

Foto: Tomas Nyberg
Kommunstyrelsen är delad på mitten när det gäller Rådhusets ombyggnad. Sju ledamöter från den styrande femklövern röstade på onsdagen för att fortsätta projekteringen medan sju ledamöter från S och SD vill ta fram fler alternativ.
-Vann gjorde vårt förslag med ett tillägg från Åke Svensson (KD) att vi även skulle titta på ett alternativ med en ombyggnad utan ny sessionssal för kommunfullmäktiges sammanträden, säger Ulf Bingsgård (M), vars utslagsröst fällde avgörandet.

YLE - 02 nov 14 kl. 15:58

Gästgivars populärast bland Korsholmspolitikerna

Riksdagsledamoten Lars Erik Gästgivars har just nu ett lite övertag på Rurik Ahlberg inför riksdagsvalet. Men flera Korsholmspolitiker är ännu osäkra kring vem de ska stöda. Yle Österbotten ringde runt till de elva som representerar Svenska Folkpartiet i Korsholms kommunstyrelse.

Fler nyheter från YA

YA - 29 jun 20 kl. 09:26

Betsson gör USA-satsning

YA - 29 jun 20 kl. 09:19

Uppåt på börsen

YA - 29 jun 20 kl. 09:10

Nokia levererar 5G till Taiwan

YA - 29 jun 20 kl. 09:05

Tävling ska ta fram förorternas författartalanger

Ortens bästa poet lockade tusentals unga i landets förorter till att lyssna på poesi, men tävlingen tvingades lägga ner i brist på pengar. Nu lanseras i stället en ny tävling i samma anda..

YA - 29 jun 20 kl. 08:57

Förseningar i tågtrafiken

På grund av obehöriga i spåren är det förseningar i tågtrafiken i bland annat Ystad och Tomelilla..

YA - 29 jun 20 kl. 08:44

Många döda i båtolycka i Bangladesh

YA - 29 jun 20 kl. 08:28

Nu ökar kontrollen vid villkorlig frigivning

Längre övervakningstider, fotbojor och snabbare varningar vid misskötsel. Det är några av förändringarna när nya lagstiftningen kring villkorlig frigivning börjar gälla..

YA - 29 jun 20 kl. 08:32

20 coronafall i MLS – veckan före avspark

Den nordamerikanska fotbollsligan MLS bekräftar att 20 spelare och sex lagledare har testats positivt för covid-19. Beskedet är ett rejält bakslag för ligan, som är planerad att dra i gång den 8 juli..

YA - 29 jun 20 kl. 08:12

Han ersätter superstjärnan i Patriots

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.