SR > Nyheter

Wednesday, 08 July, 12:40

SR - 29 jun 20 kl. 05:57

Duda och Trzaskowski vidare – hård kamp väntarPresidentvalet i Polen går till en andra omgång, visar en vallokalsundersökning. Och det blir den sittande presidenten Andrzej Duda och liberalen Rafał Trzaskowski som ställs mot varandra igen om två veckor. Ett resultatet som både kan ses som en seger och besvikelse för kandidaterna..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Trzaskowski, Polen, Andrzej Duda, Rafał Trzaskowski

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dudaoch , Trzaskowski, vidare, hård, kamp, väntar
SR - 28 jun 20 kl. 22:14

Duda och Trzaskowski vidare till avgörande valomgång

Polen går till en andra och avgörande valomgång i presidentvalet då ingen av kandidaterna fick tillräcklig majoritet i dagens val..

DN - 28 jun 20 kl. 21:53

Trzaskowski mot Duda i presidentvalets andra omgång

Polens sittande president Andrzej Duda och Warszawas borgmästare Rafal Trzaskowski kommer att möta varandra i en avgörande omgång i det….

SR - 28 jun 20 kl. 17:54

Warszawabon Waldemar: ”Sätter allt hopp till Trzaskowski”

I Warszawa sätter många sitt hopp till Rafał Trzaskowski, liberala oppositionskandidaten som i dag är borgmästare i huvudstaden. Men om han lyckas vinna stöd ute på landsbygden är många bedömare tveksamma till..

YLE - 24 okt 17 kl. 15:12

Polens presidentpar på besök - president Duda betecknar radikala reformer som en intern sak

Polens president Andrzej Duda med fru Agata Kornhauser-Duda är på statsbesök i Finland. Vid en presskonferens sade Duda att Polen måste utstå mycket kritik i jämförelse med andra EU-länder. Duda tillhör ett parti som kritiseras för försöken att försvaga domstolarnas oberoende och det demokratiska systemet..

YLE - 24 okt 17 kl. 15:12

Polens presidentpar på besök - president Duda skärper statsmaktens kontroll i Polen

Polens president Andrzej Duda med fru Agata Kornhauser-Duda är på statsbesök i Finland. Duda tillhör ett parti som kritiseras hårt för försöken att försvaga domstolarnas oberoende och det demokratiska systemet..

YLE - 23 okt 17 kl. 04:12

Polens president Andrzej Duda kommer till Finland

Polens president Andrzej Duda med fru Agata Kornhauser-Duda kommer i dag på statsbesök till Finland..

Helsingborgs Dagblad - 04 jul 20 kl. 21:21

Duda: ”Förbjud hbtq-adoptioner i grundlagen”

Polens president Andrzej Duda vill att det uttryckligen står i landets författning att personer av samma kön inte tillåts att adoptera barn. Presidenten avser därför på måndag att föreslå ett författningstillägg i frågan. Konservative Andrzej Duda kampa.

Sydsvenskan - 04 jul 20 kl. 21:21

Duda: ”Förbjud hbtq-adoptioner i grundlagen”

Polens president Andrzej Duda vill att det uttryckligen står i landets författning att personer av samma kön inte tillåts att adoptera barn. Presidenten avser därför på måndag att föreslå ett författningstillägg i frågan. Konservative Andrzej Duda kampa.

SvD - 10 maj 15 kl. 21:31

Duda kan slå Komorowski i Polenval

Sittande presidenten Bronislaw Komorowski var favorit när polackerna gick till presidentval. Men en vallokalsundersökning ger utmanaren Andrzej Duda fler röster..

Expressen - 11 maj 15 kl. 02:01

Duda kan slå Komorowski i Polenval

POLEN. Sittande presidenten Bronislaw Komorowski var favorit när polackerna gick till presidentval. Men en vallokalsundersökning ger utmanaren Andrzej Duda fler röster..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Dödliga skyfall i Ostasien

I såväl Kina som Japan stiger hela tiden dödstalen efter kraftiga skyfall som förväntas fortsätta under ytterligare ett par dagar. Skadorna har varit omfattande..

SR - 45 minuter sedan

Kommunalråd på landsbygden kritiska: "Helt oacceptabelt"

Irene Svenonius uttalandet möts nu av reaktioner från kommuner som är nettomottagare i det kommunala utjämningssystemet..

SR - 45 minuter sedan

En dragkamp mellan EU:s institutioner om coronastöd

Vilka krav ska ställas på länder som får EU:s coronastöd och vem ska kontrollera att ekonomiska reformer genomförs? Just nu pågår en dragkamp mellan EU:s institutioner där alla vill vara med och bestämma..

SR - 2 timmar sedan

Svenska hushåll börjar se en ljusning i ekonomin

Hushållens syn på sin ekonomi var något bättre de sista två veckorna i juni jämfört med de två första. Men det ligger fortfarande på låga nivåer, säger Fredrik Johansson Tormod är enhetschef på Konjunkturinstitutet, som har gjort mätningen..

SR - 3 timmar sedan

Världsmästaren drunknade under fisketur

Den dubbla världsmästaren i snowboardcross, Alex Pullin, har hittats död..

SR - 6 timmar sedan

E4 Ljungby avstängd

Strax innan kl 03 natten mot onsdag kom larmet om att en lastbil med släp kört i diket utanför Ljungby norrut på E4 i Kronobergs län. Bärgning pågår och vägen är i och med det avstängd norrut mot Värnamo. Detta beräknades först vara klart till kl 08 men denna prognos har tagits bort och det beräknas ta längre tid än så innan vägen kan öppnas.

SR - 6 timmar sedan

Stockholm vill pausa pengar till glesbygden

Region Stockholm vill slippa betala ut pengar till andra delar av landet på grund av coronakrisen. Huvudstadsregionen kräver nu att staten i stället står för stockholmarnas betalningar i utjämningssystemet..

SR - 6 timmar sedan

Många överklaganden efter kritiserat skolval

480 placeringar har hittills överklagats, anledningen är kommunens beslut att placera barnen på skolor långt från hemmet..

SR - 6 timmar sedan

Libanons ekonomi i fritt fall

Landets valuta har de senaste månaderna förlorat mer än 60 procent av sitt värde och den årliga inflationen beräknas nu till 500 procent..

SR - 6 timmar sedan

Omtvistad oljeledning i USA stoppas

En federal domstol har beslutat att stoppa den uppmärksammade oljeledningen Dakota Access. Beslutet beskrivs som en stor seger för ursprungsbefolkningen i området..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.