DI > Ekonomi

Sunday, 05 July, 00:03

DI - 29 jun 20 kl. 04:58

Svårt för småproducenter att synas bland jättarnaDagligvarujättarna har under coronakrisen tävlat med varandra i utspel om att öppna upp sina hyllor för småskaliga, svenska,.
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svårtför , småproducenteratt , synasbland , jättarna
YLE - 08 aug 16 kl. 17:04

Butiksjättarna kritiseras för att sko sig på bönderna

Det går bättre än någonsin för landets två stora butiksjättar. Både S-gruppen och K-gruppen har i år gjort vinster på kring 80 miljoner euro. Samtidigt fortsätter konsumentpriserna att vara höga, medan producentpriserna hålls låga.

Cornucopia - 15 apr 19 kl. 16:39

Hur stor andel av bloggens trafik kommer från Internetjättarna?

Av bloggens trafik kommer hela 46% procent från de Internetjättar, som framöver måste ha avtal och betala pengar för att länka till bloggen. Utan detta avtal kommer allt annat lika bloggens trafik falla 46% procent, och med det även mina intäkter med 46% och därmed minskar också möjligheten att fortsätta blogga och försörja mig på detta.
Serverhall.

Expressen - 25 mar 20 kl. 06:15

Matjättarna måste hjälpa oss – sälj våra produkter

Vi begär inte några stora räddningspaket eller statliga subventioner – vi vill bara få möjligheten att nå ut och sälja våra produkter när krisen är total hos våra vanliga kunder.Därför vädjar vi nu till dagligvaruhandeln med era stora och väl fungerande butikskedjor: Ta in råvaror och produkter från lokala svenska bönder och matproducenter som normalt inte finns i sortimentet, skriver en lång rad småproducenter från hela landet. .

DN - 11 feb 13 kl. 11:31

Apples priser synas i Australien

Teknikjättarna Microsoft och Apple har kallats upp till Australiens riksdag för att förklara varför australiensiska konsumenter måste betala så mycket mer för sina produkter, rapporterar nyhetsbyrån Reuters..

Dagens PS - 04 apr 18 kl. 08:30

Käftsmäll mot Blocket – nu hoppar jättarna av

Kriget om kunderna trappas upp. ”Håller mediejätten på att förlora greppet”, har sajten Breakit tidigare undrat. Som Dagens PS rapporterade om i februari i år har mediegiganten Schibsted fått rejäl konkurrens från bilbranchens nya, egna plattform för försäljning av bilar – Wayke.

Helsingborgs Dagblad - 24 jun 20 kl. 07:01

Svårt att synas hos jättarna

Små bolag är i praktiken utestängda..

Sydsvenskan - 24 jun 20 kl. 07:01

Svårt att synas hos jättarna

Små bolag är i praktiken utestängda..

Kristianstadsbladet - 22 maj 14 kl. 08:54

Nybyggaranda på fransk tv-festival

Foto: Torun Börtz
Över 200 nya filmer om året och legendariska filmskapare. Har Frankrike varit för bra på film för att hoppa på tv-serievågen i tid? Det funderar journalist Torun Börtz över när hon sitter nerborrad i juryfåtöljen på renodlade tv-seriefestivalen Séries Mania.

YLE - 30 jan 16 kl. 20:25

Litium – den nya bensinen?

Litium är en del av vårt dagliga liv då vi använder mobiltelefon. I framtiden väntas efterfrågan på litium öka kraftigt då antalet elbilar ökar. Priset har redan fördubblats under år 2015.

YLE - 13 maj 17 kl. 06:16

Valfriheten i vården - ett hot eller en möjlighet för Svenskfinland?

Valfriheten inom vården öppnar upp möjligheter för nya lösningar i Svenskfinland. Men det finns också risker med valfriheten varnar experter. - Hur stor blir den reella valfriheten för svenskspråkiga, undrar Folktingssekreteraren Markus Österlund.

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

WHO stoppar resultatlösa läkemedelstester

Världshälsoorganisationen WHO upphör med kliniska prövningar av malariamedicinen hydroxyklorokin och HIV-läkemedlet lopinavir/ritonavir som….

DI - 3 timmar sedan

Privatekonomernas bästa sommartips: Så slipper du kallduschen

Privatekonomierna ger sina smartaste tips om hur du ordnar en gratis sommarvistelse, hanterar barnens tjat om pengar i sommar och slipper….

DI - 3 timmar sedan

WHO: Rekord i nya bekräftade fall på ett dygn

Det senaste dygnet har över 212 000 nya fall av covid-19 rapporterats i världen – den hittills största ökningen på ett dygn sedan pandemins….

DI - 4 timmar sedan

De satsade allt mitt i krisen: ”Vi är vana vid att ta risker”

Vännerna Anders Lyckman, tidigare kreativ chef på Victoria's secret, och Fredrik Axell med bakgrund inom sportsponsring, arbetade på….

DI - 5 timmar sedan

Facebook försvarar sig efter bojkott: ”Mer jobb att göra”

Facebook vill inte ha hatiskt innehåll på sin plattform, enligt Sverigechefen Sam Rihani..

DI - 5 timmar sedan

Rekordmånga länder har fått sänkt kreditbetyg

Kreditvärderingsinstitutet Fitch har sänkt kreditbetyget på rekordmånga länder i spåren av coronakrisen..

DI - 5 timmar sedan

Så tar du nya trendsporten till nästa nivå – fem enkla tips

Sup-brädorna säljs i tusental, men om du tröttnat på halvtimmeslånga turer i viken är det dags att vässa tekniken och utmana brädan – och….

DI - 6 timmar sedan

Inför hemestern: Vägarbetena som påverkar trafiken mest

Många svenskar väljer att semestra på hemmaplan och upptäcka Sverige, men på flera håll i landet pågår omfattande vägarbeten. .

DI - 7 timmar sedan

Offroad-ikonen har fått lyxigt ansiktslyft

För några år sedan sjöng Land Rovers klassiska Defender på sista versen. Di Weekend åkte till Solihull utanför Birmingham för att….

DI - 6 timmar sedan

Stödkommitté: Dawit Isaak lever

Den svensk-eritreanska journalisten Dawit Isaak som suttit fängslad i Eritrea sedan 2001 är vid liv, uppger stödkommittén Free Dawits….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.