YA > Nyheter

Saturday, 04 July, 17:06

YA - 29 jun 20 kl. 01:00

Liberala kvinnnor: Ett sommarlov med rädsla och ångestNu är sommaren här och det är sommarlov för Sveriges hundratusentals skolbarn. För de alla flesta är sommarlovet något de har sett fram emot länge, en tid för härlig ledighet, sol och bad och lek. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Liberala, kvinnnorEtt , sommarlovmed , rädslaoch , ångest
SvD - 29 apr 16 kl. 07:15

Rädsla för minoriteter hotar demokratin

Hur ska liberala demokratier kunna ta emot migranter utan att riskera sina liberala traditioner? Juristen Liav Orgad argumenterar i en ny bok för ”majoritetsrättigheter” som ett skydd för rådande värderingar – men bortser därmed från den liberala demokratins själva essens..

YLE - 20 jul 13 kl. 12:38

Flyktingungdomar får också fira sommarlov

Flyktingungdomar i Finland har också sommarlov, men väntar på att skolan börjar igen. Den ger både framtidshopp och annat att tänka på. I år får de prova på finländska ungdomars sommaraktiviteter: lägerliv, parkzumba och Borgbacken.

DN - 13 aug 19 kl. 21:02

Moskén i Bærum fruktar hämndattacker – och måste hantera barnens rädsla

BÆRUM. Allt kunde ha slutat mycket värre vid angreppet mot moskén i norska Bærum. Om det inte varit sommarlov hade tiotals barn befunnit sig i lokalerna när gärningsmannen började skjuta.

Kristianstadsbladet - 15 jun 20 kl. 21:00

Debatt: Denna annorlunda sommar ökar hedersförtrycket

Det är dags för sommarlov för Sveriges hundratusentals skolbarn. För de alla flesta är sommarlovet något de har sett fram emot länge, en tid för ledighet, sol och bad och lek. Men för alldeles för många barn innebär sommarlovet rädsla och ångest.

Sydsvenskan - 31 aug 15 kl. 04:00

Etta på svensktoppen

Under några år i slutet av 70-talet var kärnkraften den ödesfråga som det politiska livet i Sverige kretsade kring.Det var inte bara statsrådens och regeringarnas framtid som avgjordes av hur många reaktorer som skulle, eller inte skulle, laddas. Det var Sveriges, ja egentligen hela världens, framtid som stod på spel.

Helsingborgs Dagblad - 31 aug 15 kl. 04:00

Etta på svensktoppen

Under några år i slutet av 70-talet var kärnkraften den ödesfråga som det politiska livet i Sverige kretsade kring.Det var inte bara statsrådens och regeringarnas framtid som avgjordes av hur många reaktorer som skulle, eller inte skulle, laddas. Det var Sveriges, ja egentligen hela världens, framtid som stod på spel.

BT - 18 feb 14 kl. 15:00

Vårt mål: Göra OS till ett dyrt fiasko

I BT 14/2 skrev företrädare för Liberala ungdomsförbundet en debattartikel med fokus på SSU:s manifestation mot OS i Sotji. Först och främst är vi mycket glada över att Liberala ungdomsförbundet, Luf, delar vårt förakt mot hur HBT-människor, opposition och arbetare kränks i Ryssland och tydligt tar ställning mot utvecklingen på andra sidan Östersjön.
Det är beklagligt att Luf, när de har en chans att få medialt utrymme att sprida sin kritik mot arrangemanget, väljer att i mening efter mening klandra och raljera över SSU:s sätt att uppmärksamma frågan.

YLE - 23 apr 15 kl. 10:23

"Tron stöder Sipilä i beslutsfattandet"

Laestadianer från Fridsföreningen i södra Finland tror att Juha Sipiläs försökt tona ner sin bagrund inom laestadianrörelsen Rauhan Sana i rädsla för att stämplas som gammallaestadian. Själva identifierar de sig i första hand som kristna. Finlands blivande statsminister, centerns Juha Sipilä, är kristen och har en bakgrund i den laestadianska inomkyrkliga väckelserörelsen Rauhan Sana.

SvD - 06 jun 16 kl. 10:13

En dag att känna tacksamhet

Då och då blossar den upp, debatten som handlar om tacksamhet, och huruvida invandrade personer kan/får/bör känna tacksamhet gentemot Sverige. Och vanligtvis brukar nyanserna dränkas i ljudet av jakthornen från drevet som medvetet vill missförstå. Men sist det begav sig gjordes en viktig distinktion av någon eftertänksam röst; tacksamhet är inte detsamma som tacksamhetsskuld.

GöteborgsPosten - 07 jun 18 kl. 16:18

Så kan vi skydda flickor från barnäktenskap

Sverige är i full blom och snart är det dags för alla barn att springa ut ur i klassrummet för att njuta av ett långt och härligt sommarlov. Men detta gäller inte alla barn. För vissa innebär sommaren stor rädsla och ångest.

Fler nyheter från YA

YA - 29 jun 20 kl. 09:26

Betsson gör USA-satsning

YA - 29 jun 20 kl. 09:19

Uppåt på börsen

YA - 29 jun 20 kl. 09:10

Nokia levererar 5G till Taiwan

YA - 29 jun 20 kl. 09:05

Tävling ska ta fram förorternas författartalanger

Ortens bästa poet lockade tusentals unga i landets förorter till att lyssna på poesi, men tävlingen tvingades lägga ner i brist på pengar. Nu lanseras i stället en ny tävling i samma anda..

YA - 29 jun 20 kl. 08:57

Förseningar i tågtrafiken

På grund av obehöriga i spåren är det förseningar i tågtrafiken i bland annat Ystad och Tomelilla..

YA - 29 jun 20 kl. 08:44

Många döda i båtolycka i Bangladesh

YA - 29 jun 20 kl. 08:28

Nu ökar kontrollen vid villkorlig frigivning

Längre övervakningstider, fotbojor och snabbare varningar vid misskötsel. Det är några av förändringarna när nya lagstiftningen kring villkorlig frigivning börjar gälla..

YA - 29 jun 20 kl. 08:32

20 coronafall i MLS – veckan före avspark

Den nordamerikanska fotbollsligan MLS bekräftar att 20 spelare och sex lagledare har testats positivt för covid-19. Beskedet är ett rejält bakslag för ligan, som är planerad att dra i gång den 8 juli..

YA - 29 jun 20 kl. 08:12

Han ersätter superstjärnan i Patriots

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.