Kristianstadsbladet > Nyheter

Sunday, 12 July, 13:46

Kristianstadsbladet - 28 jun 20 kl. 21:00

Läsartext: Uppsnyggad Livsglädje på plats igenEn ny fräsch kvinnoskulptur, Livsglädje, placerades 1950 på sin nuvarande plats i Åhus, precis norr om en då välskött slottsliknande byggnad, skriver lokalhistorikern Kenth Olsson om kvinnan som nu är tillbaka..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Livsglädje, Åhus, Kenth Olsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läsartext, Uppsnyggad, Livsglädjepå plats , igen
YLE - 06 apr 16 kl. 10:44

De arbetslösas förening ger livsglädje och gemenskap

I De arbetslösas förenings verksamhetslokal i Karleby samlas långtidsarbetslösa för att dricka kaffe, spela pidro, jobba på dator. Man kan också hjälpa till med matutdelning eller i matserveringen där man mättar omkring 60 personer varje dag. - Det här är ett andningshål för många arbetslösa, säger Sten Holmbäck.

Kristianstadsbladet - 21 aug 18 kl. 04:00

Klargörande om skulpturen Livsglädje i Åhus

Den föreslagna flytten av skulpturen Livsglädje skapar debatt. Att den offentliga konsten och dess roll för det offentliga rummet engagerar är både positivt och välkommet. Utifrån vad som framförts i artiklar och inlägg känns det ändå angeläget att klargöra att konstkommittén inte har fattat något beslut om att ersätta skulpturen Livsglädje med en flaska..

Kristianstadsbladet - 27 nov 18 kl. 04:00

Skulpturen ”Livsglädje” fortsätta att sprida sin livsglädje från samma plats

Omgiven av byggbråten står Åhusskulpturen Livsglädje där lika stolt och pryd som den nakna kvinnofiguren i naturlig storlek alltid förhållit sig inför sina betraktare. Hon blickar mot där Absoluts imponerande besökscenter växer fram, vilket blir ett riktigt lyft för vår trakt..

Sydsvenskan - 31 okt 12 kl. 06:30

Livsglädje och skräck driver Jungstedts författarskap

Mari Jungstedt vet vad hon skriver om. Barns utsatthet och känslan av att själv vara utsatt har hon med sig från uppväxten. Räddningen var hennes inneboende livsglädje..

Vimmerby Tidning - 13 apr 16 kl. 15:44

Hantverksstugan sprider livsglädje med fest

Hantverksstugan i Västra Enebys anrika byggnad, Klockaregården, sprudlar av livsglädje, något deltagarna nu vill dela med sig av. Med vävalster, bröllopskläder och en föreläsande glädjespridare bjuder gruppen in till fest i helgen, och alla är välkomna. ”Jag har stora förhoppningar på den här dagen”, säger en av idémakarna, Gerd Gustafsson..

Vimmerby Tidning - 18 apr 16 kl. 16:38

Hantverksstugan ger livsglädje

På lördagseftermiddagen öppnade hantverksstugan dörrarna till Klockaregården i Västra Eneby där det hölls festligheter i många former. Då var det dags för den årliga temadagen som hantverksgruppen arrangerar och i år var temat ”Livsglädje”..

SR - 27 dec 16 kl. 06:00

Livsglädje förlänger livet

Personer som vid upprepade tillfällen känner livsglädje tycks leva längre. Det visar en stor brittisk studie som publiceras i British Medical Journal..

Sydsvenskan - 27 dec 16 kl. 07:41

Livsglädje kan förlänga livet

Personer som vid upprepade tillfällen känner livsglädje tycks leva längre. Det enligt en brittisk studie som publiceras i British Medical Journal, skriver Vetenskapsradion. I studien svarade 9 000 personer mellan 50 och 80 år på olika frågor vid tre til.

Helsingborgs Dagblad - 27 dec 16 kl. 07:41

Livsglädje kan förlänga livet

Personer som vid upprepade tillfällen känner livsglädje tycks leva längre. Det enligt en brittisk studie som publiceras i British Medical Journal, skriver Vetenskapsradion. I studien svarade 9 000 personer mellan 50 och 80 år på olika frågor vid tre til.

SvD - 27 dec 16 kl. 07:46

Livsglädje kan förlänga livet

Personer som vid upprepade tillfällen känner livsglädje tycks leva längre. Det enligt en brittisk studie som publiceras i British Medical Journal, skriver Vetenskapsradion..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 09:19

Uppåt på börsen

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:50

Lisa Axelsson: ”Jag vill också vara en frihetsforskare som skiter i måsten”

Marie jobbar inte längre. Efter mer än ett kvarts sekel på Sveriges järnvägar har hon hängt av sin konduktörshatt för sista gången. Jag springer på henne en solig förmiddag i trappen och gratulerar till pensionen..

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:51

Brott: 20-åring gick bärsärkagång

En 20-åring sitter anhållen efter att ha misshandlat flera personer under helgen..

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 09:05

Tävling ska ta fram förorternas författartalanger

Ortens bästa poet lockade tusentals unga i landets förorter till att lyssna på poesi, men tävlingen tvingades lägga ner i brist på pengar. Nu lanseras i stället en ny tävling i samma anda..

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 09:10

Nokia levererar 5G till Taiwan

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:28

Nu ökar kontrollen vid villkorlig frigivning

Längre övervakningstider, fotbojor och snabbare varningar vid misskötsel. Det är några av förändringarna när nya lagstiftningen kring villkorlig frigivning börjar gälla..

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:32

20 coronafall i MLS – veckan före avspark

Den nordamerikanska fotbollsligan MLS bekräftar att 20 spelare och sex lagledare har testats positivt för covid-19. Beskedet är ett rejält bakslag för ligan, som är planerad att dra i gång den 8 juli..

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:44

Många döda i båtolycka i Bangladesh

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:21

Assa Abloy säljer verksamhet vid förvärv

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:03

En död i lägenhetsbrand i Härnösand

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.