SVT > Inrikes

Thursday, 09 July, 04:18

SVT - 28 jun 20 kl. 20:59

Krisåtgärder i riksdagen kan väcka frågan om färre ledamöterUnder våren har partierna enats om att minska antalet ledamöter i Sveriges riksdag från 349 till 55 vid sammankomster i kammaren. Åtgärden kan komma att ge frågan om en permanent reducerad riksdag nytt liv. – Vi moderater är helt klart för att minska antalet ledamöter, säger Tobias Billström, gruppledare för Moderaterna..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sveriges, Tobias Billström, Moderaterna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krisåtgärderi , riksdagenkan , väcka, fråganom , färre, ledamöter
Skånskan - 13 jun 19 kl. 16:12

Ekologisk kris på Pepparholm

Öresund Till följd av torka och mer utbredd växtlighet har en rad fågelarter försvunnit från Pepparholmen, medan andra minskar i antal eller har slutat att häcka. Öresundskonsortiets strategi har fram tills i dag varit att låta naturen utvecklas i stort sett som den vill på ön, men nu överväger experterna att ompröva detta och sätta in åtgärder för att säkra den biologiska mångfalden.– Vi har nått till den punkt där vi börjar ställa oss frågan ifall vi ska omvärdera vår tidigare hållning.

PrivataAffärer - 20 aug 18 kl. 13:30

”Vad som än krävs” – sex år senare

Ladda ner den kompletta aktiemarknadsutsikten: Vill du veta mer om vart aktiemarknaden är på väg och hur den påverkas av politiska händelser och ekonomiska indikatorer? Gå då inte miste om regelbundna uppdateringar om aktiemarknaden och vad Fisher Investments Norden kan göra för dina investeringar. Ladda ner den kompletta aktiemarknadsutsikten här.

YLE - 08 jul 17 kl. 09:00

Alla tiders lärare: Lärarna vi minns - finns din lärare med?

Här samlas alla minnen av lärare som inspirerat oss, sporrat oss och påverkat våra liv. En del av materialet kommer att bearbetas vidare till olika slags personporträtt och inslag under hösten 2017. Tack för alla fina och gripande historier - fortsätt gärna tipsa oss!

Skånskan - 13 jan 19 kl. 21:24

C och L valde ett högriskprojekt

Det är förstås ett mycket högt spel som Centerpartiet och Liberalerna gett sig in i regeringsfrågan. Men det sker utan trumf på handen.
Nu i slutänden på den långa regeringsbildningsprocessen fanns det tre lösningar för C och L:
q Att göra det man gick till val på och stödja en Alliansregering ledd av Ulf Kristersson,
q Att träffa en politisk uppgörelse med Socialdemokraterna och själva bli en del av denna regering
q Eller att träffa en uppgörelse med S och MP men ställa sig utanför regeringen.

YLE - 05 dec 16 kl. 14:22

Nedslag i det självständiga Finlands historia

Nedslag i det självständiga Finlands historia Nationen Finland började skapas redan under den svenska tiden, och som storfurstendöme under Ryssland (1809-1917). Hur har den självständiga nationens historia sett ut? Vi gör några nedslag i 1900-talet och 2000-talet.

Ekonomistas - 12 sep 13 kl. 04:00

Fem år efter finanskrisen: Är Keynes tillbaka för att stanna?

På söndag är det fem år sedan banken Lehman Brothers gick i konkurs och finanskrisen var ett faktum. Sedan dess har världsekonomin åkt berg- och dalbana. Att säga att krisen tog ekonomkåren på sängen är en underdrift.

Nyan - 20 aug 15 kl. 08:00

Ökning av komplexa fall på barn- och ungdomspsykiatrin

Antalet barn och unga som söker hjälp för psykiska problem har ökat kraftigt. Barn-och ungdomspsykiatrin efterlyser fler resurser, men också förebyggande åtgärder. – Rent generellt får vi in mer komplicerade fall och komplexa problem.

HBL - 14 feb 15 kl. 23:52

Tillväxt som retorik

Ack, Europa, hur mycket ville vi inte, men hur lite vill vi egentligen?
När Finland gick med i EU lovade bland andra Paavo Lipponen att politiken ska återta makt av marknaden.
När det stora räddningspaketet för Grekland i maj 2010 hade fått sin röda - eller snarare blå - rosett deklarerade finansminister Jyrki Katainen att det står för politikens seger över marknaden.

BT - 07 feb 14 kl. 07:51

Monarkins anseende avgör

Även om dagens monark har ”För Sverige i tiden” som sitt valspråk, kan man utifrån ett konstitutionellt perspektiv inte påstå att monarkin som statsskick har tiden för sig. Att någon idag på allvar skulle väcka förslag om att via riksdagen ge kungen mer makt och större inflytande, det finns helt enkelt inte på kartan. Om kretsen kring Carl XVI Gustaf skulle få för sig att upprepa vad en grupp mörkermän i skuggorna bakom hans farfarsfar försökte sig på i dagarna för hundra år sedan – att genomföra en propagandakampanj mot den sittande regeringen och för en återgång till större personlig kungamakt – då hade den knappast lett till något annat än en kris för monarkin.

BT - 13 jun 13 kl. 17:22

Regeringskris hotar efter tv-stopp

Tusentals människor protesterade, och bussar och tåg stod stilla i Grekland sedan flera fack utlyst strejk i protest mot den plötsliga stängningen av public service-bolaget ERT. Frågan hotar att spräcka regeringen. Sjukhusen tog bara emot akutfall och bussar och tåg stod stilla när Greklands två största fackförbund hade mobiliserat till strejk på torsdagen.

Fler nyheter från SVT

SVT - 8 timmar sedan

Fler riskerar fängelse för vårdslöshet på sjön

Allt fler som beter sig vårdslöst ute till sjöss riskerar fängelsestraff. Det visar statistik som TT tagit del av. Enligt sjöpolisen i Stockholm är ett av problemen vattenskoterförare som kör för fort..

SVT - 10 timmar sedan

Meteorologen: Håller det i sig blir juli rekordkallt

Enligt SMHI inträffar ofta årets högsta temperatur i Sverige i juli. Men hittills har julivädret bjudit på kyligare luft och regn. – Om det här håller i sig blir det rekordkallt.

SVT - 11 timmar sedan

Kan makthavare diktera villkoren när de är med i SVT?

SVT Nyheter har fått frågor och synpunkter om att migrationsminister Morgan Johansson (S) vägrat ställa upp på en debatt i Morgonstudion. Kan en politiker ställa sådana krav på sin medverkan?.

SVT - 14 timmar sedan

Tre tips för att bidra till biologisk mångfald

Vissa miljöer är mer gynnsamma än andra för djur och insekter – och du kan själv hjälpa till att öka den biologiska mångfalden. – Du kan själv hjälpa arter att överleva, säger Jessica Lyons, en av initiativtagarna bakom Rikare trädgård..

SVT - 17 timmar sedan

Restaurang ville ”blåsa staten” – försökte tvinga personal att sjukskriva sig

Chefen på en restaurang i centrala Stockholm ville slippa betala lönen för fyra anställda under deras uppsägningstid. Därför uppmanades personalen att sjukskriva sig. Men de anställda och fackförbundet hann stoppa fusket..

SVT - 17 timmar sedan

Företag fuskar med sjuklön under coronakrisen – 300 ärenden har stoppats för kontroll

Chefer som plötsligt har högre löner och lönekostnader som uppstår från ingenstans. Det fuskas med sjuklöner under coronakrisen. Försäkringskassan har hittills stoppat 300 ärenden för kontroll..

SVT - 18 timmar sedan

Anders Borg om coronakrisen: “Sverige har klarat krisen bättre än andra länder” 

Tidigare finansministern Anders Borg var med och tog Sverige ur finanskrisen. Nu hyllar han regeringens hantering av coronakrisen i sitt sommarprat i P1. – Regeringen och finansdepartementet har agerat snabbt och visat på vilja att ompröva när det blivit fel.

SVT - 19 timmar sedan

Bris: Barn i skyddade boenden faller mellan stolarna

Våldsutsattas barn som placeras i skyddade boenden behöver ökat stöd och hjälp. Det menar BRIS och Stadsmissionen som i en rapport synliggör bristerna i det svenska skyddsnätet för de 6 000 barn som varje år passerar genom boendena..

SVT - 22 timmar sedan

Corona-effekten över – nu ökar bostadspriserna

I maj kom rapporter om en coronaeffekt som tryckte ner priserna på bostadsmarknaden. Men nu har marknaden vänt, visar siffror från Svensk Mäklarstatistik – och antalet sålda bostadsrätter når en rekordnivå..

SVT - 22 timmar sedan

Nattens nyheter: 8 juliOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.