Expressen > Nyheter

Friday, 03 July, 19:24

Expressen - 28 jun 20 kl. 19:54

Hoppet: Konstgjorda ön kan lösa vattenförsörjningenFiery Cross-revet är en artificiell ö som på fem år byggts upp av Kina. Nu har ön fått en naturlig sötvattenreservoar. Något som får forskare att hoppas att tekniken går att överföra. – Sån här teknologi fungerar inte bara på avlägsna öar, utan också i kustnära städer, säger Lu Chunhui, professor i hydrogeologi, till South China Morning Post..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Cross, Kina, Lu Chunhui, South China Morning Post

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hoppet, Konstgjorda, önkan , lösa, vattenförsörjningen
Skånskan - 07 jan 19 kl. 13:09

Grönt Silicon Valley på konstgjorda öar

Köpenhamn Nio konstgjorda öar utanför Köpenhamn ska ge plats till de gröna näringarnas Silicon Valley.Fakta: nya öar ska ge utrymme för Storköpenhamn att fortsätta växa Holmene: Nio konstgjorda öar skapas enligt planerna utanför Avedøre Holme söder om Köpenhamn i Hvidovre kommun. Öarna ska ge utrymme till 12 000 arbetsplatser med inriktning mot högteknologiska arbetsplatser, ny natur samt Köpenhamns vattenreningsverk som idag finns vid Lynetten.

Barometern - 12 dec 13 kl. 15:25

Stugförening säger nej till konstgjorda öar

Detaljplanen för Circle resorts tredje etapp som består av konstgjorda öar i kustbandet väcker reaktioner. Detaljplanen är just nu ute på remiss och Högskulla stug- och bryggförening med 26 fastighetsägare är en av de första remissinstanserna som kommer med synpunkter på planen
Föreningen hänvisar till att man inte är motståndare till en satsning som kan utveckla turismen och skapa arbetstillfällen, men man vänder sig mot storskaligheten i Circle resort.
”Det finns betydande risker med storskaliga projekt som omfattar värdefulla mark och strandområden.

Expressen - 10 jun 14 kl. 18:08

Här stortrivs paddan – på den konstgjorda ön

För 14 år sedan var den konstgjorda ön Pepparholm mellan Sverige och Danmark bara en kal och öde plats. Nu blommar den grön och har blivit ett populärt tillhåll för den sällsynta och hotade grönfläckiga paddan. Utöver paddan trivs även växtligheter på ön, även om just blomstret har svårt att etablera sig på den konstgjorda ön..

Sydsvenskan - 22 maj 15 kl. 11:21

Konflikt hårdnar om konstgjorda öar

Kina fördömer i starka ordalag att ett militärt amerikanskt övervakningsplan flugit över ett område i Sydkinesiska sjön där Kina bygger konstgjorda öar, som enligt USA ska användas i militära syften.— Sådana handlingar kan leda till olyckor, det är väldigt oansvarigt och farligt, säger Hong Lei, talesperson för kinesiska UD.Satellitbilder som togs under flygningen i onsdags, och som publicerats av CNN, visar att Kina byggt flera konstgjorda öar vid de omstridda Spratly-öarna.

Helsingborgs Dagblad - 22 maj 15 kl. 11:21

Konflikt hårdnar om konstgjorda öar

Kina fördömer i starka ordalag att ett militärt amerikanskt övervakningsplan flugit över ett område i Sydkinesiska sjön där Kina bygger konstgjorda öar, som enligt USA ska användas i militära syften.— Sådana handlingar kan leda till olyckor, det är väldigt oansvarigt och farligt, säger Hong Lei, talesperson för kinesiska UD.Satellitbilder som togs under flygningen i onsdags, och som publicerats av CNN, visar att Kina byggt flera konstgjorda öar vid de omstridda Spratly-öarna.

Helsingborgs Dagblad - 20 apr 12 kl. 13:03

Konstgjorda naglar en hälsofara

Konstgjorda naglar kan utgöra en hälsofara. Det konstaterar Läkemedelsverket efter att ha granskat 108 produkter. Flera innehöll ämnen som kan vara irriterande och/eller allergiframkallande.

NSD - 05 jun 12 kl. 17:02

Konstgjorda blad kan lösa energigåta

Med hjälp av konstgjorda blad hoppas forskare vid Umeå universitet skapa nya möjligheter att förstå växternas fotosyntes. Genom att härma växternas sätt att ta vara på solenergin vill forskarna tillsammans med kollegor i USA och Tyskland ta ett steg på vägen mot att bättre kunna utnyttja denna enorma energikälla, enligt ett pressmeddelande från universitetet..

SvD - 28 dec 12 kl. 03:12

Vilja finns sälja konstgjorda öron

Konstgjorda öron skulle kunna bli en lönsam affär för region Skåne..

UNT - 28 dec 12 kl. 03:12

Vilja finns sälja konstgjorda öron

Konstgjorda öron skulle kunna bli en lönsam affär för region Skåne. Hittills har inte regionens säljbolag visat intresse, men nu lovar regionpolitikerna att se över om det är möjligt att öka den skånska vårdexporten.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 28 dec 12 kl. 03:30

Kirurger vill sälja konstgjorda öron

Konstgjorda öron skulle kunna bli en lönsam affär för region Skåne, anser kirurgerna vid plastikkirurgiska kliniken på universitetssjukhuset i Malmö..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Kenzas bolag Ivyrevel med miljonskulder - H&M avgör framtiden för bolaget

Klädbolaget Ivyrevels överlevnad - med Kenza Zouiten, 29, som högprofilerad delägare - hänger på en skör tråd.Försöket att rekonstruera företaget drar ut på tiden.Bolaget är skyldig H&M 18 miljoner kronor.

Expressen - 15 minuter sedan

Kronprinsessans bilder från privata semestern

Den danska kronprinsfamiljen har rivstartat sommarsemestern. Och (nästan) allt dokumenteras av kronprinsessan Mary. På Instagram delar hon med sig av prunkande slottsträdgårdar, närgångna svanfamiljer och tennisspelande prinsar och prinsessor.

Expressen - 30 minuter sedan

Sabuni: MP behövs inte för att lösa migrationen

Nyamko Sabuni anser att MP, trots hot om regeringsavhopp, kan utelämnas från en migrationspolitisk överenskommelse. I stället vill hon se S och M göra upp med stöd från allianspartierna. – En ny migrationslag som ska vara långsiktigt hållbar och rättssäker kräver att båda dessa partier är med, säger Sabuni till Dagens industri.

Expressen - 1 timme sedan

Ung man begärs häktad för knivmord i Kungsträdgården

En man i 20-årsåldern har begärts häktad för mord och två mordförsök i Kungsträdgården i centrala Stockholm.Tre män höggs ner av mannen som tidigare gripits med kniv.– Jag begär mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord och två fall av försök till mord, säger åklagare Cecilia Holmbom..

Expressen - 1 timme sedan

Bråk om Thomas Bodströms miljonfaktura i rekordmålet

Thomas Bodströms fakturerar 3,1 miljoner kronor för sitt arbete med narkotikamålet Flugsvamp 2.0. Tillsammans med kollegan fakturerar hans advokatkontor drygt 7 miljoner kronor – vilket domstolen slagit ner på med en halv miljon kronor.

Expressen - 1 timme sedan

Båthus i brand – flera enheter på plats

Tre enheter från räddningstjänsten är på plats vid ett brinnande båthus i Grums. Ytterligare enheter ska vara på väg till platsen.Enligt SOS Alarm ska det brinna med öppna lågor..

Expressen - 2 timmar sedan

Beskedet: Då kommer högsommaren tillbaka

Helgen kommer bli en regning historia.Men redan nästa vecka kan sommarvärmen hitta tillbaka till Sydsverige. – När vädret spricker upp kan vi få upp till 25 grader igen, säger Lasse Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet StormGEO.

Expressen - 2 timmar sedan

Meghan namnger fem vänner i nya dokumentet

Megan och Harry har inlett en rättslig process efter att tidningen Mail on Sunday publicerat ett brev hon skrivit till sin pappa.Tidningsjätten slår tillbaka med att Thomas Markle visade brevet som följd av en annan tidningsartikel där fem anonyma vänner till Meghan intervjuades.Nu namnger Meghan de fem vännerna, skriver The Guardian..

Expressen - 2 timmar sedan

Så togs svenskarna emot på Rhodos

Lätt att få en solstol, gott om plats på stranden, och tacksamt flaggviftande – men strikta regler för hygien.Den första semesterdagen för de svenska charterturisterna på Rhodos har varit ett lugn efter stormen på Arlanda.– Jag tror att alla är väldigt glada att turismen kommer i gång, säger Sandra Englund, 29, från Stockholm..

Expressen - 2 timmar sedan

Skåningar portas från Danmark – trots tester

Numera kan skåningar testa sig för covid-19 på egen hand genom att beställa hem en testkit.Men ett negativt självtest kommer inte räcker för att ta sig över gränsen till Danmark.– Det Danmark kräver är att en läkare på ett friskintyg och det kommer inte med det här testet, säger Gilbert Tribo (L), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden till P4 Malmöhus..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.